ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ... ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΜΕ ΜΠΟΥΡΑΝΙ, ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΑΥΡΙΟ

Στον πυρετό του καρναβαλιού ο νομός Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2016 19:20

 

Επιμέλεια:

Νατάσα Πολυγένη

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νομό Λάρισας. Οι δρόμοι γεμίζουν χρώμα, μουσική, κέφι και διασκέδαση με μια σειρά από εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν χορούς, ψυχαγωγικά προγράμματα με κλόουν, εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών και φυσικά κορυφώνονται με τις μεγάλες παρελάσεις και τα πατροπαράδοτα κούλουμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για σήμερα και αύριο διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιεί εκδηλώσεις σήμερα Κυριακή στην πλατεία Πυροβολικών, ώρες, 6 με 8:30 το απόγευμα, με δωρεάν χυμούς και κρασί, απαραίτητη προϋπόθεση οι μικροί μας φίλοι να είναι ντυμένοι καρναβαλιστές.

*Ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει εκδήλωση για την Καθαρή Δευτέρα στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης. Θα προσφερθούν φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα με τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας. Μουσική από το τοπικό σχήμα «Νόστος» .

*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αλκαζάρ» διοργανώνει εκδήλωση την Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία πίσω από το γήπεδο Αλκαζάρ – εκκλησία Αγίας Αικατερίνης. Θα προσφερθούν φασολάδα, κρασί, λαγάνα, τουρσιά, χαλβάς, ελιές. Θα τραγουδήσει ο Δημήτρης Ντούτσιας, μπουζούκι: Γιάννης Δαούτης, αρμόνιο: Πέτρος Στάικος, κλαρίνο – δημοτικό τραγούδι: Μιχάλης Καραμούτης.

*Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σήμερα, πραγματοποιεί αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία της Φιλιππούπολης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Στις 11:30 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί παιδικό αποκριάτικο πάρτυ με πολύ μουσική και χορό, παρουσία κλόουν που θα απασχολήσει και θα διασκεδάσει τα παιδιά.

-Στις 6:30 μ.μ. θα γίνει το άναμμα της φωτιάς και θα ακολουθήσει γλέντι με την ορχήστρα του κ. Βασίλη Μπαλογιάννη με πολύ χορό τραγούδια λουκάνικο και κρασί.

*Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις πίσω από το 7ο Γυμνάσιο Λάρισας (Σικελιανού και Άρη Αλεξάνδρου) που περιλαμβάνουν ζωντανή ορχήστρα, γαϊτανάκι, φωτιά και κάψιμο του καρνάβαλου. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου.

*Στην Τερψιθέα σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παιδική εκδήλωση-πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας. Επίδειξη τμημάτων Λεσχών και Συλλόγων. Την Καθαρά Δευτέρα στις 11 π.μ. στην κάτω πλατεία θα προσφέρονται σαρακοστιανά και θα γίνει αναβίωση του εθίμου της καμήλας και λαϊκό γλέντι με χορευτικά.

ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Με προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων, την παραδοσιακή φασολάδα και το άφθονο κρασί, θα συνδυαστεί το μουσικοχορευτικό γλέντι που διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του οικισμού ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης " Μελίνα Μερκούρη". Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής Γιάννουλης.

ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυστιωτών Καππαδοκίας "Ο Άγιος Βασίλειος" θα αναβιώσει σήμερα Κυριακή μετά από 20 χρόνια την τέλεση του καρναβαλίτικου γάμου. Σ’ όλη τη διάρκεια του μυστηρίου οι χωριάτες αισχρολογούν ακατάπαυστα, πειράζοντας οι μεν τους δε. Ο γαμπρός θα... ξυριστεί ενώ οι δύο συμπέθεροι θα έχουν έναν διασκεδαστικό διάλογο για το «ελάττωμα» της νύφης, όμως τελικά θα τα «συμφωνήσουν» και το γλέντι θα κορυφωθεί.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται αυτές τις μέρες ο Δήμος Κιλελέρ. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 35 χωριά του Δήμου γίνονται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κιλελέρ. Σήμερα οι Αποκριές θα γιορταστούν με το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς, συνοδεία μουσικής, κρασιού και ψητών εδεσμάτων στο Καλαμάκι, Νίκη, Αγναντερή – Αγροκήπιο, Αρμένιο, Κραννώνα, Μέλισσα –Λοφίσκος, Κιλελέρ, Γλαύκη, Ελευθέριο, Νέο Περιβόλι, Ομορφοχώρι, Νίκαια (όρθια κωμωδία – stand up comedy, παραδοσιακή τραμπάλα, σκωπτικά ανέκδοτα, κάψιμο του καρνάβαλου), Νέα Λεύκη (συνοδεία παραδοσιακής μουσικής), Σωτήριο, Αχίλλειο, Μ. Μοναστήρι και Καλό Νερό.

Την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου θα προσφερθούν στους επισκέπτες σαρακοστιανά εδέσματα (φασόλια, φακές, χαλβάς, τουρσί ελιές, ταραμάς) και άφθονο κρασί. Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας θα γίνουν στο Ζάππειο, Πλατύκαμπο, Ψυχικό, Μύρα, Καλαμάκι, Μελία, Χάλκη, Αρμένιο, Μέλισσα –Λοφίσκος, Κιλελέρ, Γλαύκη, Ελευθέριο, Νέο Περιβόλι , Βούναινα, Ομορφοχώρι (παραδοσιακή ορχήστρα Σαρακατσάνου - Μπαλογιάννη), Νίκαια (ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Δεληγιάννη, χορός καρναβαλιστών, κυνήγι του χαμένου θησαυρού, κλόουν, ξυλοπόδαροι και μάγοι, γαϊτανάκι και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων), Νέες Καρυές (7μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών από τις Νέες Καρυές και την Κοιλάδα ), Σοφό, Χαρά, Μαυροβούνι (θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Μαυροβουνίου), Άγιοι Ανάργυροι, Γαλήνη, Μελισσοχώρι, Κυπάρισσος και στο Δίλοφο.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Σήμερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

–11 π.μ. Μπαλταφάν για τα παιδιά στην πλατεία Αργυροπουλίου

– 5.30 μ.μ. Το μουσικό σχήμα PARANAUE μας ξεσηκώνει στους δρόμους της κεντρικής παρέλασης, 5.30 μ.μ.

– 6.30 μ.μ. η Μεγάλη Παρέλαση

–9.30 μ.μ. οι PARANAUE εμφανίζονται στην κεντρική εξέδρα στην πλατεία του Τυρνάβου, 9.30 μ.μ... και το κέφι συνεχίζεται με την Μπάντα του Μύλου.

– Τα χάλκινα παίζουν στους δρόμους και στην πλατεία της πόλης μέχρι το πρωί!

* Καθαρή Δευτέρα:

–11 π.μ. Το παραδοσιακό έθιμο του Μπουρανί αναβιώνει στον Προφήτη Ηλία με τον Σύλλογο Γαϊτανάκι Μπουρανί και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου. Από το μεσημέρι και μετά το Γαϊτανάκι Μπουρανί συνεχίζει στην πλατεία Αγοράς με δρώμενα και πειράγματα της ημέρας.

– 10 π.μ.-12 μ. Διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού στον Προφήτη Ηλία από τη Δ.Κ. Τυρνάβου.

– 1 μ.μ. Οι PARANAUE στην Πλατεία Αγοράς στον Τύρναβο σε ένα ρυθμικό και χορευτικό show.

– Ορχήστρα με χάλκινα περιδιαβαίνει τους δρόμους της πόλης. Χορεύουμε σε παραδοσιακούς ρυθμούς και διασκεδάζουμε στο κλίμα της ημέρας.

– Κούλουμα, χοροί και τραγούδια στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα.

– Παραδοσιακά Κούλουμα – Γαϊτανάκι, χοροί και τραγούδια σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Τυρνάβου.

– Το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβαντόβλαχων Αργυροπουλίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Αργυροπούλι.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Σήμερα στη κεντρική πλατεία Ελασσόνας από τις 12 μ. έως 4 μ.μ. Ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά. Εργαστήρια ζωγραφικής, μάσκας στέμματος και κορώνας για μικρές πριγκίπισσες και πρίγκιπες καθώς και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά. «Διαγωνισμός Ζωγραφικής Χαρταετού». Τους χαρταετούς θα διαθέσει δωρεάν ο Δήμος Ελασσόνας και θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες δημιουργίες.

-7 μ.μ. Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, Αζώρου, Βλαχογιαννίου, Γιαννωτών, Κρυόβρυσης, Κρανέας, Λιβαδίου, Καρυάς, Μαγούλας, Πυθίου, Φλάμπουρου, Αμπέλια Βερδικούσιας, Σαρανταπόρου Γεράνειας, Βαλανίδας, Κεφαλοβρύσου, Κοκκινόγης, Συκαμινέας και Λόφου και Ασπροχώματος με το κάψιμο του καρνάβαλου από τους μορφωτικούς συλλόγους.

* Καθαρή Δευτέρα

11.30 π.μ. Πλατεία Βαροσίου. Παραδοσιακά κούλουμα με δωρεάν φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα και πολύ κέφι και χορό με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Τα παραδοσιακά κούλουμα θα γιορτάσουν παράλληλα και οι δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας και στον παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσαναίων.

ΣΤΗ ΣΚΑΜΝΙΑ

Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «O ΟΛΥΜΠΟΣ», και η Τοπική Κοινότητα Συκαμινέας από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας 14 Μαρτίου έως και αργά το μεσημέρι, διοργανώνουν αποκριάτικη εκδήλωση στην πλατεία της Σκαμνιάς, με προσφορά στους επισκέπτες της παραδοσιακής φασολάδας, με λαγάνες και σαρακοστιανά εδέσματα πολύ κέφι και χορό.

ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Βελίκας και Σωτηρίτσας και την κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς, διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις στη θέση «Πλατανιά» της Βελίκας.

Σήμερα, στις 11:30 π.μ., όσοι αγαπούν την περιπέτεια, θα λάβουν μέρος στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού για μεγάλους με έπαθλο 7μερη διανυκτέρευση στο «Garden House» στη Βελίκα. Στις 6 το απόγευμα, τα παιδιά θα απασχοληθούν στο Εργαστήρι Μάσκας και θα παίξουν με τον Παίγνιο Παραμυθά. Στη συνέχεια, το αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα είναι το αποκριάτικο ξεφάντωμα και γλέντι με την ορχήστρα του Κώστα Κωστούλη, με άφθονο κρασί, ψητά λουκάνικα, σουβλάκια, μπιφτέκια, πίτες, χαλβά. Θα ακολουθήσει άναμμα φωτιάς, κάψιμο του καρνάβαλου και βράβευση της καλύτερης παιδικής στολής

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιοκάμπου σε συνεργασία με την καφετέρια «old school» οργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις. Σήμερα από τις 6 το απόγευμα στη παραλία, μπροστά από την καφετέρια «old school» θα γίνει διαγωνισμός για παιδιά με το παιχνίδι της χάσκας, ψυχαγωγία με κλόουν, κλήρωση με δώρα, άναμμα φωτιάς, κάψιμο καρνάβαλου και μπάρμπεκιου. Την Καθαρά Δευτέρα από το πρωί θα γίνεται πέταγμα χαρταετού και προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων με τη συνοδεία παραδοσιακής ελληνικής μουσικής.

ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ

Σήμερα το βράδυ δίπλα στη παιδική χαρά του χωριού, θα γίνει το άναμμα της φωτιάς και το κάψιμο του καρνάβαλου. Επίσης την Καθαρά Δευτέρα το πρωί στον ίδιο χώρο θα σερβίρεται η πατροπαράδοτη φασολάδα με το κρασί.

ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

Σήμερα παραδοσιακό άναμμα φωτιάς με καύση του Καρνάβαλου στην πλατεία του χωριού. Καθαρά Δευτέρα Κούλουμα με δωρεάν για όλους κρασί, σουπιές, τουρσιά, λαγάνες και άλλα νηστίσιμα εδέσματα. Μουσική, χορός και κέφι για μικρούς και μεγάλους. Η απέραντη αμμουδερή παραλία του Στομίου προσφέρεται για πέταγμα χαρταετού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Σήμερα το βράδυ θα γίνει το Κάψιμο του Καρνάβαλου, παραδοσιακά Σουρούκια (φωτιές) στην πλατεία της Ραψάνης, αναβίωση του εθίμου της χάσκας και τραγούδια της αποκριάς από τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης. Και την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου με την παραδοσιακή φασολάδα και κρασί Ραψάνης, ζωντανή ορχήστρα, για όλους στην πλατεία της Ραψάνης, γλέντι και χορό.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ ΑΓΙΑΣ

Σήμερα στις 6 μ.μ., στην πλατεία του Μεγαλοβρύσου θα αναβιώσει το παραδοσιακό έθιμο του ανάμματος του «φανού», της φωτιάς.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το άναμμα μπουμπούνας και θα προσφέρεται δωρεάν ψητή σαρδέλα και κρασί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην Κεντρική πλατεία του χωριού, θα χορέψουν τα χορευτικά του Συλλόγου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Μακρυχώρι: Σήμερα στις 8 μ.μ. άναμμα μπουμπούνας

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα δωρεάν κρασί και μουσική στην κεντρική πλατεία.

Ελάτεια: Καθαρά Δευτέρα: 11 π.μ. Φασολάδα και μπουρανί, στον προαύλιο χώρο του Δημ. Σχολείου.

Παραπόταμος: Καθαρά Δευτέρα φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

Ευαγγελισμός: Καθαρά Δευτέρα: Φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στο προαύλιο του Δ. Σχολείου.

ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

* Πυργετός:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί και ζωντανή μουσική στην πλατεία του χωριού.

* Ραψάνη:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

* Αιγάνη:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

* Κρανιά:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην Πλατεία του χωριού.

* Κουλούρα –Μεσάγγαλα:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί .

* Παραπόταμος:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

* Ευαγγελισμός:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στο προαύλιο του Δ. Σχολείου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΣΣΩΝΟΣ

Σήμερα στο Συκούριο στις 8.30 μ.μ. θα γίνει το άναμμα μπουμπούνας, γαϊτανάκι, μουσική, χορός με άφθονο κρασί και εδέσματα.

Την Καθαρά Δευτέρα θα μαγειρευτεί το παραδοσιακό μπουρανί και η φασολάδα, όπου οι λάτρεις των εδεσμάτων θα μπορέσουν να τα απολαύσουν στη πλατεία Ρήγα Φεραίου (πάνω πλατεία). Παράλληλα την ίδια ώρα μικροί και μεγάλοι θα συναγωνίζονται στο πέταγμα του χαρταετού στη λίμνη (Μπάρα) στη θέση κληματαριά . Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το μεσημέρι με την παρέλαση των αρμάτων. Με το τέλος της παρέλασης στη πλατεία Θέμιδος (κάτω πλατεία παζάρι) θα υπάρχει μουσική για να ξεφαντώσουν μικροί και μεγάλοι.

* Καλοχώρι:

*Σήμερα στις 5 μ.μ. Παρέλαση αρμάτων, 8 μ.μ. άναμμα μπουμπούνας με ζωντανή δημοτική ορχήστρα κρασί και εδέσματα και 9 μ.μ. πάρτι μασκέ στο El Chapo

Καθαρά Δευτέρα από νωρίς το πρωί φασολάδα, μπουρανί, γαϊτανάκι

και πολλές εκπλήξεις!

* Πουρνάρι:

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναριού διοργανώνει σήμερα το απόγευμα αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού σεργιάνισμα της αρκούδας, άναμμα μπουμπούνας και άφθονο κρασί, στη συνέχεια γλέντι στην ταβέρνα «τα πλατάνια» με δημοτική ορχήστρα.

Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

* Σπηλιά:

Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

* Όσσα:

Σήμερα θα γίνει το άναμμα μπουμπούνας.

Καθαρά Δευτέρα: Από τον Μορφωτικό Σύλλογο Όσσας φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

* Χειμάδι:

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το άναμμα μπουμπούνας με δωρεάν κρασί. Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί, πέταγμα του χαρταετού. Οι εκδηλώσεις στον Δήμο Τεμπών πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και πολιτιστικούς συλλόγους.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού- Kοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων, λόγω των προβλεπόμενων άσχημων καιρικών συνθηκών τροποποιεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, σήμερα παιδική αποκριάτικη εκδήλωση στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Φαρσάλων σε περίπτωση κακοκαιρίας θα γίνει στο Πολιτιστικό Kέντρο.)

Ο Δήμος Φαρσάλων την Καθαρά Δευτέρα υποδέχεται τη Σαρακοστή από τις 11 το πρωί και γιορτάζει τα κούλουμα με φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και χορό: Λόγω καιρού η προγραμματισμένη εκδήλωση στην Τοπική Κοινότητα Υπέρειας, στη θέση "Χτούρι", δεν θα πραγματοποιηθεί, ενώ στην Τοπική Κοινότητα Ναρθακίου η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, όπου και τοποθετήθηκε ειδικά διαμορφωμένο στέγαστρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass