ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 1.000 ΜΕΤΡΩΝ

Μια άγνωστη λίμνη στα Αμπελάκια

* Μοναδικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2017 22:48

Του Κώστα Τσόλα
Ένας μοναδικός, άγνωστος για τους πολλούς κοντινός προορισμός περιμένει τους λάτρεις του βουνού και της φύσης στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελακίων. Πρόκειται για την τεχνητή λίμνη στη θέση «Χάλκωμα» της ευρύτερης ορεινής περιοχής των Αμπελακίων σε υψόμετρο 1.000 μέτρων περίπου από τη θάλασσα και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων. Σε ένα τοπίο όπου σμίγουν τα δέντρα και οι θάμνοι το ένα δίπλα στο άλλο, όπως οξιές, πεύκα και καστανιές, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους. Ο φακός της «Ε», με τον φωτογράφο Λεωνίδα Τζέκα βρέθηκε στον χώρο της λίμνης με ξεναγό τον πρόεδρο του συλλόγου «Παναγία Αμπελακιώτισσα» κ. Χρήστο Μαουσίδη ο οποίος μαζί με τα μέλη του συλλόγου ανέλαβαν μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη της λίμνης η οποία δημιουργήθηκε πριν μια εικοσαετία περίπου με σκοπό την άρδευση των ορεινών μικρών και ζωτικών για τα Αμπελάκια χωραφιών στην περιοχή.
 Σκοπός είναι η σωστή ανάδειξη της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και με ορεινές αθλητικές δράσεις όπως ορεινή ποδηλασία, κανόε – καγιάκ, ιππασία κ.λπ. Το τοπίο είναι παρθένο, γι’ αυτό και σκοπός του συλλόγου είναι παράλληλα η προστασία του. Γύρω από τη λίμνη έχει δημιουργηθεί ένας μικρός υδροβιότοπος ενώ η λίμνη διαθέτει και μεγάλο αριθμό ψαριών με αποτέλεσμα κάποιοι επισκέπτες να ψαρεύουν σ’ αυτή.
Οι επισκέπτες αν είναι τυχεροί μπορεί να συναντήσουν και τα άγρια άλογα που διαβιούν εκεί. Πρόκειται για άλογα τα οποία κάποιοι τα εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα αυτά εδώ και χρόνια να δημιουργήσουν αγέλες μέσα στο δάσος. Η διαδρομή από τα Αμπελάκια είναι από ένα καλοδιατηρημένο χωματόδρομο με πρόσβαση από όλα τα οχήματα τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο ή τα μέλη του συλλόγου στο τηλεφωνικό νούμερο 6949 038 920, για πληροφορίες ή ακόμα και ξενάγηση.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass