Ο κ. Ιερώνυμος στα Μύρα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 17:25

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος στα Μύρα. Στο κήρυγμά του ανέλυσε ένα μέρος του απολυτίκιου του εορτάζοντος Αγίου «και όφιν εις χρυσούν μετέβαλες», αναφέροντας το περιστατικό που μία πτωχή γυναίκα ζήτησε ελεημοσύνη από έναν πλούσιο, ο οποίος αρνήθηκε όμως να της δώσει και κατόπιν απευθύνθηκε στον πτωχό Άγιο Σπυρίδωνα. Ο Άγιος τότε βγήκε έξω στα χωράφια και είδε ένα φίδι.

Το σταύρωσε κι εκείνο κοκκάλωσε. Έγινε ολόκληρο χρυσό. Το πήρε καί το έδωσε στη γυναίκα για να κάνει τη δουλειά της. Όταν εκείνη τακτοποίησε τις υποθέσεις της, έφερε το φίδι πίσω στον Άγιο. Το πήρε ο Άγιος, το πήγε πίσω πάλι στα χωράφια, από εκεί που το πήρε. Το άφησε κάτω κι εκείνο ζωντάνεψε. Και αμέσως ο Άγιος είπε στη γυναίκα να επιστρέψει στο σπίτι της και στα παιδάκια της. Ο Άγιος θέλησε με την κίνηση αυτή, τόνισε ο Σεβασμιότατος, να μας δείξει ότι η φιλαργυρία είναι φίδι, που πρέπει πολύ να προσέχουμε. Και όπως απομακρυνόμασθε από ένα φίδι, έτσι να αποφεύγουμε και την πλεονεξία. Και κατέληξε λέγοντας πως είναι καιρός να καταλάβουμε ότι πήραμε λάθος δρόμο. Είναι καιρός να συνέλθουμε, να αισθανθούμε τα λάθη μας και να ενδιαφερθούμε για τη σωτηρία της ψυχής μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass