Με το βλέμμα στραμμένο στη δοκιμαζόμενη Κύπρο

Εκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2019 15:22

Με το βλέμμα στραμμένο στη δοκιμαζόμενη ιδιαίτερη πατρίδα τους και με θερμές ευχές για υγεία και μακροημέρευση, πραγματοποιήθηκε, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και των μελών και των φίλων του Συλλόγου, μέσα σ’ ένα εξαιρετικά ευχάριστο-εορταστικό κλίμα η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας, χθες το μεσημέρι, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία και την κοπή της βασιλόπιτας από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο. Ο Σεβασμιότατος χαιρέτισε τους παρευρισκομένους με τα πλέον θερμά λόγια και μίλησε για την Κύπρο την Ελληνική, όπως είπε, χρησιμοποιώντας στίχους του εθνικού ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, απαγγέλλοντας μέρος του ποιήματος «Ρωμιοσύνη - 9η Ιουλίου 1821», ένα ποίημα που αναφέρεται στον απαγχονισμό του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, των Μητροπολιτών, των Προκρίτων και πολλών λαϊκών στην Κύπρο με αφορμή πληροφορίες ότι ετοίμαζαν επανάσταση κατά των Οθωμανών Τούρκων.

Είπε ακόμη ότι η Ιερά Μητρόπολή Λαρίσης και Τυρνάβου θα πραγματοποιήσει σύντομα προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο των Αγίων και των Ηρώων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με τη Μεγαλόνησο, την Κυπριακή εκκλησία και αρκετούς Ιεράρχες της.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αυγουστίνος Αυγουστή, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του και την εμπνευσμένη ομιλία του, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά, με αγάπη Χριστού. Ακολούθησε ένα μικρός απολογισμός των δράσεων του Συλλόγου και η υπόσχεση ότι αυτές θα συνεχισθούν και θα ενταθούν. «Ο Σύλλογός μας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγουστή, «δηλώνει πάντα παρών στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και παράγει έργο πολυδιάστατο και σημαντικό σε κάθε τομέα, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει». Έκανε ακόμη αναφορά στην κοινή δύσκολη πορεία της Κύπρου και της Ελλάδας, στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στην περιοχή του Αιγαίου και της Ελληνικής και Κυπριακής Α.Ο.Ζ. Τέλος επισήμανε την αταλάντευτη προσήλωση σε λύση του Κυπριακού, πλήρως συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που δεν θα εκχωρεί εγγυητικά και παρεμβατικά δικαιώματα στην Τουρκία, που δεν θα επιτρέπει την παραμονή των εποίκων στο νησί και που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις δύσκολες μέρες του ΄74.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος και της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας.

Στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη το παρών: Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας κ. Βασ. Καραπιπέρης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης, εκ μέρους του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (Α.Τ.Α) ο Σμήναρχος Αλεξ. Βανταράκης, ο πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου κ. Γρ. Παπαχαραλάμπους, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Απ. Μπέμπης και Δημ. Παπαδημόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Αθ. Αδαμόπουλος και Δημ. Δεληγιάννης, η υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου, ο τέως δήμαρχος κ. Κ. Τζανακούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημ. Γιωργάκης και Ντ. Διαμάντος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς κ. Ζάχος Μπατζιόλας, ο τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημ. Κατσαρός, πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων της πόλης, ο πρόεδρος των εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας κ. Απ. Βερέμης, απόστρατοι αξιωματικοί και πολεμιστές της Κύπρου κ. Κουτσαντάς Βασίλειος, Ευάγγελος Διβράμης, Λάμπρος Πλίτσης, Κώστας Ρουμελιώτης και Κώστας Σαμαντζής. Συγκινητική ήταν η παρουσία των μελών και φίλων του Συλλόγου, καθώς και των Κύπριων φοιτητών. Βασίλεψε ο Ευθύμιος Ζαφειρίου. Το δώρο ήταν μια ασημένια εικόνα της Παναγίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο υφυπουργός κ. Βασ. Κόκκαλης.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass