Φιλανθρωπία αλλά με αυστηρά κριτήρια

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ * ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ «ΛΟΓΙΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2019 22:00
Μια εικόνα των μητροπολιτών Λαρίσης Αχίλλιου και Βησσαρίωνα προσέφερε ο κ. Ιερώνυμος στον γνωστό ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά που μάγεψε το κοινό με τραγούδια βασισμένα στη βυζαντινή μουσική παράδοση Μια εικόνα των μητροπολιτών Λαρίσης Αχίλλιου και Βησσαρίωνα προσέφερε ο κ. Ιερώνυμος στον γνωστό ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά που μάγεψε το κοινό με τραγούδια βασισμένα στη βυζαντινή μουσική παράδοση

Το νόημα, τα κριτήρια αλλά και τα όρια της φιλανθρωπίας ήταν το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε η ομιλία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, χθες στη φιλανθρωπική εκδήλωση για την ενίσχυση της «Λογίας Φιλαδελφίας και Αλληλεγγύης» της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε στο κέντρo "Palladium".

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από νωρίς το απόγευμα στον χώρο περιμένοντας να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Ιερώνυμου.

Και όταν πια δεν χώραγαν άλλοι καθήμενοι στην αίθουσα, δεκάδες ακόμη και όρθιοι περίμεναν να ακούσουν τον Ποιμενάρχη τους, ο οποίος καθήλωσε με τον μεστό και γεμάτο αγάπη λόγο του, φροντίζοντας να μεταφέρει στον κόσμο το πλαίσιο δράσης του, χρησιμοποιώντας όπως ο ίδιος είπε "σκληρά λόγια".

«Το σύνθημά μας είναι "Βοηθήστε μας για να βοηθήσουμε". Πολλές φορές αισθάνομαι ένας επίσημος ζητιάνος, ξέρω όμως ότι το κάνω για το καλό των αδελφών μου. Όσοι ασχολούνται με τη φιλανθρωπία πρέπει να μάθουν να είναι και αυστηροί. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ιεραρχήσεις ποιες ανάγκες θα καλύψεις. Στα 15 χρόνια που ήμουν στην ενορία Αθηνών υπήρξαν άνθρωποι που έτρωγαν καθημερινά επί χρόνια στα συσσίτια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να εργαστούν σε αυτά τα χρόνια, να βγάλουν το ψωμί με τον ιδρώτα τους; Ερχονταν από ανάγκη ή μήπως τους βόλεψε η εκκλησία; Η μεγαλύτερη ανησυχία μου ήταν μήπως δημιούργησα τεμπέληδες. Θέλω η Εκκλησία να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πραγματικές ανάγκες. Δεν θα δώσουμε όμως την ευκαιρία σε κάποιους να μας εκμεταλλευτούν. Δεν μπορεί κάποιος να εκμεταλλεύεται την Εκκλησία επ' άπειρον. Απαιτώ από τους συνεργάτες μου να είναι αυστηροί. Λέμε και όχι. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης θα διαχειριζόμαστε τα όποια χρήματα προσφέρονται. Είμαστε υπόλογοι και για το τελευταίο λεπτό του ευρώ. Δεν θα περιορίσουμε τη δράση μας, όμως θέλω να σας κοιτάζω στα μάτια. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη συγκεκριμένη εκδήλωση περίπου 2 ευρώ από κάθε πρόσκληση θα πάνε στο Φιλόπτωχο Ταμείο και τα υπόλοιπα θα διατεθούν στην αγορά των στολών και εργαλείων των Εθελοντών Διάσωσης ΕΟΔΥΑ που τιμούμε για το θεάρεστο έργο τους και στα λειτουργικά έξοδα της βραδιάς. Σας διαβεβαιώνω ότι κάθε τι που προσφέρετε για να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας, κόπο, ψυχή ή χρήματα θα πιάσει τόπο».

Ο μητροπολίτης εμφανώς ευδιάθετος, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την τεράστια προσέλευση κόσμου αλλά και την ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες του σε όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αναφέροντάς τους ονομαστικά έναν προς έναν. «Πολλαπλοί σκοποί εξυπηρετούνται όταν βρισκόμαστε όλοι μαζί εκτός των λατρευτικών πλαισίων. Είναι μια ωραία ευκαιρία να γνωριστούμε. Εμείς στη Θεσσαλία περνούμε ωραία. Σε τέτοιες εκδηλώσεις θα ακούσεις και επαινετικά σχόλια αλλά και γκρίνια. Άλλωστε ο Έλληνας την γκρίνια την έχει στο αίμα του. Εμείς τα ακούμε όλα και κρατάμε το ωφέλιμο» σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης που ήταν οι Εθελοντές Διάσωσης, στους οποίους προσφέρθηκαν οι στολές και τιμήθηκαν για το σημαντικό και ανιδιοτελές έργο τους, η παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου που χειροκροτήθηκε θερμά από το ακροατήριο για την εξαιρετική παρουσίαση κομματιών από την εποχή της Αναγέννησης έως σήμερα αλλά και ο μεγάλος ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς. Μάλιστα, ο μητροπολίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον γνωστό ερμηνευτή χαρακτηρίζοντάς τον "θρύλο της ελληνικής μουσικής σκηνής" και "ημέτερο" άνθρωπο οικείο που υπηρετεί το Βυζαντινό τραγούδι. «Η Λάρισα τον διεκδικεί με αξιώσεις. Εξάλλου, ο γιος του παντρεύτηκε Λαρισαία» είπε αστειευόμενος ο μητροπολίτης Ιερώνυμος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε και το «Όραμα Ελπίδας», το οποίο ενημέρωνε για το πολύτιμο και πολυσχιδές έργο του και έδινε τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμούσε να γίνει δότης μυελού των οστών.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass