Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2019 15:40

Οι λειτουργίες του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου

Το πρόγραμμα λειτουργιών του σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου ανακοίνωσε η Μητρόπολη. Αυτό έχει ως εξής:

-Σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου (Καθαρά Τετάρτη), το πρωί, θα τελέσει την προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης.

-Αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στεφανοβίκειο.

-Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ίδρυμα του ιεραποστολικού συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» και ακολούθως θα τελέσει την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου.

-Το Σάββατο 16 Μαρτίου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Λαρίσης στη συνοικία της Νέας Πολιτείας.

-Την Κυριακή 17 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Γιορτάζει η ενορία των Αγίων Θεοδώρων

Τη μνήμη των Αγίων Θεοδώρων του Τήρωνος και του Στρατηλάτου τιμά το Σάββατο 16 Μαρτίου (μνήμη του δια κολλύβων θαύματος), η Ενορία των Αγίων Θεοδώρων στη Λάρισα. Οι εορταστικές ιερές Ακολουθίες που θα τελεσθούν είναι οι εξής: σήμερα Τετάρτη 13 και αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, το Μέγα Απόδειπνο και ο Παρακλητικός Κανόνας εις τους Αγίους Θεοδώρους. Παρασκευή 15 Μαρτίου, απόγευμα στις 6.00 μ.μ.: Ο προεόρτιος Εσπερινός των Αγίων Θεοδώρων, μετ’ αρτοκλασίας και οι Α’ Χαιρετισμοί εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Σάββατο 16 Μαρτίου το πρωί, στις 7:30’: Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία (μετ’ αρτοκλασίας και Κολλύβων), ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου. Το απόγευμα, στις 5 μ.μ. ο μεθέορτος Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων, του Ιερού Λειψάνου και των Ιερών Εικόνων (της Ορθοδοξίας). Μετά το πέρας, ακολουθούν εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων στο Μουσικό Γυμνάσιο Νέας Πολιτείας. Καθόλη τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος! Οι πιστοί μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Αστικό, (αριθμός 10 από Κεντρική πλατεία).

Εσπερινός - ομιλία στον Αγ. Νικόλαο

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας Α΄ των Νηστειών 17 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. 

Ομιλητής θα είναι ο ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, π. Λουκάς, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η Ορθοδοξία μας ως πίστη και ως βιοτή».

Σύλλογοι στους Χαιρετισμούς

*Στην Παναγία Γορίτσας Αγριάς θα μεταβεί η ΠΟΟΝ για να παρακολουθήσει τη δεύτερη ακολουθία των Χαιρετισμών την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Θα προηγηθεί απογευματινός καφές στο ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου και περίπατος στην παραλία. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 2 μ.μ. από την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνα. Τηλέφωνο για πληροφορίες 2410-233998.

* Την ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών θα παρακολουθήσουν οι «Φίλες της Αγάπης» μεθαύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Συκέα Ελασσόνας. Θα προηγηθεί καφές στο κέντρο της Ελασσόνας. Η αναχώρηση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι από το Δημοτικό Ωδείο. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2410-530867 και 2410-530509. Επίσης οι «Φίλες της Αγάπης» προγραμματίζουν διήμερη εκδρομή σε Δράμα και Καβάλα την Παρασκευή και το Σάββατο 29 και 30 Μαρτίου με παρακολούθηση της ακολουθίας των Γ’ Χαιρετισμών στη Μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας. Διαμονή την Παρασκευή σε ξενοδοχείο της Δράμας και μετά το πρωινό αναχώρηση για Καβάλα και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Η αναχώρηση από τη Λάρισα θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής από το Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας. Για δηλώσεις συμμετοχής και άλλες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410-530867 και 2410-530509.

* Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Στομίου για να παρακολουθήσει τους Β’ Χαιρετισμούς την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019.

Τα ενδιαφερόμενα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν στα Γραφεία του συλλόγου (Μεγ. Αλεξάνδρου 7) και στο τηλέφωνο 2410-535.541 Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 11 π.μ.-1 μ.μ. Αναχώρηση Παρασκευή στις 4 μ.μ. από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Οι Χαιρετισμοί για νέους και εργαζόμενους

Κάθε Παρασκευή, στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελείται, στις 9:30 το βράδυ, και δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, για όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Οι Χαιρετισμοί σε μονή του Πυργετού

Η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στην Ιερά Μονή των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού, θα τελείται κάθε Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα.

Οι Χαιρετισμοί στην Π. Αρμενίου

Στο Ιερό Προκύνημα Παναγίας Αρμενίου θα τελεσθεί η Α' στάση των Χαιρετισμών μεθαύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 5 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass