Εκθεση παλαιού υλικού βιβλιοπωλείου στα Γρεβενά

ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ «ΤΟ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΝ»

Δημοσίευση: 13 Απρ 2019 16:21

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του βιβλιοπωλείου των Γρεβενών «Το Ασυναγώνιστον», το οποίο είναι ένα από τα πέντε εμπορικά καταστήματα της δεκαετίας του 1950 που λειτουργούν έως και σήμερα στην πόλη.

Στην έκθεση «60 χρόνια βιβλιοπωλείο "Το Ασυναγώνιστον"», ξετυλίγεται μια εμπορική διαδρομή έξι δεκαετιών που απηχεί έντονες συγκινησιακές αναμνήσεις για τους μεγαλύτερος και για όλους εκείνους που αποτέλεσε εφαλτήριο μόρφωσης στο ξεκίνημα της εκπαίδευσής τους με σχολικά αλλά και εκπαιδευτικά βιβλία καλύπτοντας κάθε ανάγκη τους για γνώση και εξέλιξη, με χαρτικά και βιβλία λογοτεχνικά για τους θιασώτες της ανάγνωσης.

«Το Ασυναγώνιστον» βρίσκεται στην ίδια θέση στην Κεντρική πλατεία των Γρεβενών από το 1959. Ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό και συνδράμει ως διοργανωτής ή χορηγός σε κάθε είδους εκδήλωση κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα. Κατάφερε να συμβάλει στην προβολή και διάδοση της Ελληνικής λογοτεχνίας, στην αύξηση της αναγνωσιμότητας και της πολιτισμικής ανάπτυξης του τόπου. Δικαιολογημένα θεωρείται πολιτισμική κυψέλη στην πόλη των Γρεβενών. Σήμερα το βιβλιοπωλείο στεγάζει το πρακτορείο Αθηναϊκών εφημερίδων και το πρακτορείο της «Ελευθερίας» στον νομό Γρεβενών με υπεύθυνο τον κ. Δημήτριο Γ. Αναγνώστου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρου του δημαρχείο Γρεβενών.

 

Κ.ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass