«Από το Ρεμπέτικο στο Λαϊκό» σήμερα στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 30 Απρ 2019 15:10

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Σήμερα Τρίτη 30 Απριλίου, στις 8 μ.μ., στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» σε μια ανανεωμένη έκδοση το μουσικόφιλο κοινό της επαρχίας Ελασσόνας και όχι μόνο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αφιέρωμα στην ιστορία του ρεμπέτικου – λαϊκού τραγουδιού μέσα από μια ταυτόχρονα μουσική, θεατρική και χορευτική παράσταση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας με συνδιοργάνωση από την Ένωση Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας.
Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται, χαρακτηριστικά:  


«Τσιτσάνης, Βαμβακάρης, Χιώτης, Καλδάρας, Περιστέρης, Γενίτσαρης και Τατασόπουλος, «Αχάριστη» και «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Ο πασατέμπος» και «Το μαγκαλάκι», «Τι μου τη χάρισες αυτή την ταμπακιέρα», μπουζούκι, μπαγλαμάς, φωνές και κιθάρες θα δώσουν τον αλάνθαστα αυθεντικό τόνο της ελληνικής μουσικής παράδοσης, προσφέροντας χαρά και συγκίνηση. Μια ανθολογία αξέχαστων αγαπημένων λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών, από γνωστούς συνθέτες, με αφετηρία τη Σμύρνη και τη Μικρά Ασία και προορισμό τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Πάσχος βάζει… φωτιά στο κέφι με την ξεχωριστή φωνή του.
Χορευτές της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών (του Γιώργου Κόκκινου) θα χορέψουν «μες τη ζάλη, όμορφα και ταπεινά» στους ρυθμούς του ρεμπέτικου, παρασύροντας σε ένα ξέφρενο χειροκρότημα τους θεατές.
Η θεατρική ομάδα των Μάγδα Αθανασιάδου, Βασίλη Αθανασιάδη, Χρίστου Δημητριάδη, Χρήστου Τσοπανάκου, Βασίλη Μαντζιώκα και Παναγιώτη Παπαδόπουλου θα σκορπίσει ξεκαρδιστικό γέλιο, θα συναρπάσει το κοινό.
Το ρεμπέτικο αφιέρωμα θα ενισχύσει μια περιεκτική και κατατοπιστική παρουσίαση της ιστορίας του ρεμπέτικου από την εκπαιδευτικό διδάκτορα Παν. Αιγαίου Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα, που θα μας γνωρίσει ή θα μας φρεσκάρει τις γνώσεις μας για τον κόσμο της ρεμπέτικης μουσικής. Θα ξεδιπλωθούν ιστορίες, μικρές και μεγάλες, συναρπαστικές και παθιασμένες. Ιστορίες για τους πρωταγωνιστές!!!
Σας υποσχόμαστε μια αλλιώτικη και πολύ κεφάτη βραδιά.
Μια βραδιά που τα έχει όλα: μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο, ιστορική αφήγηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass