Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2019 15:03

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης

Την Κυριακή 5 Μαΐου πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον υπόγειο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην περιοχή Χαραυγής Λάρισας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Την Κυριακή ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τις 7:00 - 10:00 π.μ. (Αστικό Λεωφορείο Νο 11).

--------

Αγρυπνία στον Ναό Αγ. Σοφίας

Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης (περιοχή Χαραυγή) επί τη μνήμη της Οσίας Σοφίας της Νέας της εν Κλεισούρα την Κυριακή 5 Μαΐου και ώρα 9:00 μ.μ έως 12:30 τα μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός, η λιτή μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και θα ακολουθήσει ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων μυστηρίων.

--------

Η Τερψιθέα εορτάζει τον Αγιο Αθανάσιο

Η κοινότητα Τερψιθέας εορτάζει τον Άγιο Αθανάσιο. Στο πλαίσιο του εορτασμού αύριο Πέμπτη 2 Μαΐου στις 19:30 θα τελεσθεί εσπερινός και στις 8 μ.μ. θα γίνει περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου. Θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Τερψιθέας.

--------

Πανηγυρίζει η Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγίτσα

Η ιερά μονή Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγίτσα Τρικάλων, πανηγυρίζει και στο πλαίσιο του εορτασμού, αύριο Πέμπτη της Διακαινησίμου στις 5.30 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός αναστάσιμος εσπερινός. Την Παρασκευή από τις 7.30 έως τις 10.30 το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική αναστάσιμη θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 6.30 θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τρίκης και Σταγών σεβ. Χρυσόστομου.

--------

Τιμάται ο Αγιος Εφραίμ ο Νέος στην Κουλούρα

Το Σάββατο 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουλούρας Λάρισας, μέγας πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου οσιομάρτυρος Εφραίμ του Νέου και θαυματουργού και ώρα 19:00.

--------

Πανήγυρη στην Παναγία τη Γλυκοφιλούσα

Πανήγυρη προς τιμήν της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας Ραψάνης, θα γίνει την Κυριακή του Θωμά, στις 5 Μαΐου στο Ιερό Ησυχαστήριο του χωριού.

Το Σάββατο απόγευμα (6.00-7.15 μ.μ.), θα τελεσθεί ο μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Την Κυριακή το πρωί (7.15-10.30) η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στον Εσπερινό, μπορούν να έλθουν στη Μονή με λεωφορείο που θα ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα στις 4.45μ.μ., με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ το άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6976-680.339, κ. Ευαγγελία. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601 και 24950-61010.

 

--------

Πανηγυρίζει η Παναγία στον Κραννώνα

Πανηγυρίζει το εξωκκλήσι της Παναγίας στον Κραννώνα. Αύριο Πέμπτη 2 Μαΐου στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί Εσπερινός με Αρτοκλασία και μεθαύριο Παρασκευή το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

--------

Πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής

Το διήμερο 2 - 3 Μαΐου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στη συνοικία Αμπελοκήπων, για τη μεγάλη Θεομητορική εορτή και πανήγυρη, της Ζωοδόχου Πηγής. Οι Ιερές Πανηγυρικές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Πέμπτη 2 Μαΐου (απόγευμα) και ώρα 19:00: Μέγας Πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Παρασκευή 3 Μαΐου (πρωί) και ώρα 7:00: Πανηγυρικός Αναστάσιμος Όρθρος της Εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιερωνύμου (απόγευμα) και ώρα 18:00: Μεθέορτος Εσπερινός και Παρακλητικός Κανών της Ζωοδόχου Πηγής. Στις 19:00 ιερά λιτανεία της Θαυματουργού Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας στις οδούς τις Συνοικίας, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες και στην Ιερά Λιτανεία, τιμώντας και μεγαλύνοντας το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

--------

Οι Ακολουθίες στον Αγ. Αχίλλιο

Το εορταστικό πρόγραμμα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου έχει ως εξής: Σήμερα Τετάρτη 1 Μαΐου, 7.00-9.00 π.μ. Θεία Λειτουργία και αγιασμός. Αύριο Πέμπτη 2 Μαΐου,7.00-9.00 π.μ. Θεία Λειτουργία. Μεθαύριο Παρασκευή Ζωοδόχου Πηγής (3 Μαΐου), 7.15-10.00 πρωί, Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass