Πρωτομαγιάτικες «κορώνες» και «κόντρες» στην Ελασσόνα

ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2019 22:18

Όπως έχει «παγιωθεί» τα τελευταία χρόνια, με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, αυτές του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και του ΠΑΜΕ, γιορτάστηκε προχθές και στην Ελασσόνα η Εργατική Πρωτομαγιά, με «φόντο» το ζοφερό «σκηνικό» που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στην οικονομία, στην ανεργία, στις εργασιακές σχέσεις, στις συντάξεις, στη φορολογία και όχι μόνο.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Κεντρική πλατεία, που είχε ιδιαίτερα μικρή συμμετοχή, στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας Γιώργος Μπαμπάλης, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε:

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν κοινά προβλήματα, κοινές διεκδικήσεις, στόχους και προτεραιότητες, κάποιοι ως αυτόκλητοι «σωτήρες», χρησιμοποιώντας βία και τραμπουκισμούς, σπέρνουν τη διχόνοια, επιχειρώντας να διαλύσουν τα συνδικάτα, προσφέροντας άψογες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, με την οποία έχουν ταύτιση απόψεων, όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα με τη ματαίωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν αδιαπραγμάτευτες ανάγκες και έχουν κατανοήσει ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν εκτός των συνδικάτων, όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να καρπωθούν κομματικά οφέλη, χρησιμοποιώντας αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Το θέμα δεν είναι αν τα συνδικάτα είναι καλά η κακά. Το μείζον ζήτημα είναι αν υπάρχει σεβασμός στους νόμους και στο καταστατικό των συνδικάτων. Πρωτίστως μιλάμε για ζήτημα δημοκρατίας! Οι βιαιοπραγίες δεν πρέπει να έχουν θέση πουθενά και φυσικά ούτε στα συνδικάτα. Γι’ αυτό λέμε «Έξω η βία από τα Συνδικάτα!». Απαιτούμε: «Έξω τα κόμματα και οι κομματικοί στρατοί από το Συνδικαλιστικό κίνημα!».

Ακολούθησε η ανάγνωση ψηφίσματος με τοπικά αιτήματα και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

  ΤΟ ΠΑΜΕ

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, λίγο αργότερα, απέναντι από το Ταχυδρομείο, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, που επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα:

«Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνδυάζουν τη φετινή Πρωτομαγιά με τη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, ενάντια στην προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία.

Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, αυτοί που έλεγαν και λένε πως η απεργία έφαγε τα ψωμιά της, αυτοί που κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν δικαιώματα στο μισθό και την κοινωνική ασφάλιση, δεν έχουν τελειώσει ακόμα την αποστολή τους! Επιδίωξαν να αποκλείσουν από τη διοίκηση που θα έχει την ευθύνη να συγκαλέσει συνέδριο της ΓΣΕΕ τη δεύτερη δύναμη, τη ΔΑΣ, με βάση τον συσχετισμό που είχε αποτυπωθεί στο προηγούμενο συνέδριο. Μπροστάρης σε αυτή την μεθόδευση και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας. Δεν πέφτουμε όμως από τα σύννεφα για τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας. Θέλουν τα συνδικάτα μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των μονοπωλίων, της υπηρέτησης με κάθε τρόπο της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης του μισθολογικού κόστους. Θέλουν Σωματεία σφραγίδες, σωματεία παραγωγής αντιπροσώπων και όχι σωματεία που θα ενημερώνουν, θα οργανώνουν και θα κινητοποιούν τα μέλη τους.

Τέτοια παραδείγματα από σωματεία φαντάσματα υπάρχουν και εδώ στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας και είναι πολλά.

Απέναντι σε όλα αυτά εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε δικαίωμα και είναι ανάγκη να μπούμε μπροστά, να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα μας να έχουμε σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, που δεν ανέχεται τη σαπίλα μέσα στα εργατικά σωματεία να συμπορευτεί με τις δυνάμεις εκείνες που δίνουν τη μάχη για να γίνουν τα συνδικάτα και τα σωματεία πραγματικά κάστρα αγώνα».

Ακολούθησε η καθιερωμένη πορεία – διαμαρτυρία με συνθήματα των μελών – φίλων του ΠΑΜΕ στον κεντρικό δρόμο της 6ης Οκτωβρίου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass