Πλούτος για τη χώρα τα λιμάνια της

Τόνισε ο Θεσσαλός υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Ξηραδάκης από Λάρισα, Ελασσόνα, Τύρναβο

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 22:08

«Ως άνθρωπος της ναυτιλίας και του επιχειρείν έχω μάθει να ανταποκρίνομαι στις προκλήσεις τόσο της ζωής όσο και της αγοράς και αποφάσισα να δηλώσω παρών στις Ευρωεκλογές, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία όπου διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας μας και των Ελλήνων γενικότερα».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του σε πολιτικούς του φίλους, σε καφετέρια της Λάρισας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Ξηραδάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στη Θεσσαλία ενόψει των Ευρωεκλογών.

Όπως ήταν φυσικό, ένα μέρος της ομιλίας του ήταν αφιερωμένο στον πρωτογενή τομέα, για τον οποίο άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια βιώνουμε μια παρακμή. «Είναι νωπές ακόμη στη μνήμη μας οι ψεύτικες υποσχέσεις που απλόχερα μοίρασε ο κ. Τσίπρας, για να μας δελεάσει και υφαρπάξει την ψήφο μας. Αντί να γίνουν πράξη όλες αυτές οι πλουσιοπάροχες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα, οι αγρότες αποτελούν σήμερα τα βασικά θύματα μιας ακραία ληστρικής πολιτικής, που κύριοι άξονές της είναι η υπερφορολόγηση και η συνεχής αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να λησμονούμε τις χαμηλές επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην απορρόφηση των κονδυλίων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρέπει να αντιληφθούμε το πώς λειτουργούν οι διεθνείς αγορές και να παραδειγματιστούμε από τα όσα κάνουν οι ανταγωνιστικές προς εμάς χώρες. Εφόσον σας εκπροσωπήσω στην Ευρωβουλή, τα ζητήματα της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, θα αποτελέσουν πρώτης προτεραιότητας ζητήματα για εμένα».

Καταλήγοντας την ομιλία του ο κ. Ξηραδάκης κάλεσε τον κόσμο «να πορευτούμε μαζί για να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική για τον τόπο μας. Να πορευτούμε μαζί για να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τους μηχανισμούς της Ευρώπης για το καλό της Λάρισας και όλης της Θεσσαλίας. Πρέπει να εμπιστευτούμε τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι η μόνη καθαρή ευρωπαϊκή δύναμη και η οποία έχει διαχρονικά δικαιωθεί στις ιστορικές της επιλογές».

Σε Ελασσόνα - Τύρναβο

Είχε προηγηθεί επίσκεψή του στην Ελασσόνα και στον Τύρναβο, όπου επέλεξε –προς έκπληξη πολλών- να μιλήσει για τον ανεκμετάλλευτο πλούτο της χώρας μας, που είναι τα λιμάνια της, τα οποία λόγω γεωγραφικής θέσης κι άλλων συγκυριών (οικονομικής ανάπτυξης της Αφρικής) μπορούν να εξελιχθούν σε σημαντικά διακομιστικά κέντρα και να δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας, όπως έχει γίνει με το λιμάνι του Πειραιά. Όλη η χώρα μας είναι μια παράκτια ζώνη, που θυμίζει κοιμώμενο γίγαντα, τον οποίο οφείλουμε να ξυπνήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε«το ζητούμενο δεν είναι να βρίσκουμε δουλειά οι Έλληνες, αλλά να δημιουργούμε δουλειές. Η ευπρεπής και ικανοποιητικά αμοιβόμενη εργασία είναι άκρως απαραίτητη στις ημέρες μας. Ως αυτοδημιούργητος Έλληνας έχω την εμπειρία και τις γνώσεις, πολλή όρεξη για δουλειά και διεκδίκηση, γι’ αυτό και διεκδικώ μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο».

Γ. Ρούστας

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass