Η πόλη του Καλογιάννη, τα χωριά της Ρένας…

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ 72.000 ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 22:10

Η Λάρισα ψήφισε Καλογιάννη και τα χωριά των τέως Δήμων Γιάννουλης και Φαλάνης, Ρένα Καραλαριώτου. Στη φράση αυτή συμπυκνώνεται η εκλογική συμπεριφορά των 72.000 και πλέον ψηφοφόρων του Δήμου Λαρισαίων, κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Με εξαίρεση την εκλογική περιφέρεια της Κοιλάδας, όπου ο Απ. Καλογιάννης υπερτερεί σε ψήφους της πολιτικής του αντιπάλου, η Ρένα Καραλαριώτου επικράτησε και στις 8 κοινότητες των δύο πρώην δήμων, όπως επίσης και στην Τερψιθέα. Αντίστροφη η εικόνα στα εκλογικά διαμερίσματα της Λάρισας, όπου ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» επικράτησε παντού, πλην ενός όπου σημειώνεται ισοπαλία, αφού τους δύο συνδυασμούς χωρίζει μόνο μία ψήφος υπέρ της επικεφαλής της «Λάρισα Μπροστά».

Πιο συγκεκριμένα:

Στην πόλη της Λάρισας, η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του συνδυασμού Καλογιάννη καταγράφεται στο 3ο εκλογικό διαμέρισμα, όπου ψήφισαν συμπολίτες από τις συνοικίες των Αγίων Σαράντα (τμήμα), των Λαχανοκήπων, του Αγίου Γεωργίου και της Ν. Σμύρνης. Η διαφορά αγγίζει τις 12 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταξη Καλογιάννη, στα εκλογικά διαμερίσματα δεν πέφτει πουθενά κάτω από το 40%.

Ακολουθούν το 10ο εκλογικό διαμέρισμα (συνοικίες Αβέρωφ και Πυροβολικών) και το 2ο εκλογικό (συνοικίες Αμπελοκήπων και τμήμα των Αγίων Σαράντα), όπου η διαφορά υπέρ Καλογιάννη είναι λίγο πάνω (στην πρώτη περίπτωση) ή λίγο κάτω (στη δεύτερη) των 9 μονάδων.

Η «ψαλίδα» στην πόλη μηδενίζει στο 8ο εκλογικό διαμέρισμα της Λάρισας (συνοικίες Νεράιδας και Ηπειρώτικων), όπου η Ρένα προηγείται μιας ψήφου (2165 έναντι 2164), του Απ. Καλογιάννη.

Αντιθέτως στα χωριά των πρώην Δήμων Γιάννουλης και Κοιλάδας, όπως και στην Τερψιθέα η Ρένα Καραλαριώτου επικράτησε με ποσοστιαίες διαφορές που εκτινάσσονται στις 37 μονάδες στο Κουτσόχερο, στις 35 στο Ελευθεραί και κοντά στις 30 σε Φαλάνη και Αμυγδαλέα. Φυσικά είναι οι διαφορές των ψήφων εκείνες που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο, καθώς σε όλες αυτές τις εκλογικές περιφέρειες ψηφίζει μόλις το 10% του συνόλου των ψηφοφόρων του Δήμου Λαρισαίων (πάνω από τις 10.000, ακόμη κι αν συνυπολογιστούν στο εκλογικό αυτό σώμα και οι 1300 ψηφοφόροι της Τερψιθέας οι οποίοι είναι εκλογείς του 1ου δημοτικού διαμερίσματος της Λάρισας).

 

Δ. Χατζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass