Η επόμενη μέρα στον Δήμο Αγιάς

ΤΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2019 22:00

Ημέρα ξεκούρασης, περισυλλογής, ανασύνταξης δυνάμεων και ίσως για κάποιους απολογισμού ήταν η χθεσινή για τους συνδυασμούς των Αντώνη Γκουντάρα και Γιάννη Αγγελάκα που «κονταροχτυπήθηκαν» δυνατά ως ότου ο «κυρίαρχος λαός» αποφάσισε.

Η βραδιά των εκλογών ήταν πανηγυρική για τους νικητές με βεγγαλικά, πυροτεχνήματα, χορούς και τραγούδια, ενώ για τους ηττημένους σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη, αφού το όνειρο της «εκθρόνισης» του Αντώνη Γκουντάρα από τον δημαρχιακό θώκο πήρε τετραετή παράταση.

Ο Γιάννης Αγγελάκας έσπευσε με την ολοκλήρωση της επίσημης καταμέτρησης να ευχηθεί στον αντίπαλό του καλή νέα θητεία συνοδευόμενος από τον Γρηγόρη Καλαγιά και συνεργάτες του, κίνηση η οποία κέρδισε τις θερμές ευχαριστίες του Αντώνη Γκουντάρα και απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα εκατοντάδων υποστηρικτών του νικητή συνδυασμού.

Σε δήλωσή του δε για το τελικό αποτέλεσμα, ο κ. Αγγελάκας υπογράμμισε τα εξής: «Παρουσιάσαμε στους δημότες του Δήμου Αγιάς ένα πλήρες πρόγραμμα και μια διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης που θα οδηγούσε τον Δήμο μας σε μια Νέα Εποχή. Η επιλογή των πολιτών ήταν διαφορετική και απολύτως σεβαστή. Συγχαίρω τον αντίπαλό μας για το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες που μας επέλεξαν κι όλους όσοι βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθειά μας και ιδιαιτέρως τα μέλη της δημοτικής μας ομάδας, αλλά και τους φίλους, που βοήθησαν στη σύνταξη του προγράμματός μας. Διαβεβαιώνω τους συνδημότες μας, ότι ο συνδυασμός μας θα είναι παρών, κι από τον θεσμικό ρόλο της δημοτικής αντιπολίτευσης θα ασκήσει τα καθήκοντα που μας ανέθεσε ο λαός».

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Παρόλο που ο Γιάννης Αγγελάκας και ο συνδυασμός του «Αγιά 2019 – Νέα Εποχή» έχασαν τις εκλογές, κέρδισαν σε 12 χωριά έναντι 10 των αντιπάλων τους. Κέρδισαν δηλαδή σε Αγιά, Αμυγδαλή, Ανατολή, Γερακάρι, Δήμητρα, Έλαφο, Καστρί, Μαρμαρίνη, Μεγαλόβρυσο, Νερόμυλους, Ομόλιο και Σκλήθρο. Κερδήθηκε δε όλη η Δημοτική Ενότητα Λακέρειας. Στη Δήμητρα έλαβαν το υψηλότερο ποσοστό 69,63%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κερδήθηκαν οι τόποι καταγωγής του κ. Αγγελάκα. Η Αγιά με 51,29%, η Ανατολή με 51,81% και το Μεγαλόβρυσο με 52,17%.

Ο Αντώνης Γκουντάρας κι ο συνδυασμός του «Προοδευτική Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Αγιάς» κέρδισαν σε Αετόλοφο, Ανάβρα, Καρίτσα, Μελιβοία, Μεταξοχώρι, Παλαιόπυργο, Ποταμιά, Σκήτη, Στόμιο και Σωτηρίτσα. Στη Μελιβοία έλαβαν το υψηλότερο ποσοστό 64,40%, ενώ κερδήθηκαν οι τόποι καταγωγής του κ. Γκουντάρα. Η Μελιβοία με 64,40%, όπως προαναφέραμε, και η Καρίτσα με 53,93%.

Στα γενικά τώρα, τελικό ποσοστό για τον Αντώνη Γκουντάρα 51,76% και 4.488 ψήφοι (45,45% ήταν το ποσοστό του την πρώτη Κυριακή και 4.297 ψήφοι, διαφορά 191 ψήφοι). Το τελικό ποσοστό του Γιάννη Αγγελάκα 48,24% και 4.183 ψήφοι (38,78% ήταν το ποσοστό του την πρώτη Κυριακή και 3666 ψήφοι, διαφορά 517 ψήφοι). 305 άνθρωποι, δηλαδή, ήταν η διαφορά των δύο στην τελική επικράτηση.

Τη δεύτερη Κυριακή ψήφισαν 988 λιγότερα άτομα από την πρώτη Κυριακή. Η αποχή την πρώτη Κυριακή έφτασε το 31,94%, τη δεύτερη το 38,83%. Παρότι, μάλιστα, υπήρξε γραμμή από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αγιάς» για λευκό και άκυρο στη δεύτερη Κυριακή, να επισημάνουμε ότι τη δεύτερη Κυριακή βρέθηκαν μόνο 92 άκυρα και 79 λευκά έναντι της πρώτης που είχαν βρεθεί 277 άκυρα και 99 λευκά.

Τέλος, σημειώνουμε ότι ο Αντώνης Γκουντάρας στον Δήμο Αγιάς εξελέγη το 2010 με ποσοστό 58,86% και 5.086 ψήφους κατά τη δεύτερη Κυριακή (αντίπαλός του ήταν ο Κυριάκος Πατσάς), ενώ το 2014 με ποσοστό 53,14% και 4.611 ψήφους, επίσης κατά τη δεύτερη Κυριακή (αντίπαλός του ήταν ο Γρηγόρης Καλαγιάς). Η φετινή, δηλαδή, είναι η χειρότερη επίδοσή του εκ των τριών, επίδοση φυσικά που δεν στάθηκε εμπόδιο στην επανεκλογή του. Αξίζει να επισημανθεί ασφαλώς και το ότι ο Αντώνης Γκουντάρας εκλέγεται για πέμπτη φορά στο αξίωμα του δημάρχου (δύο Μελιβοίας, τρεις Αγιάς), ενώ υπήρξε και εκλεγμένος κοινοτάρχης Μελιβοίας. Με το τέλος της νέας του θητείας θα έχει συμπληρώσει 30 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση…

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass