«Ηταν αγωνιστής της αγιότητας…»

* Δήλωσε ο μητροπολίτης Διδυμότειχου Δαμασκηνός για τον μακαριστό κυρό Ιγνάτιο * Παρουσία πέντε μητροπολιτών χθες το ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου μητροπολίτη Λαρίσης * Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2019 22:01

«Αγωνιστή της αγιότητας…» χαρακτήρισε τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο, ο Μητροπολίτης Δυδυμότειχου, Οροστειάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κατά την ομιλία του, χθες, στο ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Ιεράρχου,που τελέσθηκε στον Ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

Υποστήριξε, ότι «η Λάρισα έχει πολλούς αγίους, μεταξύ αυτών και ακόμη έναν, τον μακαριστό κυρό Ιγνάτιο, που θα μεσιτεύει και θα εύχεται για όλους…», ενώ αναφερόμενος στο έργο του σημείωσε: «24 χρόνια διακονίας στη Λάρισα αγωνίστηκε καθημερινά να έχει χρηστότητα, με ταπεινοφροσύνη, πραότητα, χαριζόμενος οτιδήποτε. Αγαπήθηκε και αγάπησε. Ο αγώνας του ήταν να οικοδομήσει τις ψυχές που είχαν ανάγκη από τον Θεό».

Στον κατάμεστο ιερό ναό, όπου παρευρέθηκαν πιστοί και ιερείς από όλη την Ελλάδα, καθώς και από τη γενέτειρα του μακαριστού κυρού Ιγνατίου, τη Σαλαμίνα, τελέσθηκε θεία λειτουργία και ακολούθως το μνημόσυνο, όπου συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Αυλώνος κ. Χριστόδουλος και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος.

Μετά το μνημόσυνο του μακαριστού Ποιμενάρχου της των Λαρισαΐων Εκκλησίας, τελέσθηκε τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Ιεράρχου, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, από τον Μητροπολίτη Λαρίσης –Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Ο καφές δόθηκε στο περιστύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Να σημειωθεί ότι στο τέλος του μνημοσύνου, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες που συμμετείχαν καθώς και τον πρωτοσύγκελο Κίθνου, τους συγγενείς του μακαριστού κυρού Ιγνατίου από τη Σαλαμίνα, τους ιερείς από κάθε μέρος της χώρας που παρευρέθηκαν -μέχρι και από την Κρήτη- καθώς και τους Λαρισαίους που κατέκλυσαν τον ναό, παρά τον καύσωνα χθες στην πόλη.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass