Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΣΕ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ

Επιτακτική ανάγκη η Λάρισα να αποκτήσει σύγχρονα νηπιαγωγεία

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2019 16:16

Επίσκεψη στη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Σοφία Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου για να ενημερωθεί σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία της πόλης, μετά την ανάδειξη του θέματος, μέσω σχετικού δημοσιεύματος της «Ε», για «φιλοξενία» νηπίων σε κοντέινερ, εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου χώρου.


Αμέσως μετά τη συζήτηση και τη σχετική ενημέρωση, η κα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας, με επισκέψεις μου στα νηπιαγωγεία της πόλης και ανακοινώσεις για ένα μείζον θέμα για τη Λάρισα, είχα τονίσει την ανάγκη να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης των νηπιαγωγείων, επισημαίνοντας πως είναι καθαρά αντιπαιδαγωγικό το γεγονός ότι τα νήπια, σ’ αυτή την τρυφερή ηλικία, αναγκάζονται να στριμώχνονται σε μικρές αίθουσες, ακόμη και πρώην αποθήκες, διαμορφωμένες, ωστόσο, κατάλληλα με το μεράκι των νηπιαγωγών, οι οποίες δεν επαρκούν, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους για μάθηση, για παιχνίδι, για ψυχαγωγία κ.ά.
Σήμερα, με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, τα προβλήματα έχουν διογκωθεί και τα νήπια στοιβάζονται πλέον και σε κοντέινερ! Καλούμε τη δημοτική αρχή να σκύψει πάνω στο σοβαρό αυτό ζήτημα με την απαιτούμενη προσοχή, να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να εκπονήσει, επιτέλους, ένα κτιριολογικό πρόγραμμα που να αφορά στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, με προτεραιότητα στα νηπιαγωγεία.
Είναι επιτακτική ανάγκη η Λάρισα να αποκτήσει νέα νηπιαγωγεία για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νηπίων στην πιο κρίσιμη, για τη ζωή τους, ηλικία. Στόχος μας θα πρέπει να είναι τα καλύτερα δημόσια σχολεία, με σύγχρονες κτιριακές υποδομές και αθλητικούς χώρους, ικανά να διαπαιδαγωγήσουν με τον πλέον σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο τους μικρούς μαθητές».
Η κ. Καραλαριώτου συνοδευόταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Διεύθυνση της Α/θμιας Εκπαίδευσης από τους δημοτικούς συμβούλους, Δημήτρη Παπαποστόλου και Αντώνη Πράπα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass