Κυνοκομείο στην Ελασσόνα

ΔΕΣΜΕΥΣΗ Ν. ΓΑΤΣΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ - ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2019 22:02

Σύσκεψη για τη διαχείριση των αδέσποτων σκύλων στον Δήμο Ελασσόνας συγκάλεσε πρόσφατα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του σωματείου Ελασσονίτες Εθελοντές – Ενεργοί Πολίτες, ιδιώτες κτηνίατροι και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βορείου Τομέα κ. Ιωάν. Νάνος.

Ο κ. Γάτσας τόνισε την ανάγκη να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών με στειρώσεις και υιοθεσίες, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα προσφορά των εθελοντών του σωματείου και τη συνεισφορά των δημοτών στον εφοδιασμό με ξηρά τροφή του καταφύγιου αδέσποτων ζώων.

Οι εκπρόσωποι των Ελασσονιτών Εθελοντών κ. Αικ. Τζουανάκη και κ. Θεοδ. Γιαβούρογλου σημείωσαν ότι το σωματείο περιθάλπει αδέσποτα ζώα και τα προωθεί για υιοθεσία, ενώ ταυτόχρονα μεριμνά για τη διατροφή και τον εμβολιασμό τους.

Όπως τονίστηκε από τους εθελοντές, το κόστος της διατροφής των αδέσποτων ζώων είναι τεράστιο και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από δωρεές και προσφορές ιδιωτών, ενώ ο Δήμος Ελασσόνας έχει αναλάβει το κόστος των στειρώσεων, των εμβολιασμών και της σήμανσης των ζώων.

Από τα στοιχεία που παρουσίασε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ελασσόνας ως απολογιστική έκθεση για τα έτη 2018-2019 προκύπτει ότι πραγματοποιήθηκαν ενέργειες για τη διαχείριση συνολικά 68 αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα οποία εμβολιάστηκαν και στειρώθηκαν με συνολικό κόστος 12.926,93 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Η διαχείριση περιλάμβανε περισυλλογή των ζώων, κτηνιατρική εξέταση, στείρωση, σήμανση και καταγραφή στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση.

Οι εργασίες για τη στείρωση πραγματοποιούνται από ιδιώτες κτηνιάτρους με χρήση αναισθητικών και καλύπτουν την παραμονή και παρακολούθηση των στειρωμένων ζώων μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους, ώστε να καταστεί δυνατή η επανένταξή τους στο περιβάλλον. Πραγματοποιήθηκε επίσης εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, παρακολούθηση, σήμανση με ηλεκτρονική ταυτότητα, νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Στα ελεγμένα αδέσποτα έχει τοποθετηθεί περιλαίμιο με έντονο χρώμα, πάνω στο οποίο αναγράφεται Δήμος Ελασσόνας και έγινε δήλωση της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των ζώων στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του ιδιώτη κτηνιάτρου κ. Ιωάν. Παπαλεξίου, ο οποίος επισήμανε ότι με τη συνδρομή του Τομέα Αδέσποτων υπάρχει μία ικανοποιητική παρακολούθηση του αριθμού και της κατάστασης υγείας των αδέσποτων σκύλων της πόλης της Ελασσόνας, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών, για να αποφεύγονται φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων από τους ιδιοκτήτες τους και περιστατικά αναστάτωσης κατά την προσέγγιση.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες έτσι ώστε να ενταχθεί η κατασκευή Κυνοκομείου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ήδη με απόφασή του ανέθεσε την περαιτέρω παρακολούθηση και τον έλεγχο αδέσποτων σκύλων σε ιδιώτη κτηνίατρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass