Αντιπαράθεση στα Φάρσαλα για μια –ανεπίσημη- πρόσκληση

Κ. ΤΥΜΠΑΣ, ΑΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΚΑΤΑ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΤΟ ΤΗΣ ΝΔ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2019 15:38

Την αντίδραση των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, αρχικά του κ. Κων/νου Τύμπα (Ε.ΔΗ.Π.) και στη συνέχεια του πρ. δημάρχου και δημοτικού συμβούλου κ. Άρη Καραχάλιου (Φαρσάλων Όραμα), προκάλεσε πρόσκληση που διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και εμφάνιζε τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ), ως συνδιοργανωτή εκδήλωσης με τη τοπική δημοτική οργάνωση (ΔΗΜΤΟ) της Νέας Δημοκρατίας για θέμα της Υγείας.

Για την ιστορία, η πρόσκληση άλλαξε μετά από λίγες ώρες για να εμφανιστεί ως μοναδικός διοργανωτής ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου (ΟΠΑΚΠΑ). Ο κ. Τύμπας αφού ανέφερε ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που ως θέμα είχε τον καρκίνο του μαστού, συνέχισε χαρακτηρίζοντας την πρώτη πρόσκληση ως απαράδεκτη και επικίνδυνη για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και ζήτησε να ανακαλέσουν δημοσίως «καθώς θα θεωρηθεί ότι προσπαθεί η νυν δημοτική αρχή να ταυτίσει τα συμφέροντα του δήμου με της Νέας Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Άρης Καραχάλιος χαρακτήρισε την -αρχική- πρόσκληση και το περιεχόμενό της προκλητική, καταδικαστέα και απορριπτέα ενώ συνέχισε μεταξύ άλλων αναφέροντας: “Για μας και την παράταξή μας η ενέργειά τους αντιστρατεύεται το αυτοδιοικητικό και δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου μας, τη στηλιτεύουμε ως βαθειά αντιδημοκρατική ενέργεια και την καταγγέλλουμε ως επιβολή των κομματικών πατρώνων στην αιρετή Δημοτική Αρχή”.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Για το θέμα, το γραφείο Τύπου του δήμου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 "Από τον Δήμο Φαρσάλων ή από οργανισμό αυτού, ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσκληση, η οποία να αναφέρει ως συνδιοργανωτή εκδήλωσης κομματικό φορέα. Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ΔΕΝ αποτελεί επ’ ουδενί την επίσημη πρόσκληση της εκδήλωσης.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Φαρσάλων δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση υπόλογος για ενέργειες ιδιωτών που ουδεμία σχέση έχουν μ’ αυτόν. Καλό θα είναι την επόμενη φορά που προκύπτει κάποιο «ζήτημα», οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας να ζητούν πρώτα επίσημη ενημέρωση από τον δήμο και όχι να προτρέχουν με δηλώσεις που θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία τους.

Για τους δε, λεονταρισμούς του τέως δημάρχου κ. Καραχάλιου που σπεύδει να διαπιστώσει «έπαρση», απλά θα τον παραπέμψουμε στο εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Ιουνίου που τον κατέγραψε ιστορικά, ως τον απερχόμενο δήμαρχο με μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αποδοκιμασίες πανελλαδικώς.

Είναι τέλος, τουλάχιστον λυπηρό, να επιχειρεί ο τέως δήμαρχος Φαρσάλων να ντύσει με κομματικό μανδύα τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών που με την ψήφο τους έστειλαν με αποστομωτικό τρόπο το μήνυμα για αλλαγή. Ψυχραιμία λοιπόν".

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass