Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 15:00

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας θα συνεδριάσει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα. Στη συνεδρίαση -μεταξύ άλλων- θα συζητηθούν ο ορισμός των άτυπων επιτροπών του Δήμου, και η εκμίσθωση χωρίς δημοπρασία δημοτικού χώρου στο πάρκο Αλκαζάρ για την εγκατάσταση και λειτουργία Παγοδρομίου κατά τη λειτουργία του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων "Πάρκο των Ευχών" 2019-2020.

 

--------------------

Ο Γεωπονικός Σύλλογος βραβεύει αριστούχους μαθητές-φοιτητές

Από τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται, για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της βράβευσης των παιδιών των Γεωπόνων – μελών του Συλλόγου μας, που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου, που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, είναι αντίγραφο βαθμολογίας για τους μαθητές και τις μαθήτριες και μια υπεύθυνη δήλωση του/της φοιτητή/τριας - σπουδαστή/στριας με τα στοιχεία της σχολής του / της. Σε κάθε περίπτωση, εάν στα δικαιολογητικά δεν αναγράφονται τα ονόματα των γονέων, θα πρέπει να κοινοποιούνται στον σύλλογο. Όσοι αποστείλουν με fax τα δικαιολογητικά, καλούνται να τηλεφωνήσουν προς επιβεβαίωση παραλαβής του fax. Παρακαλούνται οι γονείς να καταθέσουν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη βράβευση των παιδιών τους και να προχωρήσουν στην εξόφληση των οφειλόμενων συνδρομών τους.

 

--------------------

Συλλογή άδειων καλύκων με αμοιβή

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Συλλογή άδειων καλύκων φυσιγγίων με αμοιβή στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου, που συνεργάζεται με την εταιρεία ανακύκλωσης LMeco Recycling, υπενθυμίζει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συλλέξουν άδειους κάλυκες να τους παραδίδουν στα γραφεία του συλλόγου, σε συσκευασία του ενός κιλού (150 κάλυκες) και στη συνέχεια να αμειφθούν χρηματικά.

Ώρες παράδοσης Δευτέρα – Παρασκευή 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι. Τηλέφωνα επικοινωνίας τα 24930-23547 και 6979-774.563.

 

--------------------

Σχολή γονέων στον Αγιο Αχίλλιο

Αύριο Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη για φέτος, συνάντηση-ομιλία στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς» στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Αχιλλίου. Ομιλήτρια θα είναι η εκπαιδευτικός, κ. Όλγα Αλεξίου-Ζιώγα, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Ο ρόλος της μάνας στην ανατροφή και συμπεριφορά των παιδιών».

 

--------------------

Παράκληση στον Αγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα και στον ναό της Του Θεού Σοφίας στη Χαραυγή Λάρισας θα τελεστεί η παράκληση του Αγίου. Οι παρακλήσεις θα τελούνται κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα.

 

--------------------

Ιερό Σαρανταλείτουργο στον Άγιο Αχίλλιο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου θα τελεστεί Ιερό Σαρανταλείτουργο στον Άγιο Αχίλλιο. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου, θα τελείται η Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύονται τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας.

 

--------------------

Εορτή Αγίου Ιωάν. Χρυσοστόμου στον Αγ. Αχίλλιο

Στις 13 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κων|πόλεως, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα: Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας. Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, 7.30 – 10.00 το πρωί, θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας. Στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.

 

--------------------

Η «Πορεία Αγάπης» τιμά τον προστάτη της

Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης» την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, τιμώντας τη μνήμη του προστάτου του, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, θα τελέσει Θεία Λειτουργία (μετ’ αρτοκλασίας) και Ιερό μνημόσυνο, όπως κάθε χρόνο, για τους κεκοιμημένους σύγχρονους Ιεραποστόλους στην Αφρική, τα μέλη και τους δωρητές του Συλλόγου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης (7.30 - 09.30). Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δοθεί το κέρασμα που ετοίμασαν οι εθελόντριες κυρίες, στην αίθουσα ομιλιών- εκδηλώσεων του Συλλόγου μας (Ηπείρου 79-83, πλησίον του ι.ν. Αγίου Νικολάου, παραπλεύρως του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Λαρίσης και περιχώρων). Προσκαλούνται τα μέλη της «Πορείας Αγάπης», οι συνεργάτες και οι φίλοι της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο γενικότερα, να παρευρεθούν και να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο.

 

--------------------

«Αναζητώντας τον Θεό» την Κυριακή στην αίθουσα της ΓΕΧΑ

Ομιλία με θέμα «Αναζητώντας τον Θεό» θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ (Μανδηλαρά 14) από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη πατέρα Διονύσιο Χουρμουζιάδη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

 

--------------------

Πανηγυρίζει η Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Πυργετού

Σήμερα Σάββατο 9 Νοεμβρίου εορτή του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, πανηγυρίζει το καθολικό της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πυργετού. Χθες Παρασκευή εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Σήμερα το πρωί θα ψαλεί ο όρθρος και θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο τέλος θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου. Το απόγευμα θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.

Την Κυριακή το πρωί από τις 7:30 θα ψαλεί ο όρθρος και θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση μικρό τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass