* ΑΔΕΙΑ ΡΑΦΙΑ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΓΑΛΙΟΥ *Η ΔΟΜΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ

Νέο ξεκίνημα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών

Δημοσίευση: 16 Νοε 2019 22:28
Αδεια ράφια παρέλαβε η νέα πρόεδρος  του Κ.Π. Δήμου Τεμπών κ. Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου Αδεια ράφια παρέλαβε η νέα πρόεδρος του Κ.Π. Δήμου Τεμπών κ. Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Μια σημαντική προσπάθεια πήρε στα χέρια της η πρόεδρος του Μακρυχωρίου κ. Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου, η οποία ανέλαβε και πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών.

Ουσιαστικά, ανέλαβε να «αναστήσει» το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών, το οποίο έμενε ανενεργό το τελευταίο διάστημα, με τα ράφια του να είναι άδεια από τρόφιμα. Μιλώντας στην «Ε» η νέα πρόεδρος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μηδενίζει την προσπάθεια της προηγούμενης διοίκησης, αλλά η εικόνα του Κοινωνικού Παντοπωλείου που παρέλαβε είναι αποκαρδιωτική, αφού τα ράφια είναι άδεια πλην μερικών πάκων με ζυμαρικά και ελάχιστα γάλατα. «Προσπαθούμε να στήσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών από την αρχή. Κάνουμε έκκληση στις επιχειρήσεις, αλλά και στους συνδημότες, καθώς και σε όποιον είναι πρόθυμος να στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Το Κ.Π. σκοπό έχει την κάλυψη των αναγκών πολλών συνδημοτών μας, που λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Το Κ.Π. από την έναρξη της λειτουργίας του κλήθηκε να στηρίξει 56 οικογένειες εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα. Καθώς και άνθρωποι οι οποίοι πριν την οικονομική κρίση δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, έμειναν όμως άνεργοι ή το εισόδημά τους μειώθηκε δραματικά. Τα αιτήματα των οικογενειών που ζητούν να εξυπηρετηθούν από τη δομή αυτή αυξάνεται δραματικά και σήμερα αγγίζουν τις 95». Σύμφωνα με τη νέα πρόεδρο «στόχος του δημάρχου κ. Γιώργου Μανώλη, αλλά και όλης της νέας διοίκησης είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών να ενισχύσει με τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ένδυσης και υπόδησης τις ωφελούμενες οικογένειες σε μηνιαία βάση. Ελπίζω και εύχομαι, με τη βοήθεια του Θεού, να μην χρειάζονται οι συμπολίτες μας τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όσο υπάρχει όμως ανάγκη η δημοτική αρχή Τεμπών και το Δ.Σ. του Κ.Π. θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες», καταλήγει η κ. Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Ο Δήμος Τεμπών με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού του ανακοινώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου δέχεται αιτήσεις εγγραφής ή επανεγγραφής για το 2019-2020. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από το 2013 και διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση βασικά είδη διατροφής και ένδυσης και στεγάζεται στο Μακρυχώρι (πλατεία Ζήση Λιούπα, δίπλα από το ΚΕΠ).
Ωφελούμενοι έχουν δικαίωμα να είναι κάτοικοι του Δήμου Τεμπών, κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οι αντιμετωπίζοντες φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι κ.λπ.). Τη δυνατότητα να ενταχθούν, είτε εκ νέου είτε για πρώτη φορά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών έχουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών κ. Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους μεθαύριο Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass