«Τρέξτε» τις Ενεργειακές Κοινότητες

Ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης κατά τη συνάντησή του με τη δημοτική αρχή Ελασσόνας

Δημοσίευση: 18 Νοε 2019 21:52

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Μέσα σε ατμόσφαιρα εγκαρδιότητας και συνεργασίας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας με τους συνεργάτες του αντιδημάρχους Δημ. Καρανίκα, Γιάννη Νάνο, Διον. Κουρομπίνα, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΛ Ιπποκράτη Τζιουμακλή και τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠ Αστ. Δημουλά υποδέχθηκαν πρόσφατα στο Δημαρχείο τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πρ. υπουργό και βουλευτή Πάνο Σκουρλέτη, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στον νομό Λάρισας.


Ο δήμαρχος Ελασσόνας ενημέρωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδιοικητικά θέματα, για τη λειτουργία του Δήμου, δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»(«…ως Δήμος εντάξαμε πάνω από 7 έργα στον «Φιλόδημο»), καθώς και στην εκκρεμότητα που υπάρχει με την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για τον Όλυμπο.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στη διάρκεια της κουβέντας, υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα:
«Παρά τη δύσκολη κατάσταση που πέρασε η χώρα, μέσα από τα προγράμματα «Φιλόδημος 1» και «Φιλόδημος 2» δόθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά χρήματα, στοχευμένα, ανοιχτά για όλους.
Να μπείτε μπροστά στα θέματα των Ενεργειακών Κοινοτήτων. Το θέμα του κόστους σάς αναγκάζει να ανοίξετε δρόμο. Οι Δήμοι μπορούν να συστήσουν Ενεργειακές Κοινότητες με παραγωγούς.
Νονός του «Φιλόδημος»… είμαι εγώ. Η ανάγκη για τη δημιουργία του βγήκε μέσα από την κουβέντα. Έβλεπες τι χρειάζεται, έβλεπες τι ήθελαν οι Δήμοι. Έπρεπε να σκεφτείς έξυπνα πράγματα για να έχεις φθηνό («τζάμπα») χρήμα. Η επικοινωνία με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης ζητούσε να γίνουν έργα. Ήταν γρήγορο και έλυσε προβλήματα. Εμένα με ενδιαφέρουν οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες».
Στο τέλος της επίσκεψης, ο δήμαρχος Ελασσόνας έδωσε στον πρ. υπουργό αναμνηστικά δώρα, εκδόσεις και τοπικά προϊόντα.
Τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Καριπίδης και Ευάγγ. Γκουτζαμάνης, ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα Πέτρος Παπαγεωργίου, μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας Θεόδ. Τζιώλας και τοπικά στελέχη. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass