Κατολίσθηση κοντά στο Σκλήθρο προκαλεί ανησυχία

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2019 22:16

Μικρή κατολίσθηση συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στον δρόμο που συνδέει το Σκλήθρο με την παραλιακή ζώνη και κατ’ επέκταση με την Αγιά, σε σημείο κοντά στο χωριό, τέσσερα χιλιόμετρα από αυτό, πάνω από τη στροφή προς Κεραμίδι, στο ίδιο σημείο όπου τον Φεβρουάριο του 2018 άλλη κατολίσθηση είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Τότε, μεγάλο τμήμα της πλαγιάς πάνω από τον δρόμο είχε καταρρεύσει και τόνοι χώματος και λάσπης είχαν ουσιαστικά εξαφανίσει από προσώπου γης το οδόστρωμα. Η επικοινωνία με το Σκλήθρο είχε διακοπεί για περισσότερο από έναν μήνα και κάτοικοι του χωριού εξυπηρετούνταν είτε μέσω χωματόδρομου κάνοντας επιπλέον 10 χιλιόμετρα για να έρθουν προς Αγιόκαμπο, είτε μέσω Ελάφου για να φύγουν προς Λάρισα ή ακόμη και για να κατευθυνθούν προς την Αγιά.

Αυτή τη φορά, βέβαια, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο τραγικά, αλλά οι άνθρωποι που μένουν αυτήν την εποχή στο Σκλήθρο, λιγοστοί σε σχέση με το καλοκαίρι, ανησυχούν μήπως ξαναζήσουν μια τέτοια δύσκολη κατάσταση τώρα που μπαίνουμε στον χειμώνα και που οι βροχοπτώσεις θα αυξηθούν. Κατηγορούν, μάλιστα, ανοιχτά την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το ότι, όπως λένε, δεν προχώρησε σε πλήρη λύση του προβλήματος και υποστηρίζουν πως σε σχετικές ενοχλήσεις τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες παίρνουν την απάντηση πως υπάρχει μελέτη και το έργο είναι σε φάση δημοπράτησης. Υπενθυμίζουν, δε, πως ήδη έχουν περάσει 20 μήνες από την πρώτη κατολίσθηση, χρόνος που όπως πιστεύουν ήταν υπέρ αρκετός για να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα.

Όπως και να ‘χει, τώρα απευθύνουν έκκληση, τόσο προς τη δημοτική αρχή Αγιάς για να πιέσει κι αυτή από την πλευρά της για τη γρήγορη επίλυση, όσο και προς την Περιφέρεια να επισπεύσει τις όποιες διαδικασίες. Ζητούν να μην αφεθούν στο έλεος του χειμώνα και στις διαθέσεις του καιρού λέγοντας πως μπορεί να είναι λίγοι, αλλά κρατούν ζωντανό ένα απομακρυσμένο χωριό και προστατεύουν με την παρουσία τους κατά μια έννοια τις περιουσίες όσων είναι από ‘κει αλλά ζουν μακριά.   

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass