Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2019 16:31

Ευχέλαιο παρουσία κ. Ιερώνυμου στη Νέα Λεύκη

ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέας Λεύκης του Δήμου Κιλελέρ στις 17:00 παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

* Στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Φαλάνης θα τελέσει αρχιερατική θεία λειτουργία ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μεθαύριο Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, προς τιμήν των Αγίων Ελευθερίου και Μόδεστου. Πρόκειται για μια τιμητική παρουσία του κ. Ιερώνυμου στη Φαλάνη και ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου πρωτ. Βασίλειος Σταύρου και τα μέλη καλούν το χριστεπώνυμο πλήρωμα να συμμετάσχει στην ιερά μυσταγωγία.

Πρώην οικοδόμος με προβλήματα υγείας ζητά οικονομική στήριξη
Ανάγκη οικονομικής στήριξης έχει συμπολίτης μας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αδυνατεί να καλύψει το κόστος της αποθεραπείας. Ο 59χρονος Δημοσθένης Γκ., πρώην οικοδόμος νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης για χρόνια προβλήματα που του προκάλεσε εγκεφαλικό επεισόδιο προ 8 ετών και μετέπειτα επιπλοκές. Τα νοσήλιά του αδυνατεί πλέον να καλύψει από την πενιχρή του σύνταξη. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του Κωνσταντίνα στο τηλ. 6974-730.605.

Τρόφιμα για απόρους θα συγκεντρώσει η ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγιάς της Ν.Δ.

Συγκέντρωση τροφίμων για τα Χριστούγεννα διοργανώνει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αγιάς της Νέας Δημοκρατίας. Η χριστουγεννιάτικη αυτή δράση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, από τις 10 π.μ. ως τη 12η μεσημβρινή, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων στην Αγιά, με κύριο στόχο να μαζευτούν τρόφιμα για τους απόρους του Δήμου Αγιάς. Τα τρόφιμα θα δοθούν στην εκκλησία, η οποία θα προχωρήσει τη διαδικασία της διανομής. Τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγιάς καλούν τους συμπολίτες να προσφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας, προκειμένου να μην λείψει τίποτα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Το ΤΕΕ βραβεύει παιδιά μηχανικών
Τα παιδιά των μηχανικών που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και εισήχθηκαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το έτος 2019, καθώς και όσα αρίστευσαν ως μαθητές Γυμνασίου / Λυκείου, θα βραβεύσει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννης Βαρνάς», Καλλιθέας 7, στη Λάρισα. Τα ονόματα των επιτυχόντων και αριστευσάντων θα πρέπει να δηλωθούν στα γραφεία του ΤΕΕ, Καλλιθέας 7 ή τηλεφωνικά (2410-257.866) μέχρι και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Λαρισαίοι συνταξιούχοι στην Αθήνα
Λεωφορεία για τη μετάβαση των μελών τους στο πανελλήνιο συλλαλητήριο στην Αθήνα μισθώνουν Σύλλογοι και Ενώσεις Συνταξιούχων της Λάρισας για αύριο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 π.μ. από την οδό Τάκη Τσιόγκα, κοντά στο Τεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας. Την οργάνωση έχουν αναλάβει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ν. Λάρισας. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα: Συνταξιούχοι ΙΚΑ: 2410-536.160, ΟΑΕΕ: 2410-536.618 και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου στο 2410-535.541, μέχρι και σήμερα Παρασκευή και ώρες επικοινωνίας: 11.00 με 13.00. (Η μετακίνηση είναι δωρεάν με έξοδα του Συλλόγου).

Τιμούνται εκτελεσθέντες στο Μεγάλο Μοναστήρι
Ο Δήμος Κιλελέρ και η Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Μοναστηρίου διοργανώνουν εκδήλωση για την 76η Επέτειο από την εκτέλεση των 45 πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, μεθαύριο Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Μεγάλο Μοναστήρι. Θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στις 10:30 στο μνημείο των πεσόντων. Ώρα προσέλευσης στην Τ.Κ. Μεγάλου Μοναστηρίου (κοινότητα) στις 9:30 π.μ.

Το ΚΚΕ στην 5η ΥΠΕ για τους πρόσφυγες
Κλιμάκιο της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, επισκέφθηκε τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φ. Σερέτη. Όπως ανακοινώθηκε «στην επίσκεψη η αντιπροσωπεία του κόμματος εξέθεσε τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας και μετέφερε την ανάγκη άμεσα να ληφθούν μέτρα για την υγειονομική φροντίδα των προσφύγων που εγκαθίστανται στις δομές της Θεσσαλίας. Επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος του εμβολιασμού των παιδιών, που είναι απαραίτητη και για την ένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ζητήθηκε με ευθύνη της ΥΠΕ και των νοσοκομείων, και ανεξάρτητα του πότε θα δώσει λύση η κυβέρνηση, όλοι οι πρόσφυγες των δομών, ανεξαιρέτως αν διαθέτουν ή όχι ΑΜΚΑ, να τους γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις, η συνταγογράφηση και να τους παρέχονται δωρεάν φάρμακα απ’ τα φαρμακεία των νοσοκομείων, όπως ακριβώς απαιτούμε να γίνεται και για τους φτωχούς, τους άνεργους, κ.λπ. Έλληνες πολίτες. Να λυθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με επισκέψεις ιατρικών κλιμακίων στις δομές και το πρόβλημα μετακίνησης απ’ τις δομές προς τα νοσοκομεία».

Εκθεση για την ενίσχυση της «Φλόγας»
O Σύλλογος Εικαστικών Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει έκθεση εικαστικών δημιουργημάτων με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ», με φιλανθρωπικό σκοπό για τον σύλλογο «Φλόγα» γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, από την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη στις 7 μ.μ. και θα γίνει και μια σχετική ενημέρωση για τον Σύλλογο «Φλόγα», από τον εκπρόσωπό της στη Λάρισα κ. Μπλιάμπλια Δημήτριο.  Ώρες λειτουργίας της έκθεσης από Τρίτη 17 έως και Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019: 11:00 - 13:00 και 18:00 - 21:00.

Η Πυροσβεστική τιμά τους προστάτες της
Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, το Πυροσβεστικό Σώμα εορτάζει και τιμά τη μνήμη των Προστατών «Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων». Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας στη Λάρισα, ενώ νωρίτερα, στις 10 το πρωί θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.
Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Αγιάς
Από τον Δήμο Αγιάς ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Ύλης Συνδρομής ΤΕΒΑ» την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, από τις 9 π.μ. ως τη 1 μ.μ., στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά. Για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και επίσημου εγγράφου στο οποίο να αναγράφεται το ΑΜΚΑ του δικαιούχου. Σε περίπτωση παραλαβής από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2494-350.314 και στα κατά τόπους γραφεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αγιάς.

Εκδήλωση του ΕΠΑΛ Αγιάς
Το Επαγγελματικό Λύκειο Αγιάς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός. Πρόληψη και αντιμετώπιση», την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγιάς «Χρυσαλλίδα». Ομιλητές θα είναι ο Δημήτριος Λιόβας, υπεύθυνος ΠΛΗΝΕΤ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ο Βασίλειος Βλαχογιάννης, αστυνόμος Α’, διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς και ο Απόστολος Καψάλης, αρχιφύλακας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λαϊκό γλέντι από το ΚΚΕ στον Αμπελώνα
Εκδήλωση και λαϊκό γλέντι διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου από τις 8.30 μ.μ. η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ Αμπελώνα, στην ταβέρνα του Στέλιου. Θα μιλήσει ο Τ. Τσαπλές, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Παραδοσιακό γλέντι στη Δήμητρα Αγιάς
Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Δήμητρας διοργανώνει αύριο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου παραδοσιακό γλέντι στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμητρας με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Δημήτρη Μιχαλέ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό τμήμα Δήμητρας. Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.

Παραδοσιακό γλέντι στον Πέρα Μαχαλά
ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ.
Παραδοσιακό γλέντι διοργανώνει ο ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά αύριο Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο του 14ου Δημοτικού Σχολείου (Κοζάνης και Γερουλάνου) και ώρα 8.30 μ.μ. Οι παριστάμενοι θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα: από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τον Πόντο μέχρι την Ήπειρο.
Θα παίξουν οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Δεδούσης στο κλαρίνο, Θόδωρας Μουστάκας στο τραγούδι, Στέφανος Γεωργίου στο βιολί, Θεόδωρος Κυριλλίδης στην ποντιακή λύρα και στο τραγούδι, Γιάννης Λεκάκης στην κρητική λύρα και στο τραγούδι, Γιώργος Δεληγιάννης στην γκάιντα, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου στο λαούτο και στο τραγούδι, Κωνσταντίνος Αντωνίου στο ακορντεόν και Αποστόλης Μαυραντζάς στα κρουστά.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6978-617.244.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass