Στις αρχές του έτους ανοίγει τις πόρτες του το ΕΕΕΕΚ Λάρισας

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2019 22:06

Στη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό αναμένεται να επισκεφθεί το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) -στη συνοικία Νεάπολης- ένα σύγχρονο κτίριο που με την αποπεράτωσή του θα φιλοξενήσει μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μάλιστα, το έργο βρίσκεται στην τελική του φάση και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στους μαθητές στις αρχές του νέου έτους.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, «έργο ουσίας, έργο ανθρώπινο» όπως το έχει χαρακτηρίσει ο περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, που από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησε όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς προκειμένου να γίνει πράξη ένα όνειρο δεκαετιών τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για τις οικογένειες αυτών των παιδιών.

Για τη Θεσσαλία έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού είναι το πρώτο σχολικό συγκρότημα που κατασκευάστηκε εξ αρχής για τη στέγαση μαθητών με αναπηρίες, παιδιά που σήμερα φοιτούν στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ατόμων με Αναπηρίες, στο πρώην γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων Κιλελέρ, σε ένα σχολείο ακατάλληλο για ΑμεΑ, 16 χιλιόμετρα μακριά από τη Λάρισα.

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κ. Αντιγόνη Παληκαρά μιλώντας στην «Ε» με αφορμή και τη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι σε λίγο καιρό τα παιδιά θα βρίσκονται επιτέλους σε ένα κατάλληλο κτίριο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές. «Το γεγονός ότι οι 48 μαθητές μας θα έχουν πλέον την κατάλληλη στέγη είναι για μας, για τους μαθητές και τις οικογένειές τους ό,τι σημαντικότερο. Στο σχολείο μας παρέχεται υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο και όταν αυτό θα συνδυαστεί με τις κατάλληλες υποδομές, θα έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Οι μαθητές μας που παρακολουθούν τα εργαστήρια Αυτόνομης Διαβίωσης, Χειροτεχνίας και Γεωπονίας Περιβάλλοντος θα μπορούν πλέον να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους σ’ ένα χώρο κατάλληλο, που θα κάνει την καθημερινότητά τους πιο όμορφη, πιο εύκολη».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην ανέγερση του νέου κτιρίου του Ειδικού Σχολείου Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 4.290.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Το έργο αφορά στην ανέγερση των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) ατόμων με αναπηρίες. Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην τεχνική περιγραφή «το κτίριο εκπαίδευσης είναι δυναμικότητας 50 μαθητών και περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας. Ανεγείρεται σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 3.916,26 m2, ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων, στη Νεάπολη Λάρισας.

Ειδικότερα στη μελέτη περιλαμβάνονται χώροι όπως, το ισόγειο, που περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ιατρείου/αναρρωτηρίου, αίθουσα φαγητού, χώρο παρασκευής τυποποιημένων προϊόντων, γραφείο φύλακα, εργαστήριο ανθοκομίας με αποθήκη και αποδυτήρια, 2 εργαστήρια αυτόνομης διαβίωσης, τουαλέτες μαθητών - ΑμεΑ - καθηγητών, γραφείο φυσιοθεραπευτή, χώρο υδροθεραπείας, θερμοκήπιο, γυμναστήριο με αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών και γραφείο γυμναστή.

Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα βιβλιοθήκης, εργαστήριο μουσικοκινητικής εκπαίδευσης με αποθήκη οργάνων, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο χειροτεχνίας, γραφείο ψυχολόγου, γραφείο κοινωνικής λειτουργού, γραφείο εργοθεραπευτή, γραφείο λογοθεραπευτή, αίθουσα συλλόγου γονέων/μικροομάδων, αίθουσα ηρεμίας, αίθουσα εκτόνωσης, γραφείο βοηθητικού προσωπικού, γραφείο γραμματείας με χώρο αναμονής, αίθουσα γραφείων δασκάλων, γραφείο διευθυντή, γραφείο υποδιευθυντή, κ.ά. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass