Υπαίθρια αιμοδοσία στην Κεντρική πλατεία Λάρισας

ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΛ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΕΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2020 18:16

Ο καιρός βοήθησε και η διάθεση για προσφορά περίσσεψε χθες στη Λάρισα. Με το σύνθημα «Μένουμε σπίτι εκτός αν δίνουμε αίμα!» ξεκίνησε στην Κεντρική πλατεία της πόλης και νέα υπαίθρια αιμοδοσία από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου με τη συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων και του Ερυθρού Σταυρού υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με τους Λαρισαίους να ανταποκρίνονται για μια ακόμα φορά, όπως άλλωστε και στην προηγούμενη υπαίθρια αιμοδοσία των δύο εβδομάδων όπου συγκεντρώθηκαν 152 μονάδες αίματος, πολύτιμου για τη στήριξη των υπηρεσιών υγείας την περίοδο των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού .

Όπως εξηγούσαν στελέχη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου το Υπουργείο Υγείας απευθύνθηκε στην Αυτοδιοίκηση για την πραγματοποίηση αιμοληψιών εκτός Νοσοκομείων, επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείται οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα. Αυτό οφείλεται στη δυσκολία των εθελοντών αιμοδοτών να μεταβούν στα Νοσοκομεία λόγω του φόβου μετάδοσης του ιού, αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε έγγραφό του προς τις ΥΠΕ της χώρας, το φαινόμενο αυτό, το οποίο μάλιστα παρατηρείται πλέον σε πολλές χώρες θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιστραφεί, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ανάγκες όλων όσοι χρήζουν μετάγγισης αίματος ή παραγώγων του. Συνεπώς θα πρέπει η αιμοληψία από αιμοδότες -εθελοντές και συγγενικό περιβάλλον- να μετακινηθεί εκτός Νοσοκομείων, σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους, εύκολα προσβάσιμους και οι οποίοι να δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας στον εθελοντή αιμοδότη.

Οι αιμοδότες για τη μετακίνησή τους στον χώρο μπορούν να στείλουν μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας τον κωδικό 4 ή εναλλακτικά με χρήση ιδιόχειρης αίτησης, ενώ η αιμοδοσία θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 3 Απριλίου – καθημερινά από τις 9 το πρωί έως και 1 το μεσημέρι.

* Σημειώνεται τέλος ότι το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες ότι η προγραμματισμένη για σήμερα αιμοδοσία δεν θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο ΕΚΑΒ στο Μεζούρλο στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, αλλά θα διοργανωθεί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Στο μεταξύ, συνεχίζεται στην Κλινική Κατσίγρα η αιμοδοσία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία των καθηγητών της Ιατρικής Σχολής ενώ χθες με κοινή επιστολή τους οι διοικήσεις του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καλούν τους Λαρισαίους να προσφέρουν αίμα ενισχύοντας την προσπάθεια εξασφάλισης επάρκειας.

Στην κοινή επιστολή τους αναφέρουν:

"Αγαπητοί συμπολίτες

Στη μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε για την αντιμετώπιση του COVID-19 το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας ως Νοσοκομείο αναφοράς για τη Θεσσαλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Οι ανάγκες της Μονάδας Αιμοδοσίας παραμένουν αυξημένες για την αντιμετώπιση των επειγόντων και εκτάκτων περιστατικών, ενώ η προσέλευση των αιμοδοτών έχει μειωθεί πάρα πολύ εξαιτίας του δισταγμού της προσέλευσης των αιμοδοτών στο νοσοκομείο.

Για να παρακαμφθεί το εμπόδιο αυτό η Μονάδα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο Κατσίγρα, στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Το ωράριο λειτουργίας για αιμοδοσία είναι:

• Δευτέρα ως Παρασκευή 8.30-18.30

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα τηρηθούν όλες προδιαγραφές για προφύλαξη μετάδοσης από κορονοϊό.

Για τη μετάβαση στον χώρο της αιμοδοσίας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη βεβαίωση τύπου Β - μετάβαση για ιατρικές υπηρεσίες- και το τηλέφωνο 2413502256-60 για επιβεβαίωση. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιόχειρη βεβαίωση μετακίνησης.

Θα χορηγείται βεβαίωση αιμοδοσίας".

* * *

 

Αιμοδοσία στην Κεντρική πλατεία Λάρισας

Αιμοδοσία οργανώνει μεθαύριο Πέμπτη 2 Απριλίου, η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του ΓΝΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass