Μικρό... θαύμα στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι

ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΝΕΑΡΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ -ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2020 15:04

Του Κώστα ΓκιάσταΈνα μικρό... θαύμα συντελέστηκε στο χωριό της Ελασσόνας, Μεγάλο Ελευθεροχώρι. Μια παρέα νέων ανθρώπων έκανε μια σειρά πράξεων

που αποτελούν την επιτομή της κοινωνικής προσφοράς και της αγάπης προς τον τόπο τους. Αγόρια και κορίτσια, ανεξαρτήτως ηλικίας φόρεσαν ρούχα εργασίας, πήραν τσάπες, φτυάρια, τσουγκράνες και μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και έκαναν όλο το χωριό λαμπίκο.

Το καθάρισαν σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που κατάφεραν να «ξεθάψουν» και να αναδείξουν ένα γήπεδο μπάσκετ, το οποίο είχε πνιγεί από τη βλάστηση τα τελευταία χρόνια.
«Ήμασταν συνολικά 16 άτομα. Νεαρά κυρίως άτομα που είτε μένουν μόνιμα στο χωριό, είτε βρέθηκαν εδώ λόγω της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων» εξηγεί στην «Ε» ο Χρήστος Τάτσας του Αθανασίου (γιατί ως γνωστόν στα χωριά υπάρχουν πολλοί συνονόματοι και συνεπώνυμοι), ένας και των συμμετεχόντων στην αυθόρμητη αυτή δράση.
«Γινόταν χαμός από τα σκουπίδια και από τα χόρτα. Δεν πήγαινε άλλο αυτή η κατάσταση.
Δεν θέλαμε να βλέπουμε τον τόπο που αγαπάμε σε αυτό το χάλι και πήραμε την απόφαση να βάλουμε πλάτες και όχι να τα περιμένουμε όλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να κατηγορούμε από δω και από κει». Αξιοποίησαν λοιπόν τον ελεύθερό τους χρόνο και το αποτέλεσμα το χάρηκαν οι 500 περίπου κάτοικοι του χωριού με όλη τους την καρδιά. Τα σοκάκια καθαρίσαν, οι δρόμοι έλαμψαν και το γήπεδο αποκαλύφθηκε.
Φυσικά από τη συγκεκριμένη κίνηση δεν έμεινε ασυγκίνητο το ΔΣ του Συλλόγου Μεγαλοελευθεριτών που συνεχάρη τους νέους. «Οι νέοι μας αξιοποιήσαν τον ελεύθερο χρόνο τους εν μέσω καραντίνας δημιουργικά κάνοντας αυτές τις εθελοντικές εργασίες.

Μάζεψαν τα σκουπίδια απ’ όλο το χωρίο και καθάρισαν το γήπεδο του μπάσκετ που ήταν ξεχασμένο από την πολιτεία.

Το ΔΣ του Συλλόγου τους συγχαίρει, γιατί τέτοιες ενέργειες οφείλουμε να τις επικροτούμε και ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι την παραδειγματική πρωτοβουλία τους» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι μικροί ήρωες της καθημερινότητας δεν τελειώνουν...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass