Πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου αντί Κολυμβητηρίου

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» -Ν. ΓΑΤΣΑΣ: ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2020 15:04

Με τη σύμφωνη γνώμη της απόλυτης πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Ελασσόνας θα ζητήσει

από το Υπουργείο Εσωτερικών την αντικατάσταση του έργου «Ανοιχτό Κολυμβητήριο Ελασσόνας», προϋπολογισμού 1.872.400,00 €, με το έργο «Συντήρηση – Ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ελασσόνας», προϋπολογισμού 1.200.000,00 €.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Δήμου «μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημ. Καρανίκα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση της πράξης ένταξης του έργου «Ανοιχτό Κολυμβητήριο Ελασσόνας» στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, προκειμένου να ενταχθεί στην ίδια πρόσκληση η ανακατασκευή 5 γηπέδων ποδοσφαίρου σε ισάριθμες κοινότητες, την Ελασσόνα, το Βλαχογιάννι, τον Δρυμό, τον Ευαγγελισμό και την Τσαριτσάνη».

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας αναφέρει: «Μετά από σειρά επαφών με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες αναθέτουσες αρχές, καταλήξαμε στην πιο συμφέρουσα επιλογή για τον Δήμο μας.

Να αντικαταστήσουμε την πρόταση του ανοιχτού κολυμβητηρίου με μία πρόταση που μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση βιάστηκε να υποβάλει την πρόταση του ανοιχτού κολυμβητηρίου στην πρόσκληση IV του «Φιλόδημος ΙΙ», ενώ η μέγιστη χρηματοδότηση του προγράμματος ήταν 600.000 ευρώ.

Επρόκειτο για μία απολύτως λανθασμένη επιλογή προγράμματος, μόνο για λόγους προεκλογικού εντυπωσιασμού, που δεν επιτρέπεται να υιοθετήσουμε.

Το κολυμβητήριο της Ελασσόνας θα κατασκευαστεί, όταν βρεθεί επαρκής χρηματοδότηση από τα αντίστοιχα τομεακά προγράμματα ή ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια.

Τα χρήματα της πρόσκλησης αυτής θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στις κοινότητες του Δήμου μας και παράλληλα διεκδικούμε κονδύλια για την πλήρη χρηματοδότηση ενός Κλειστού Κολυμβητηρίου 12μηνης λειτουργίας, τη μελέτη του οποίου θα παρουσιάσουμε σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass