Η συνταγή επιτυχίας του σκόρδου...

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ -Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2020 15:12

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Κιλελέρ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Συνεταιρισμό

οι διαδικασίες πιστοποίησης του σκόρδου Πλατυκάμπου, ώστε να γίνει ο επίσημος τροφοδότης του ιαπωνικού κολοσσού «Wakunaga Pharmaceutical», μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι εκπρόσωποι όλων των φορέων που συνεργάστηκαν, ώστε το σκόρδο Πλατυκάμπου να προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παρασκευής συμπληρωμάτων διατροφής με βάση το σκόρδο, ανέφεραν τα εξής:
-Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Μέσα από συνεργασία και συνέργεια ήρθε ακόμη μια επιτυχία για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι υπηρεσίες μας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πετυχαίνουν να πάρουν την προστιθέμενη αξία των ποιοτικών προϊόντων που παράγει η θεσσαλική γη. Αυτό γίνεται συλλογικά και δίνει ένα μήνυμα: όταν κάνει ο καθένας καλά τη δουλειά που ξέρει να κάνει, έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Επανατοποθετούμε τη διαδικασία της πιστοποίησης της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, προκειμένου να γίνουν αποδεκτά από τη διεθνή παγκόσμια διατροφική αλυσίδα. Αυτό είναι το μέλλον και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προσπάθεια. Τώρα ξεκινάμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και τον καθένα ξεχωριστά όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία».
-Θανάσης Νασιακόπουλος, πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ: «Η συνεργασία της επιστήμης, των πανεπιστημίων, της Περιφέρειας και των Δήμων μπορεί να φέρει μεγάλα αποτελέσματα. Από προσωπική εμπειρία το λέω, θα πρέπει να γίνει μια πολύ καλή οργάνωση με την παραμικρή λεπτομέρεια της παράδοσης του προϊόντος.

Είμαι σίγουρος όμως πως με τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια, το πανεπιστήμιο, τον συνεταιρισμό θα πάνε όλα καλά».
-Ντίνος Μπλιάτσιος, διευθύνων σύμβουλος Γεωργικής Αναπτυξιακής Α.Ε.: «Φαίνεται ότι η κρίση δίνει ευκαιρίες. Αυτές οι ευκαιρίες που προκύπτουν από την πανδημία μπορούν να δοθούν και σε άλλα προϊόντα. Όμως, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ένας – ένας μόνος του έχει τελειώσει. Το σκόρδο θα είναι σκόρδο Πλατυκάμπου. Θα πρέπει να τηρούμε όλοι τους κανόνες που θέλει η αγορά. Οργανωθείτε τώρα. Κάθε μέρα που περνά είναι μια χαμένη μέρα».
-Γιάννης Κουκούτσης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι πήραμε την απάντηση του ιαπωνικού κολοσσού «Wakunaga Pharmaceutical» που δραστηριοποιείται στον χώρο του φαρμάκου που μας πιστοποιούν, όπως έκανε και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ότι το σκόρδο Πλατυκάμπου περιέχει όλες εκείνες τις ουσίες που το καθιστούν το καλύτερο σκόρδο παγκοσμίως.

Επιθυμούμε αυτό να δώσει την υπεραξία στην περιοχή μας και με τη στήριξη της Περιφέρειας, του Πανεπιστημίου και των υπολοίπων φορέων θα τα καταφέρουμε».
-Δημήτρης Κουρέτας, περιφερειακός σύμβουλος, καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο, ήρθαν εδώ οι άνθρωποι πήραν δείγματα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βοήθησε πάρα πολύ, καθώς συντόμευσε το τρίμηνο έκδοσης των πιστοποιητικών σε δέκα ημέρες.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να τη συγχαρούμε. Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά και περίπου σε ένα με δύο μήνες θα έχουμε την πιστοποίηση από το ευρωπαϊκό κέντρο για το σήμα ποιότητας του σκόρδου. Μετά θα πρέπει να γίνει όλη η διαδικασία για να μπορέσουμε να βάλουμε τους παραγωγούς σε αυτή τη λογική της πιστοποίησης. Γιατί εκτός από το γεγονός ότι οι Γιαπωνέζοι θα αγοράζουν, το σημαντικό είναι ότι το σκόρδο Πλατυκάμπου θα έχει μια πιστοποίηση και θα πουλιέται σε καλύτερη τιμή και σε άλλες αγορές. Νομίζω ότι το σκόρδο Πλατυκάμπου είναι το πρώτο προϊόν που θα αποκτήσει τέτοια πιστοποίηση στην Ελλάδα και έχουμε και άλλα ακόμα προϊόντα της Θεσσαλίας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass