Πορτοκαλί το Δημαρχείο Λάρισας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Δράση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας -1.200 πάσχοντες στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 15:04

Με χρώμα πορτοκαλί φωταγωγήθηκε, προχθές Σάββατο, το Δημαρχείο Λάρισας στο πλαίσιο της εκστρατείας

για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης.  Ο Δήμος Λαρισαίων ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Πανθεσαλλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, βρέθηκε στο πλευρό των μελών του, για να στηρίξει τον αγώνα τους στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, για την ασθένεια και τους πάσχοντες, οι οποίοι ανέρχονται στους 1.200 σε όλη τη Θεσσαλία, εκ των οποίων οι μισοί σχεδόν κατοικούν στον Δήμο Λαρισαίων.
Την ίδια ώρα, απέναντι από το Δημαρχείο, στην Κεντρική πλατεία, πραγματοποιήθηκε καμπάνια ενημέρωσης για την ασθένεια από μέλη της Ένωσης. Μαζί τους βρέθηκαν ο βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημ Δεληγιάννης, ο σύμβουλος του δημάρχου Λαρισαίων κ. Περικλής Καμάρης κ.ά. Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας καθιερώθηκε το 2009, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τότε, την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου (29 Μαΐου 2019).
Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ
* Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μαξ. Χαρακόπουλος, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του αναφέρει: «Η σκέψη μας είναι μαζί με όλους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση, ενισχύοντας κάθε δράση στους τομείς της υγείας, της εξυπηρέτησης των υπηρεσιών και της αλληλεγγύης.
Με τη σημαντική πρόοδο της επιστήμης στην επιβράδυνση της εξέλιξης της ασθένειας, χρέος της πολιτείας είναι η παροχή επιπλέον μοριοδότησης για την απασχόληση των νοσούντων από Σκλήρυνση που μπορούν να εργαστούν, έτσι ώστε να νιώθουν και ενεργά μέλη της κοινωνίας, αλλά και η ενίσχυση του δικτύου ασφάλειας για όσους χρήζουν έμπρακτης αλληλεγγύης.
Ελπίζουμε σύντομα η επιστημονική κοινότητα να βρει την οριστική θεραπεία της νόσου!».
*Η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ κ. Λίτσα Λιακούλη στο μήνυμά της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Πάνω απ’ όλα οφείλουμε να διασφαλίσουμε το στοιχειώδες, την προσβασιμότητα, στις υποδομές, στην εργασία, στην κοινωνική ζωή.
Δεν νοείται σύγχρονη κοινότητα, στην οποία διαβιούν μέλη της που δεν έχουν τη δυνατότητα να κινούνται μέσα στην πόλη τους, εξαιτίας ανυπαρξίας υποδομών, που δεν επιτρέπουν την κίνηση σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Είναι ένας αγώνας που οφείλουμε να δώσουμε όλοι μαζί και να κερδίσουμε».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass