Βιομηχανική ρύπανση στον Πηνειό, στα Μεγάλα Καλύβια των Τρικάλων

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2020 16:02

Η ρύπανση του Πηνειού ποταμού που διαπιστώθηκε κοντά στα χωριό Μεγάλα Καλύβια των Τρικάλων

είναι το θέμα της ερώτησης που υπέβαλε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης επισημαίνοντας: «Η ρύπανση στον Πηνειό ποταμό αποτελεί ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα, που συντελείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με την ευθύνη να βαρύνει -κυρίως- κάποιες βιομηχανίες, οι οποίες με τα λύματά τους καταστρέφουν κάθε πηγή ζωής σ’ αυτόν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού, πατώντας πάνω στην προκλητική αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Τοπικής Διοίκησης. Ένα ακόμα δείγμα αυτής της θανατηφόρας ρύπανσης αποτελεί, τις τελευταίες μέρες, το κυριολεκτικό «άσπρισμα» των νερών του ποταμού και η εμφάνιση χιλιάδων ψαριών που ξεβράστηκαν νεκρά στην επιφάνεια. Το «φαινόμενο» της ρύπανσης και των νεκρών ψαριών, που παρατηρείται για πολλοστή φορά την τελευταία 15ετία, έλαβε χώρα στη διαδρομή του ποταμού μέσα στον νομό Τρικάλων, κοντά στα χωριό Μεγάλα Καλύβια. Οι καταγγελίες είναι συνεχείς, χωρίς όμως ποτέ να έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα από την πλευρά των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών διοικήσεων.

Οι επιπτώσεις από τη ρύπανση του Πηνειού είναι τεράστιες και πολύπλευρες. Υποβαθμίζεται το περιβάλλον της περιοχής, καθώς ο Πηνειός αποτελούσε πηγή ζωής για τη χλωρίδα και την πανίδα της Θεσσαλίας, αλλά και προκαλούνται και μεγάλοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Από τα νερά του ποταμού αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα γεωργικών εκτάσεων και η ρύπανση μεταφέρεται, μέσω της τροφικής αλυσίδας, σε χιλιάδες ανθρώπους όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια άμεσα, ουσιαστικά και δραστικά μέτρα θα παρθούν προκειμένου να σταματήσει και να αποτραπεί το τεράστιο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στον Πηνειό, ώστε να προστατευτεί το περιβάλλον και η υγεία του Θεσσαλικού λαού;».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass