Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 16:12

Τα… Οσκαρ φέτος θα δοθούν στο Δημοτικό Ωδείο

Το τμήμα κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού του ΔΩΛ, τάξη της Έλλης Νταϊλιάνη, θα πραγματοποιήσει μουσικοχορευτική παράσταση με τον τίτλο «THE OSCARS» το Σάββατο 11 Ιανουαρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Μία παράσταση… υπερθέαμα με τραγούδια βραβευμένα με Όσκαρ!

Συμμετέχουν οι μαθητές: Χαρά Βούρτουρα, Ανδριάνα Δημπέτρη, Μαρία Κακατέ, Ρίτσα Καλλαντζή, Τριαντάφυλλος Καλογιαντσίδης, Δέσποινα Καλούδη, Βασίλης Κατσούπας, Μάνος Κυριακίδης, Ειρήνη Κυρίτση, Έβελιν Μίζιου, Θωμάς Σαλταγιάννης, Τζένη Σπηλιώτη.

Διδασκαλία: Έλλη Νταϊλιάνη

Συμμετέχει η σχολή χορού “Les Danseurs”.

Χορογραφίες: Ιωάννα Καρπούζα

Παρουσίαση: Αντωνία Σαγώνα

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

* * *

«Η γέννηση του Ολύμπου» στο Διαχρονικό

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ για τον Ολυμπο, «Ολυμπος, Η γέννησή του», της Ellopia Films USA θα προβληθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το δεύτερο από τα 12 ντοκιμαντέρ της σειράς «MT OLYMPUS» της Ellopia Films USA που αφορούν στον Ολυμπο, την ιστορία, τον πολιτισμό και την ιδιαιτερότητά του. Το ντοκιμαντέρ αυτό έχει ήδη αποσπάσει 22 χρυσές διακρίσεις σε παγκόσμια φεστιβάλ Κινηματογράφου. Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε το 2013 όταν ομάδα της Ellopia Films USA ανέβηκε για πρώτη φορά στον Ολυμπο. Δημιουργός και σκηνοθέτης της σειράς είναι η διακεκριμένη δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη. Η απόφαση για τη δημιουργία 12 ντοκιμαντέρ και όχι ενός πάρθηκε όταν προβάλλοντας το πρώτο ντοκιμαντέρ της σειράς (Elassona the secret path to mt Olympus) σε πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, η αντίδραση μετά το τέλος της προβολής ήταν η ίδια: «Υπάρχει όντως το βουνό Όλυμπος στην Ελλάδα; Δεν είναι μυθικό βουνό;». Σήμερα έχουν προβληθεί στις ΗΠΑ τα πέντε ντοκιμαντέρ της σειράς, ενώ ολοκληρώνεται το έκτο με τίτλο «My Olympus». Τη σκηνοθεσία, την έρευνα και το σενάριο υπογράφει η Αθηνά Κρικέλη. Συνσκηνοθεσία Δημήτρης Ζησόπουλος, επιστημονική έρευνα Annie Rassios, μουσική Γιώργος Χατζής, αφήγηση David Washington.

Όπως λέει η δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Αθηνά Κρικέλη «Ο Όλυμπος, ανακαλύψαμε στην πορεία είναι αστείρευτος από όποια πλευρά κι αν αποφασίσεις να τον πλησιάσεις. Η ανάβαση από τα Πριόνια, το Λιτόχωρο, τον Κοκκινοπλό, από του Ζολώτα το Γομαροστάλι, το ΚΕΟΑΧ και τόσες άλλες διαδρομές, είναι ένα ταξίδι στα Κύθηρα από μόνο του».

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ξενάγηση από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια, στα αρχαία ευρήματα του Ολύμπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass