«Μαγικοθρησκευτικά και θεατρικά σπέρματα στους λαϊκούς μας χορούς»

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΝΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2020 15:14

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας που είναι αφιερωμένες στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυσή του. Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, ώρα 7:30 μ.μ., το Λύκειο των Ελληνίδων οργανώνει στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, τη διάλεξη του Κώστα Τσιάνου με θέμα «Μαγικοθρησκευτικά και θεατρικά σπέρματα στους λαϊκούς μας χορούς».

Ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος, π. καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, θα παρουσιάσει μια μελέτη που αφορά στη γέννηση του θεάτρου από τη χορευτική έκφραση, τις μαγικοθρησκευτικές τελετές και τα μιμοδράματα. Μια πορεία της λαϊκής έκφρασης που δημιούργησε ανά τους αιώνες, τις Διονυσιακές τελετουργίες, τον διθύραμβο, για να φτάσει στην υψηλότερη μορφή θεάτρου που είναι το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα....

Ο χορός αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της λαϊκής έκφρασης από τα βάθη των αιώνων έως τις σύγχρονες κοινότητες. Αυτή η συνέχεια φανερώνεται μέσα από τη διάσωση και εκτέλεση των λαϊκών χορών σε διάφορες περιστάσεις της πορείας του ανθρώπου στον κύκλο της ζωής και στον κύκλο των εποχών. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα παρουσιαστούν επιλεκτικά τελετουργικοί χοροί με εμφανή τον αρχετυπικό τους χαρακτήρα από τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων. Η εκδήλωση θα διανθιστεί με βιντεοσκοπημένα χορικά από τις αρχαϊκές τραγωδίες που σκηνοθέτησε ο κ. Κ. Τσιάνος και έχουν στηριχθεί στους λαϊκούς μας χορούς. Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass