Οι Φίλοι της Πινακοθήκης στο Λαογραφικό Μουσείο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ:ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ, 18ος-20ός ΑΙΩΝΑΣ»

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2020 16:15

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα», στο πλαίσιο δικτύωσης και αλληλενέργειας με τα Μουσεία της πόλης της Λάρισας, διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου επίσκεψη στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και στην περιοδική έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος-20ός αιώνας», την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 π.μ.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση από τη διευθύντρια του Μουσείου, κ. Φανή Καλοκαιρινού, αρχαιολόγο/ιστορικό/λαογράφο, στη μόνιμη έκθεση, όπου κύριος στόχος είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής (19ος - α΄ μισό 20ού αι.) μέσα από μια νέα ανθρωποκεντρική ερμηνεία αλλά και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος-20ός αιώνας», η οποία περιλαμβάνει εικόνες και αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης που χρονολογούνται από τον 18ο αι. έως τον 20ό αι. και προέρχονται από τους παλαιότερους ναούς της Λάρισας και κυρίως από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου. Επιπλέον, εκτίθενται αντικείμενα από τη συλλογή Γιώργου και Λένας Γουργιώτη, που προέρχονται από ναούς της Θεσσαλίας και χρονολογούνται στο διάστημα αυτό. Ελεύθερη συμμετοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass