Θρησκευτικοί θησαυροί της Ανατολικής Αργιθέας Καρδίτσας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 11:55

Χτισμένη σε μια ελατοσκέπαστη πλαγιά της Καράβας, στην ανατολική Αργιθέα, πάνω από το χωριό Βλάσι και σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, δεσπόζει η Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου. Ο χρόνος ίδρυσής της είναι άγνωστος, θεωρείται όμως ασφαλές το έτος 1639,

οπότε και εκδόθηκε το πρώτο από τα πατριαρχικά σιγίλλια, που την αναγνωρίζουν ως σταυροπηγιακή μονή. Τα σπάνια και εξαιρετικής τεχνοτροπίας κειμήλια της Μονής φυλάσσονται στο Κονάκι, στον Πρόδρομο της Καρδίτσας και από την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, ανοίγει και υποδέχεται το κοινό. Η περιοδική έκθεση «Τα κειμήλια της Ιεράς Μονής Βλασίου στο Κονάκι του Προδρόμου», προβάλλει στο ευρύ και ειδικό κοινό 15 λαμπρά μεταβυζαντινά θρησκευτικά κειμήλια που προέρχονται από τη Μονή.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας ενημερώνει ότι ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που θα μπορούν να είναι ταυτόχρονα στο Κονάκι, είναι τρία άτομα και συστήνεται η χρήση μέσων ατομικής προστασίας (μάσκα). Σε περίπτωση ωστόσο που βρεθεί στον χώρο μεγαλύτερος αριθμός, ο χώρος γύρω από το Κονάκι προσφέρεται για ξεκούραση και ευχάριστη αναμονή. Η επίσκεψη οργανωμένων ομάδων θα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το προσωπικό στο τηλέφωνο 24410 62078.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass