Ψυχή και σώμα, δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2020 17:59

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Ψυχοσωματική Ιατρική, η συνάντηση ψυχής και σώματος», διοργάνωσε χθες στη Λάρισα η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία ΠροληπτικήςΨυχιατρικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Στην κατάμεστη αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου ο ομότιμος καθηγητής της Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Χριστοδούλου αναπτύσσοντας το θέμα, αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις ψυχής και σώματος υποστηρίζοντας ότι ψυχή και σώμα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Τόνισε δε ότι τα ψυχικά νοσήματα δεν διαφέρουν από τα σωματικά νοσήματα εκτός από τον τρόπο της κλινικής έκφρασης, δηλαδή τα συμπτώματα αναφέροντας πως άγχος, στρες, μεταβολές της διάθεσης, προβλήματα σκέψης, νευρικότητα και ασυνήθιστη συμπεριφορά, αποτελούν μερικά από τα συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών. Με τον τρόπο αυτό έστειλε ένα σαφές μήνυμα για την αποβολή του κοινωνικού στίγματος στις περιπτώσεις των ψυχικά ασθενών.

Τη χθεσινή εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Σούλτης, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας καθηγητής Γιάννης Στεφανίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, ψυχίατροι και μέλη της ιατρικής κοινότητας, επαγγελματίες υγείας και πολλοί Λαρισαίοι πολίτες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της παρουσίασης υπήρξε συζήτηση γύρω από σειρά θεμάτων που αφορούν στην ψυχοσωματική ιατρική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass