Αναγκαία η προπτυχιακή εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΑΝΤΑΛΛΑΧΘΗΚΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2020 20:00

Η ανάγκη ένταξης ειδικού μαθήματος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως συμβαίνει και στα Ιατρικά Τμήματα άλλων Πανεπιστημίων της χώρας αναδείχθηκε χθες στη μαραθώνια εκδήλωση για την προπτυχιακή εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που διοργάνωσε χθες το απόγευμα το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Τμήματος του Π.Θ. στο Κτίριο Κατσίγρα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων μετέφεραν τις δικές τους εμπειρίες για την εκπαίδευση και την έρευνα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και σε παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν σε σειρά θεμάτων που αφορούν στο πρόγραμμα σπουδών και στις δυσκολίες της προπτυχιακής εκπαίδευσης.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρέμβασή του ο καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ και διευθυντής Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας Α. Μπένος σημείωσε ότι η προπτυχιακή εκπαίδευση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εξασφαλίζει την εκπαίδευση των φοιτητών στις πραγματικές συνθήκες καθημερινής ιατρικής εντός του νοσοκομείου, την καλύτερη προετοιμασία για την άσκηση της υπηρεσίας υπαίθρου και την εμπλοκή τους σε απλές κλινικές πράξεις από τα πρώτα έτη των σπουδών τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία από τη στήριξη της πρώτης Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Τριανδρία τη δεκαετία 1990-2000 μέχρι την εισαγωγή δύο μαθημάτων -επιλεγόμενο στο 2ο έτος και υποχρεωτική κλινική άσκηση στο 6ο έτος- αλλά και το πιλοτικό πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Εργαστηρίου Κλινικών Δεξιοτήτων και την εκπαίδευση από το πρώτο έτος σπουδών με δύο μαθήματα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση και με προτάσεις για την Προπτυχιακή Εκπαίδευση στην ΠΦΥ, κοινές δραστηριότητες στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και κοινή παρουσίαση στο Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass