Αναστάτωση στον Άγιο Ραφαήλ Πλαταμώνα

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2016 3:17

 

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 29/5 στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Πλαταμώνος Πιερίας. Η ώρα περνούσε και παπάς δεν φαινόταν από πουθενά. Ώσπου κατά τις 7:40 άρχισε η αναζήτηση γιατί δεν είχε φανεί ακόμη ιερέας στον ναό. Η ανησυχία των παρισταμένων όπως ψάλτου, εκκλησιαστικών επιτρόπων, νεωκόρου, αλλά και πολλών πιστών με το πέρασμα της ώρας γινόταν πιο έντονη. Ο πρώτος λόγος ήταν ότι ο ναός θα λειτουργούσε για πρώτη φορά Κυριακή μετά από τις 25-10-2015 οπότε και με εντολή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος έκλεισε για τις Κυριακάτικες Θείες λειτουργίες. Και ο δεύτερος λόγος ήταν ότι από τις 6:45 το πρωί είχαν έλθει πιστοί στον ναό οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί για άνοιγμα του ιερού ναού με αρτοκλασία και Θεία κοινωνία. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν συνεννοηθεί από μέρες πριν για την συγκεκριμένη Θεία λειτουργία και μάλιστα περίμεναν το πότε θα ανοίξει ο ναός τις Κυριακές. Η ατμόσφαιρα δεν ήταν η καλύτερη για όλους όσοι περίμεναν πότε και αν θα έρθει ο παπάς, και μάλιστα το κλίμα ήταν πάρα πολύ τεταμένο από τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε δίλλημα τι θα κάνουν.

Με ενέργειες του ιερέα που είναι και προϊστάμενος όλων των ιερών ναών του Πλαταμώνος Πιερίας το θέμα διευθετήθηκε και ο ιερέας εμφανίστηκε κατά τις 8:30 ακριβώς ντυμένος όπως έφυγε από ιερό ναό της Κατερίνης. Άρχισε αμέσως την Θεία λειτουργία αφού πρώτα μας ηρέμησε χαμογελώντας. Ο ιερέας που έστειλε η μητρόπολη μας αποζημίωσε ευχάριστα με το απλό και μεστό κήρυγμα του αλλά και με την ήρεμη και άψογη συμπεριφορά του.

Θα μας ρωτήσει βέβαια κάποιος αφού τέλος καλό όλα καλά γιατί άραγε να ανακινείται αυτό το θέμα και να μην αποσιωπηθεί και τέλος πάντων τέτοια συμβάντα μπορούν να συμβαίνουν.

Εδώ θέλουμε να αναφέρουμε ότι στις 3/5/16 ημέρα που πανηγύριζε ο ιερός ναός ο ίδιος ο Σεβασμιότατος είπε δημόσια ότι στις 29/5/16 ξεκινάμε τις Κυριακάτικες Θείες λειτουργίες. Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι δεν ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα της Μητροπόλεως.

Επίσης ο μόνιμος ιερέας του Πλαταμώνος επικοινώνησε με τους ψάλτες, νεωκόρο, εκκλησιαστικούς επιτρόπους , του ιερού ναού Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης και είπε ότι τέλος οι Σαββατιάτικες Θείες λειτουργίες και από την Κυριακή 29/5/16 αρχίζουμε τις Κυριακάτικες Θειες λειτουργίες, πράγματι δε το Σάββατο 28/5/16 ο ναός δεν λειτούργησε όπως συνέβαινε από τις 25/10/15.

Αυτά συμβαίνουν γιατί η εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης δεν έχει μόνιμο ιερέα, αλλά εδώ και ένα μεγάλο διάστημα καλύπτεται εκ περιτροπής από διάφορους ιερείς της Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ευτυχώς βέβαια που δεν είχε δοθεί από την εκκλησιαστική επιτροπή ανακοίνωση στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» που να έλεγε ότι ανοίγει ξανά τις Κυριακές ο Ναός.

Βέβαια από την περασμένη Κυριακή μας έχει γίνει μάθημα πλέον ότι για να βγει προς τα έξω οποιαδήποτε ανακοίνωση ενημέρωσης του πιστού λαού θα πρέπει η Μητρόπολη να μας στέλνει εγγράφως πρόγραμμα, όσο αυτό δεν θα υπάρχει κανένας πλέον δεν αναλαμβάνει να ενημερώσει πλημμελώς τον πιστό λαό του Θεού.

Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι παρόμοιο συμβάν είχαμε και στις 1/8/15 πρωτομηνιά όπου δεν είχαμε πρόγραμμα στα χέρια μας, το είχε πάρει στα χέρια του ο τότε προϊστάμενος των ναών του Πλαταμώνος, δεν μας είχε γνωστοποιηθεί και το Σάββατο προσήλθε ιερέας για την λειτουργία αλλά ματαιώθηκε γιατί από άγνοια δεν υπήρχε ούτε νεωκόρος, ούτε ψάλτης, ούτε εκκλησιαστικοί επίτροποι. Και φυσικά ο ιερέας απεχώρησε αφού πρώτα ενημέρωσε την προϊσταμένη του αρχή.

Ακόμη ένα συμβάν ασυνεννοησίας που έλαβε χώρα στον ναό μας ήταν το περασμένο δεκαπενταύγουστο στις Παρακλήσεις όπου ενώ ήταν προγραμματισμένη παράκληση, γνωρίζαμε και τον Ιερέα που θα την έκανε, αφενός δεν προσήλθε, από την άλλη δε δεν μάθαμε ακόμη και σήμερα τον λόγο της απουσίας του. Τότε βέβαια το θέμα το έλυσε ο ιερέας του χωριού που έκανε δυο παρακλήσεις μια στον Άγιο Ραφαήλ και μία στην Μεταμόρφωση σε διαφορετική ώρα.

Άρα το κακό την περασμένη Κυριακή ήταν το τρίτο στην σειρά και όχι το πρώτο που θα έπρεπε να είμαστε επιεικείς. Ακόμη πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει και ίχνος ευθιξίας εκ μέρους κάποιου υπεύθυνου για να ζητήσει κάποια συγνώμη. Άραγε αναρωτιέται κάποιος ευλόγως, υπάρχει αίσθημα ευθύνης και κάποια υπευθυνότητα η όλα γίνονται εκ του προχείρου;

Ενορίτες του Ναού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass