Ιστορικά

Η τιτανομαχία στο Υψωμα 731

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2020 8:30

Το Ύψωμα 731 είναι ένας ορεινός όγκος αποτελούμενος από το σύμπλεγμα των Υψωμάτων ΚΙΑΦΕ ΛΟΥΖΙΤ, 731, 717, καί ΜΠΡΕΓΚΟΥ ΡΑΠΙΤ, ευρισκόμενο 20 χιλιόμετρα βόρεια του Χωριού Κλεισούρα της Βορείου Ηπείρου και δεσπόζει πάνω στην επαρχιακή οδό Βεράτι-Κλεισούρα- Πρεμετή- Κόνιτσα- Ιωάννινα αποτελώντας από στρατιωτικής απόψεως Στρατηγικής σημασίας κομβικό σημείο.

Είναι το ακρότατο σημείο στο οποίο έφθασε ο Ελληνικός Στρατός στον κεντρικό τομέα του Αλβανικού Μετώπου (Β' Σώμα Στρατού) κατά την διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-1941.

Είναι το Ύψωμα για το οποίο ο Άντγος Τσουβαλάς Γεώργιος σε μια συνομιλία του με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής Ισαάκ Λαυρεντίδη (ο οποίος τότε ήταν έφεδρος Υπλγός Δκτής του 9ου Λόχου υπερασπιστής του υψ. 731) για το αν οι αμυνόμενοι στο Ύψωμα είχαν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα σώματα των νεκρών συναδέλφων τους ως προκάλυμμα από τα πυρά του εχθρού, προέβη στην συγγραφή και έκδοση βιβλίου 400 σελίδων δηλώνοντας «το γεγονός με εντυπωσίασε και άρχισα να ασχολούμαι με την επί του 731 Υψώματος μάχη περί της οποίας ουδέν εδιδάχθην εις τας παραγωγικάς και επιμορφωτικάς Σχολάς των Ενόπλων Δυνάμεων απόφοιτος των οποίων τυγχάνω». Γιατί άραγε;

Είναι το Ύψωμα πάνω στο οποίο εθραύστη η περιβόητη Εαρινή επίθεση ( PRIMA- VERA) των Ιταλών του Μουσολίνι ο οποίος την είχε σχεδιάσει, οργανώσει και την παρακολούθησε στις 9 Μαρ. 1941 από το Υψ. Κόμαριτ των Γκλαβών 10 χιλιόμετρα δυτικά του 731.

Είναι το Ύψωμα το οποίο από τις 06.30 ώρας της 9 Μαρ. 1941 εδέχθη 100.000 βλήματα από τα ιταλικά πυροβόλα διαφόρων διαμετρημάτων εξαιρουμένων των βλημάτων όλμων και των βομβών της Αεροπορίας και το οποίο από δασωμένο με δένδρα ύψους 4-5 μέτρων έμεινε εντός διώρου γυ-μνό και ο υψοδείκτης του δεν ανέγραφε πλέον ύψος 731 μέτρα αλλά 726.

Είναι το Ύψωμα το οποίο άλλοι το ονόμασαν «νέες Θερμοπύλες», άλλοι «νέα Δερβενάκια», άλλοι «Βερντέν του Α'ΠΠ». Οι υπερασπιστές του όμως το ονόμασαν «Γολγοθά».

Είναι το Ύψωμα πάνω στο οποίο αμύνθηκαν το πρώτο 4ήμερο οι Θεσσαλοί (Λαρισαίοι- Βολιώτες- Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες) οι οποίοι δίδαξαν το εύ αγωνίνεσθαι και ταπείνωσαν τις ορδές του φασίστα Μουσολίνι μη παραχωρώντας σπιθαμή εδάφους και αναγκάζοντάς τον την 21 Μαρ. 1941 ταπεινωμένος ,απογοητευμένος και πικραμένος από την εξέλιξη, να αναχωρήσει για την Ρώμη αφού πρώτα κάλεσε τον Στρατηγό της Αεροπορίας Πρίκολο δηλώνοντάς του: Απεφάσισα να γυρίσω στη Ρώμη γιατί αηδίασα από αυτό το περιβάλλον. Δεν προχωρήσαμε ούτε βήμα. Περιφρονώ βαθύτατα όλους αυτούς, εννοώντας τους Στρατηγούς του. Με έχουν εξαπατήσει . Δεν του εξήγησε όμως κανένας αρμόδιος του φασιστικού του περιβάλλοντος ότι οι Έλληνες διακατείχοντο από ιδανικά τα οποία έχουν στο αίμα τους από αρχαιοτάτων χρόνων και το είχαν αποδείξει στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στη Σαλαμίνα, Πλαταιές στα Δερβενάκια, στους Βαλκανικούς Πολέμους και στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι το Ύψωμα για τους Υπερασπιστές του οποίου ο Υποστράτηγος Μπάκος Γεώργιος Διοικητής του Β' Σώματος Στρατού και μετέπειτα Υπουργός της κατοχικής κυβερνήσεως την 15-5 1941 απευθυνόμενος στους Διοικητές των Μεγάλων Μονάδων τους είπε: επειδή το Ύψωμα 731 έχει καταστεί λόγω της κολάσεως του πυρός, πραγματικός θρύλος μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων του Β'.Σ.Σ ουδείς δέ αμφισβητεί ότι οι αμυνόμενοι του 731 έχουν το δικαίωμα στον τίτλο του ΗΡΩΑ, υποβάλλατέ μου ονομαστική κατάσταση Αξιωματικών και Οπλιτών οι οποίοι αμύνονταν από 7 Μαρ. έως 5 Απρ. 1941 ίνα διατάξω τιμής ένεκεν την προαγωγή των στον ανώτερο βαθμό ως και την απονομή της επιβαλλόμεννης Ηθικής Αμοιβής.

Δεν έγινε όμως τίποτε λόγω των γεγονότων που επακολούθησαν (Κατοχή- Εμφύλιος) αναγκάζοντας 28 χρόνια αργότερα (1969) τον Υποστράτηγο Βραχνό Βασίλειο Διοικητή της Ιης Μεραρχίας Πεζικού (Σιδηρά Μεραρχία Λαρίσης) κατά τη διάρκεια του Πολέμου και Υπερασπιστή της ζώνης ευθύνης όπου ανήκε το 731 να δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «οι λησμονημένοι ΗΡΩΕΣ του 731 Υψώματος» στο οποίο αποτυπώνονταν η πικρία του για την στάση της Ελληνικής Πολιτείας έναντι των σκληρώς αγωνισθέντων τέκνων της των θυσιασθέντων για τη σωτηρία της (είχαν περάσει κυβερνήσεις του Σοφούλη- Τσαλδάρη -Πλαστήρα- Παπάγου-Καραμανλή -Παπανδρέου – Κανελόπουλου- Αποστατών και του Παπαδόπουλου).

Είναι το Ύψωμα για το οποίο ο Ακαδημαϊκός Δ. Κόκκινος στο Ιστορικό του σύγγραμμα οι πόλεμοι 1940-1941 στη σελίδα 410 γράφει το χαρακτηριστικό της μάχης της ημέρας αυτής (9-3-1941) ήτο η εναντίον του 731 επίμονος επίθεση. Πέντε έως έξη επιθετικαί έφοδοι ενεργήθησαν εντός της ημέρας κατά του υψώματος τούτου κατά του οποίου έβαλε κυρίως η Ιταλική αεροπορία. Η περί του 731 περιοχή είχε καταστεί τοπίο θανάτου, καταστροφής και θανασίμων προσπαθειών. Ενόμιζε κανείς ότι την Μάχη είχεν οργανώσει εκατέρωθεν δαιμόνιος σκηνοθέτης διά να δώσει την αίσθηση της φρίκης και του δέους, της αιματοχυσίας και του ηρωϊσμού. Το Ιταλικό Πυροβολικό και οι όλμοι ανέσκαπτον ολοένα την επιφάνεια του Υψώματος κάνοντας να αναπηδούν διαρκώς από τούτου πίδακες από καπνό, φλόγας, χώματα, λίθους και θραύσματα οβίδων μέχρι του σημείου να αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του εδάφους. Παρείχετο η εντύπωση ότι τα ελληνικά τμήματα ή είχαν κορνιοτοποιηθεί ή είχαν διαλυθεί. Αλλά όταν εφόρμα το Ιταλικό πεζικό τότε οι Ελληνικές Δυνάμεις ανεφαίνοντο με τας κραυγάς «Αέρα» που ήσαν σαν να έφθαναν από όλη την Ελλάδα και με τις αντεπιθέσεις των ηνάγκαζαν του Ιταλούς να στρέφονται προς τα οπίσω και να βάλλονται φεύγοντας εκ των νώτων.

Ο έτερος λογοτέχνης και Ακαδημαϊκός Άγγελος Τερζάκης στο βιβλίο του Εποποιία 1940-1941, στην οποία έλαβε μέρος γράφει ότι η Τιτανομαχία του Υψώματος 731 ξεφεύγει πλέον από τη σφαίρα της λογικής και περνάει στην περιοχή του θαύματος.

Για το τι διεδραματίσθη στο Υψ. 731 και κατέστη θρύλος έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Ας θυμηθούμε περιληπτικά τα ουσιώδη για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιοί.

Για την διάσπαση του 731 συγκεντρώθηκαν απέναντι από την Ζώνη Ευθύνης (ΖΕ) του Β'ΣΣ (Υποστράτηγος Μπάκος Γεώργιος ) η 11η Στρατιά των Ιταλών (Στρατηγός Τζελόζο) με τρία Σώματα Στρατού . Το 8ο ΣΣ στο κέντρο της τοποθεσίας με τις Μεραρχίες Πινερόλο- Πούλιε-Κάλλιαρι σε πρώτο κλιμάκιο ακολουθούμενες από τις Μεραρχίες Μπάρι-Σιένα και τη Λεγεώνα Μελανοχιτώνων (επίλεκτο Σύνταγμα) σε δεύτερο κλιμάκιο. Το 4ο Σ.Σ με τις Μεραρχίες Κυνηγοί των Αλεπών και Πουστερια βόρεια και το 25ο Σ.Σ με τις Μεραρχίες Σφορστεκα- Πιεμόντε και Κενταλύρων Νότια . Εφεδρικές Μεραρχίας έτοιμες να επέμβουν οι Λύκοι της Τοσκάνης- 3η Αλπινιστών Τζούλια-Μόντενα και Λενιανο. Σύνολο15 Μεραρχίες πλήρως εξοπλισμένες και ξεκούραστες έτοιμες να διασπάσουν το κεντρικό Μέτωπο του Ελληνικού Στρατού.

Απέναντί τους οι Ελληνικές Μεραρχίες με την Ιη (Λαρίσης) στο κέντρο της τοποθεσίας με τα τρία Συντάγματά της το 4ο (Λαρίσης) το 16ο (Βεροίας) και το 5ο (Τρικάλων) με τα τρία τάγματά του ,το 1ο (Τχης Γούλας Αντώνιος και κατόπιν λόγω ασθενείας του Τχης Περράκης Κων/νος) στο αντέρυσμα Σπι Καμαράτ, το 2ο (Τχης Κασλάς Δημήτριος) στο Υψ. 731, το 3ο (Τχης Χειμαριώτης Σπυρίδων ) στο Υψ. 717 και Μπρέγκου Ράπιτ, και το 3ο Τάγμα του 4 ΣΠ (Τχης Μπαλντούμης Ιωάννης) στο Κιάφε Λουζίτ τα οποία έμελλε να σηκώσουν όλο το βάρος της Ιταλικής επίθεσης στις 4 πρώτες ημέρες μέχρι να αντικατασταθούν από μονάδες του 19ο Σ.Π. βόρεια της Ιης ΜΠ αμυνόταν οι XV ΜΠ και ΧΙ ΜΠ και νότια η V ΜΠ και XVII ΜΠ εφεδρεία η VI ΜΠ και καθ'οδόν από το Αργυρόκαστρο για ενίσχυση η IV ΜΠ . Σύνολο 7 Μεραρχίες.

Από τις 9 Μαρ.1941 μέχρι και της συνθηκολογήσεως με τους Γερμανούς τον Απρίλιο του 1941 οι Ιταλοί δεν κατόρθωσαν να πάρουν ούτε σπιθαμή εδάφους παρά τις 20 και πλέον επιθέσεις . Τα υψώματα με πρώτο το 731, Μπρέγκου Ράπιτ, Κιάφε Λουζίτ, Μαλι Σπανταριτ, Μπούμπεσι, Σεντέλι, Τρεμπεσίνα θα παραμείνουν στη συνείδηση του Έλληνα και θα φωτίζουν τις επόμενες γενεές. Ας θυμηθούμε τους πεσόντες στο Αλβανικό Έπος τους καταγομένους από την Λάρισα ως ελάχιστο φόρο τιμής γιατί «οι νεκροί δεν πεθαίνουν όταν πίπτουν για την πατρίδα, πεθαίνουν μόνο όταν λησμονούνται».

 

Από τον Γεώργιο Βαρδάκα, συνταγματάρχη έ.α

 

----------------------------

 

Οι 497 νεκροί και αγνοούμενοι Λαρισαίοι του Αλβανικού έπους

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940-41

 

Το 1989 η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ εξέδωσε τον ιστορικό τόμο «Αγώνες και Νεκροί του Ελληνικού Στρατού κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 1940-1945».

Στους καταλόγους των νεκρών και αγνοουμένων περιλήφθηκαν, κατά αλφαβητική σειρά, όλοι οι αξιωματικοί και οι οπλίτες που φονεύθηκαν στο πεδίο της μάχης ή πέθαναν στα χειρουργεία και τα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν, συνεπεία τραυμάτων ή των κακουχιών του πολέμου, ή τέλος εξαφανίστηκαν στη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Τα ονόματα των 497 καταγόμενων από περιοχές της Λάρισας, νεκρών και αγνοούμενων αξιωματικών και οπλιτών, κατά τη διάρκεια του ελληνοιταλικού πολέμου 1940-41, είναι:

 

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

1. ΒΑΡΒΑΚΗΣ Μιλτιάδης του Ιωάννη. Ανθυπασπιστής, γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη Ελλασόνας το 1917, του ΙΙ Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας. Πέθανε από πολεμικό τραύμα στο Χειρουργείο Μονάδας ΡΙΜΙΝΙ Ιταλίας στις 16 Σεπ. 1944.

2. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Νικόλαος του Κων/νου. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός, γεννήθηκε στη Ραψάνη Λάρισας το 1915, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 5 Ιαν. 1941.

3. ΔΗΜΟΥΛΑΣ Παναγιώτης του Νικολάου. Έφεδρος Υπολοχαγός, γεννήθηκε στην Ελλασόνα το 1915 ,του Ιερού Λόχου. Φονεύθηκε στις Επιχειρήσεις Μούδρου Λήμνου στις 16 Οκτ.1944.

4. ΖΙΤΣΟΣ Ιωάννης του Χρόνη. Ανθυπασπιστής,γεννήθηκε στην Ελάτεια Λάρισας το 1917, του 52 Σ.Π. Πέθανε στο Νοσοκομείο Κοζάνης στις 2 Δεκ. 1940.

5. ΖΙΩΓΑΣ Αργύριος του Βασιλείου. Ανθυπολοχαγός, γεννήθηκε στην Τερψιθέα Λάρισας το 1916, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στην μάχη του Υ.ψ. Μάλι Σερβάνι (ΒΔ Πρεμετής )στις 11 Δεκ.1940.

6. ΚΑΝΔΥΛΗΣ Ιωάννης του Βασιλείου. Έφεδρος Υπολοχαγός, γεννήθηκε στο Καλαμάκι Λάρισας το 1904 του 51 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη του Υψ.717 (ΒΔ Κλεισούρας) στις 24 Ιαν.1941.

7. ΚΟΤΙΑΔΗΣ Πέτρος του Δημητρίου. Υπολοχαγός, γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας το 1898 ,του Φρουραρχείου Λάρισας. Φονεύθηκε στη Λάρισα (σε σεισμό ) την 1 Μαρ,1941.

8. ΚΡΕΜΕΖΗΣ Αναστάσιος του Δημητρίου. Υπολοχαγός, γεννήθηκε στην Λάρισα το 1911, της Ιης Ελληνικής Ταξιαρχίας (Ιο Σύνταγμα Πεδινού Πυρ/κού).Φονεύθηκε σε αεροπορική Εχθρική Περιοχή Ελών Μούντ -Ελ Αγκέϊλα Κυρηναϊκής στις 10 Δεκ.1942.

9. ΜΑΓΕΙΡΙΑΣ Κων/νος του Αλεξάνδρου. Ανθυπολοχαγός, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1921 ,του 81 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Ρούπελ στις 6Απρ.1941.

10. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης του Γεωργίου. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1908, του ΧΙV Συντάγματος Πυροβολικού. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης στις 19 Δεκ. 1940.

11. ΠΑΥΛΙΔΗΣ Παύλος του Νικολάου. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός, γεννήθηκε στο Μεγάλο Μοναστήρι Λάρισας το 1916, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Ελεύθερο Κόνιτσας στις 11Νοε.1940.

12 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος του Παναγιώτη. Επίατρος, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1901, του Νοσοκομείο Δράμας. Πνίγηκε μεταξύ Άνδρου-Ευβοίας κατά το ναυάγιο από αεροπορικό βομβαρδισμό του Πλωτού Νοσοκομείο (Αττική) στις11 προς 12 Μαρ.1941.

13 ΣΑΚΚΗΣ Χαίμ του Ιακώβ. Ανθυπασπιστής, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1908, του 33 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 802 (Μπούμπεσι) στις14 Φεβ.1941.

14.ΦΡΑΓΓΟΣ Λάζαρος του Δημητρίου. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός, γεννήθηκε στο Λιβάδι Λάρισας το 1911, του 36 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Πετσάνης (ΝΑ Τεπελενίου) στις 8 Μαρ.1941.

15.ΨΥΡΡΑΣ Μαργαρίτης του Θωμά. Έφεδρος Ανθυπασπιστής, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1919. Φονεύθηκε στο Γκούρι Τοπίτ (Κάμιας)στις 12 Φεβ.1941.

 

ΟΠΛΙΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ

1. ΑΒΔΟΥΛΑΣ Ευθύμιος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βερδικούσα Ελασσόνας το 1908, του 33 Σ.Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Κορυτσάς στις 8 Φεβ.1941.

2...ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Κων/νος του Αθανασίου . Λοχίας, γεννήθηκε στο Πύθιο Ελασσόνας το 1915, του 29 Σ.Π. Πέθανε στο υψ. Σεντέλι στις 10 Μαρ.1941.

3. ΑΓΙΑΝΑΟΓΛΟΥ Αντώνιος του Ιωάννη. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1915 ,του 4 Σ.Π. Φονεύ-θηκε στο Υψ. 897 (Α.Κλεισούρας)στις 28 Δεκ.1940.

4.. ΑΓΡΑΔΑΣ Ιωάννης του Αναστασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισας το 1913, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1067 (Κλεισούρας) στις 26Δεκ.1940.

5. ΑΔΑΜΟΣ Αστέριος του Πασχάλη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πυργετό Λάρισας το 1907 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λουζίτ στις 9 Μαρ.1941.

6. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Ιπποκράτης του Βασιλείου. Δεκανέας, γεννήθηκε στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας το 1914, του 52 Σ.Π. Πέθανε στο 5ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 21 Φεβ.1941.

7. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μεγάλο Μοναστήρι Λάρισας το 1907, της ΙΧ Ομάδος Αναγνωρίσεως. Φονεύθηκε στην Κάτω Μογκλίτσα στις 2 Δεκ.1940.

8.. ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ Σταύρος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Δογάνη (Ανάβρα) Αγιάς Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1220(Α Κλεισούρας)στις 23 Δεκ.1940.

9. ΑΛΕΞΙΟΥ Νικόλαος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λυκούδιο Ελασσόνας το 1915, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 17 Μαρ. 1941.

10. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Στέφανος του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λυκούδιο Λάρισας το 1909, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.897 (Κλεισούρας)στις 30 Δεκ.1940.

11. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ Δημήτριος του Μιχαήλ. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1906,του Γ Όρχου Αυτοκινήτων. Φονεύθηκε στο Σ.Σ Γαρέφη (σιδηροδρομικό δυστύχημα) στις 6 Φεβ. 1941.

12. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912. Φο-νεύθηκε στο Υψ. 897 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

13. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Δημήτριος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μαυροβούνι Λάρισας το 1918, του Λόχου Στρατηγείου της Ιης Μεραρχίας. Φονεύθηκε στο Λεσκοβίκι σε αεροπορική επιδρομή στις 4 Δεκ. 1940.

14. ΑΝΑΤΟΛΟΥΛΗΣ Κων/νος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στις Νέες Καρυές Λάρισας το 1914, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη Λάρισα σε αεροπορική επιδρομή στη 1 Νοε.1940.

15. ΑΝΤΩΝΗΣ Ξενοφών του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λιβάδι Λάρισας το 1907, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο ΥΨ.1923 ( Τρεμπεσίνα) στις 30 Ιαν.1941.

16. ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑΣ Γεώργιος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Καλλιθέα Ελασσόνας το 1918, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. Κόνιτσας στις 13 Νοε.1940.

17 ΑΡΓΥΡΗΣ Ηλίας του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βαλανίδα Ελασσόνας το 1918, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1220 (Α Κλεισούρας)στις 24 Δεκ. 1940.

18. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Σταυρό Φαρσάλων το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1800 στις 28 Δεκ. 1940.

19. ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ Βασίλειος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Νεράιδα Φαρσάλων το 1909, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. Κλέφτης στις 9 Νοε.1940.

20. ΑΣΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Θεμιστοκλής του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1916 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Σ3 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής Ιωαννίνων στις 24Δεκ.1940.

21. ΒΑΓΕΝΑΣ Νικόλαος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μεταξοχώρι Λάρισας το 1910, του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 800 (Μπούμπεσι)στις 9 Μαρ.1941.

22. ΒΑΛΑΡΗΣ Παναγιώτης του Σωτηρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Αθανάτη (Μελίβοια)Αγιάς Λάρισας το 1908, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Λάρισα σε αεροπορικό βομβαρδισμό την 1 Νοε.1940.

23. ΒΑΡΔΟΥΜΑΣ Νικόλαος του Ζήση. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λυκούδι Ελασσόνας το 1917, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 26 Μαρ.1941.

24. ΒΕΛΙΣΙΩΤΗΣ Αναστάσιος του Θωμά. Λοχίας, γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας το 1916, της Β' Μικτής Μοίρας Αυτοκινήτων .Φονεύθηκε στο Λεσκοβίκι στις 4 Δεκ.1940.

25. ΒΙΕΝΔΡΑΣ Ευάγγελος. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Νομό Λάρισας. Πέθανε αιχμάλωτος σε Νοσοκομείο Στρατοπέδου στις 29 Νοε.1940.

26. ΒΛΑΧΟΜΗΤΡΟΣ Ευάγγελος του Χρήστου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Γούνιτσα (Αμυγδα-λέα) Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 στις 23 Δεκ.1940.

27. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Ιωάννης του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Κουκουράβα Αγιάς το 1912, του 7 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 21 Ιαν. 1941.

28. ΒΟΚΟΤΑΣ ή ΒΟΚΟΥΛΑΣ Σταύρος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Έλαφο Λάρισας το 1918,του 90 Σ.Π. Πέθανε στο 10ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 11 ΜΑΡ.1941.

29. ΓΑΛΑΝΗΣ Απόστολος του Δημητρίου. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Φάλαννα Λάρισα το 1917, του 27 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μνήμα Γραίας (Κάμια) στις 12 Φεβ.1941.

30 .ΓΑΛΑΝΗΣ ή ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δήμος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στους Μπεκήδης (Δασόλοφος) Φαρσάλων της Ομάδος Τραυματιοφορέων. Πέθανε στο Χειρουργείο Βρυσοχωρίου Ιωαννίνων στις 25 Νοε.1940.

31. ΓΑΛΑΝΟΥΛΗΣ Βασίλειος του Παναγιώτη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Μελίβοια Αγιάς Λάρισας το 1912 ,της Ίλης Μηχανικού. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο (Αρεταίειον) Αθηνών στις 3 Φεβ.1941.

32. ΓΑΝΝΑΣ Ευάγγελος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας το 1907, της 9 Ομάδος Αναγνωρίσεως. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 23 Απρ.1941.

33. ΓΑΤΟΥΔΗΣ Βλάσιος του Γεωργίου. Στρατιώτης,γ εννήθηκε στη Λάρισα το 1912 ,του 52Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220(Α Κλεισούρας)στις 23Δεκ.1940.

34. ΓΑΤΣΙΟΣ Αλέξανδρος του Θεοδώρου. Στρατιώτης,γ εννήθηκε στην Ανατολή Λάρισας το 1914, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.Αγίου Αθανασίου Κόνιτσας στις 14 Νοε.1940.

35. ΓΕΡΟΖΗΣΗΣ Κων/νος του Θωμά. Στρατιώτης, γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισας το 1911, του Ι Συντάγματος Ορειβατικού Πυροβολικού. Πέθανε στο 2ο Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 28 Μαρ.1941.

36 ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ Χρήστος του Αποστόλου. Λοχίας, γεννήθηκε στη Σκήτη Αγιάς το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.1067 (Κλεισούρα) στις 28 Δεκ. 1940.

37. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημήτριος του Ηλία. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Σκήτη Λάρισας το 1908, του 5 Λόχου Αεράμυνας. Πέθανε στη Σκήτη στις 21 Ιουλ.1941.

38. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ Νικόλαος του Γεωργίου. Λοχίας, γεννήθηκε στη Σκοπιά Φαρσάλων το 1910 ,του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στοΥψ.1220(Α Κλεισούρας) στις 24 Δεκ.1940.

39. ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ Σωτήριος του Αλεξίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Αγιά Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1220(Α Κλεισούρας)στις 24 Δεκ.1940.

40. ΓΙΑΧΜΠΕΣ Σολομών του Δανιήλ. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1908 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.897(Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

41. ΓΙΟΒΑΤΖΗΣ Βασίλειος του Χρήστου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας το 1912 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.897 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

42. ΓΙΤΣΑΣ Νικόλαος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Σιατερλί (Δίλοφος- Δέντρα)Φαρσάλων το 1911, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αγρινίου στις 26 Φεβ.1941.

43. ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ Ζήσης του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισας το 1914, των Στρατιωτικών Αποθηκών Βόλου. Αυτοκτόνησε στον Αλμυρό στις 4 Ιαν.1941.

44. ΓΚΑΝΑΚΙΟΣ Νικόλαος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Κρανέα Τυρνάβου το 1909, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1220 (Α Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

45. ΓΚΑΝΤΖΟΥΝΗΣ Πέτρος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λιβάδι Λάρισας το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 11 Φεβ.1941.

46. ΓΚΑΝΤΟΓΛΟΥ Κων/νος του Αστερίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Όσσα Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.1067 (Χότοβα) στις 26 Δεκ.1940.

47. ΓΚΑΡΑΡΙΖΟΣ Γεώργιος του Στεργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ανατολή Αγιάς Λάρισας το 1919, του 28 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1200 (Κλεισούρας)στις 10 Ιαν.1941.

48. ΓΚΑΡΝΤΑΝΟΣ Χρήστος του Αστερίου. Δεκανέας, γεννήθηκε στους Γόννους Τυρνάβου το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Λούπτσκας στις 25 Νοε.1940.

49. ΓΚΑΣΓΚΑΝΗΣ Ευάγγελος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Καλλιπεύκη Τυρνάβου το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο ΥΨ. 897 (Κλεισούρα) στις 23 Δεκ.1940.

50. ΓΚΑΤΑΣ Γρηγόριος του Αντωνίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Γεράνο Λάρισας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο ΥΨ. 1923 (Τρεμπεσίνας) στις 26 Ιαν. 1941.

51. ΓΚΑΤΖΑΡΑΣ Κων/νος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Σαραντάπορο Λάρισας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 25 Μαρ.1941.

52. ΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ Ιωάννης του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λιβάδι Λάρισας το 1909 ,του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μάλι Ταμπαγιάν (ΒΑ Κλεισούρας) στις 16 Ιαν. 1941.

53. ΓΚΕΚΑΣ Βασίλειος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε,στην Κυπάρισσο Λάρισας το 1913 ,του 28 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 18 Μαρ.1941.

54. ΓΚΙΚΑΣ Γεώργιος του Αχιλλέα. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1915 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε κατά τη διακομιδή σε Ορεινό Χειρουργείο στις 11 Ιαν.1941.

55. ΓΚΙΝΟΥΔΗΣ Γεώργιος του Αριστοτέλη ή Στέργιου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μ. Μοναστήρι Λάρισας το 1912 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 28 Φεβ.1941.

56. ΓΚΟΓΚΟΣ Ιωάννης του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Λάρισας το 1916, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (προ Κλεισούρας) στις 30 Δεκ.1940.

57. ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ Δημήτριος του Χριστοδούλου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στην Καρυά Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π .Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 29 Ιαν.1941.

58. ΓΚΟΝΟΣ Κων/νος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βαλανίδα Ελασσόνας το 1913, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Ορεινό Χειρουργείο (Μπάλι)στις 13 Μαρ. 1941.

59. ΓΚΟΝΤΑΣ Λεωνίδας του Δημητρίου. Λοχίας,γεννήθηκε στο Πουρνάρι Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (Κλεισούρας)στις 23 Δεκ. 1940.

60. ΓΚΟΥΝΙΑΡΟΥΔΗΣ Δημήτριος του Πάσχου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Καρυά Λάρισας το 1912, του 27 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 2120 (Γκούρι Τοπίτ) στις5 Απρ.1941.

61. ΓΚΟΥΝΤΕΛΟΣ Χρυσόστομος του Κων/νου. Στρατιώτης γεννήθηκε στη Χάλκη Λάρισας,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 10 Φεβ.1941.

62. ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ Αθανάσιος του Γεωργίου. Δεκανέας,γεννήθηκε στο Βλαχογιάννι Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λούζιτ (ΒΔ Κλεισούρας) στις 9 Φεβ.1941.

63 ΓΚΟΥΡΟΣ Δημήτριος του Νικολάου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στην Κρανέα Ελασσόνας το 1915, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Προσωρινό Αναρρωτήριο 4ου Συντάγματος (Τόλιαρι)στις 28 Μαρ.1941.

64. ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ Αθανάσιος του Κων/νου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στην Τερψιθέα Λάρισας το 1908 .Φονεύθηκε στην Λάρισα κατά τη διάρκεια σεισμού την 1Μαρ.1941.

65. ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ Δημήτριος του Ρίζου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σπηλιά Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Αλβανικό Μέτωπο σε βομβαρδισμό πυροβολικού στις 28 Ιαν. 941.

66. ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ Νικόλαος του Αστερίου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στη Σπηλιά Λάρισας το 1915 ,του 28 Σ. Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 820(Μπούμπεσι)στις 4 Φεβ.1941.

67. ΓΚΟΥΤΖΕΛΑΣ Αθανάσιος του Ευαγγέλου. Δεκανέας,γεννήθηκε στο Παλαιόκαστρο Ελασσόνας το 1912 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη Χότοβα στις 12 Δεκ.1940.

68.. ΓΚΟΥΤΖΙΝΑΣ Βασίλειος του Δημητρίου. Λοχίας ,γεννήθηκε στη Δρύσκολη (Κρήνη)Φαρσάλων το 1912, του 1ου Συντάγματος Ορειβατικού Πυροβολικού .Πέθανε στο Αλβανικό Μέτωπο την 1Φεβ.1941.

69. ΓΚΡΕΜΟΣ Νικόλαος του Γεωργίου. Λοχίας, γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Ελασσόνας του Β4 Λόχου Ημιονηγών. Πέθανε στο Χειρουργείο Κοσίνας Πρεμετής στις 11 Μαρ. 1941.

70. ΓΚΡΟΖΟΣ Αθανάσιος του Θωμά. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας το 1908 ,του 9 Σ. Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 3Φεβ.1941.

71. ΓΛΙΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος του Χρήστου . Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκήτη Αγιάς Λάρισας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1308 (Τρεμπεσίνα) στις 25 Ιαν.1941.

72. ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ ή ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ Κων/νος του Ιωάννη .Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας το 1912, του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1234 (Κιάφε Σοφιούτ Β Κλεισούρας)στις 20 Ιαν. 1941.

73. ΔΑΒΛΕΡΗΣ Ιωάννης του Αθανασίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Γιάννουλη Τυρνάβου το 1912 ,του 52 Σ.Π.Φονεύθηκε στην Μπάτρα στις 14 Νοε.1940.

74 ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ Δημήτριος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκοτούσα Λάρισας το 1909, του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. Κιάφε Μουρίτ(Β Κλεισούρας) στις 21 Ιαν.1941.

75. ΔΑΛΑΣ Μιχαήλ του Αλκιβιάδη .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

76. ΔΑΜΑΝΗΣ Βασίλειος του Ιωάννη .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Μαγούλα Ελασσόνας το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λούζιτ (Τρεμπεσίνα) στις 10 Μαρ.1941.

77. ΔΑΜΑΣΙΩΤΗΣ Ιωάννης του Παναγιώτη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

78. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ του Στάμου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Σέβρανης (ΒΔ Πρεμετής) στις 11 Δεκ.1940.

79. ΔΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Ανδρέας του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Γεράνια Λάρισας το 1918 . Φονεύθηκε στο χωριό Μάζανι Τρεμπεσίνας στις 15 Μαρ.1941.

80. ΔΕΔΙΔΕΣ Πασχάλης του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Κοιλάδα Λάρισας το 1911. Φονεύθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη δημόσια οδό Μεσσήνης-Καλαμάτας στις 28 Απρ. 1941.

81. ΔΕΔΙΔΗΣ Βασίλειος του Παναγιώτη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Κοιλάδα Λάρισας το 1918, του 4 Σ.Π. Πέθανε από ψύξη στην περιοχή Κούκιαρι -Βαρυμπόπη στις 28 Δεκ.1940.

82. ΔΕΛΗΚΩΣΤΑΣ Νικόλαος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σπηλιά Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας)στις 23 Δεκ.1940.

83. ΔΕΛΛΑΣ Ιωάννης του Δημητρίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Σκήτη Αγίας Λάρισας το 1911, του Β' Συντάγματος Βαρέος Πυροβολικού .Φονεύθηκε έξι χιλιόμετρα προ της θέσεως Χάνι Μπαλαμπάνι (Β Κλεισούρας) στις 24 Ιαν.1941.

84. ΔΗΛΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος του Ευφραήμ. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1220( Α Κλεισούρας στις 23 Δεκ. 1940.

85. ΔΗΜΑΚΟΣ Ευάγγελος του Δημητρίου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στα Αμπελάκια Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220(Α Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

86. ΔΗΜΑΡΑΣ ή ΔΙΜΗΡΑΣ Γεώργιος του Παύλου. Δεκανέας, γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισας το 1915, του 52 Σ.Π. Πέθανε στο Νοσοκομείο Εκστρατείας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου στις 2 Ιαν.1941.

87. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Βασίλειος του Αντωνίου. Λοχίας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1917, του Β' Τάγματος Μηχανικού .Πνίγηκε στον ποταμό Λεγκατίτσα στην Πετράνη στις 9Φεβ.1941.

88. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημήτριος του Σπυρίδωνος. Λοχίας, γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1912 ,του 1ου Συντάγματος Ορειβατικού Πυροβολικού. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Άρτας την 1 Φεβ.1941.

89. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνιος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μέγα Μοναστήρι Λάρισας το 1918 ,του 7 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μαζάνι Τρεμπεσίνας στις 26 Ιαν.1941.

90. ΔΗΜΟΥΛΑΣ Μιχαήλ του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1910, του 5 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Δασόμερο Τρεμπεσίνας στις 11 Μαρ.1941.

91. ΔΗΜΟΥΛΟΣ Βασίλειος του Γεωργίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σπηλιά Ελασσόνας το 1918, του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Μουρίτ (Β Κλεισούρας)στις 21 Ιαν.1941.

92. ΔΙΑΒΑΤΗΣ Εμμανουήλ του Δημητρίου. Λοχίας, γεννήθηκε στην Αγιά Λάρισας το 1914, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Χειρουργείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρτας στις 4 Ιαν.1941.

93. ΔΟΛΓΙΕΡΑΣ Βασίλειος του Νικολάου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στο Παλαιόκαστρο Λάρισας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1067 (Κούκιαρι-Βαρυμπόπη) στις 27 Δεκ.1940.

94. ΔΟΥΔΟΥΝΤΣΑΚΗΣ Ιωάννη του Στάικου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μεγάλο Χαλίτσι Λάρισας το 1911 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 830 (Κούκιαρι-Βαρυμπόπη) στις 23 Δεκ.1940.

95. ΔΟΥΛΑΝΑΣ Κων/νος του Δημητρίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Σκλήθρο Αγιάς Λάρισας το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη Λάρισα σε αεροπορικό βομβαρδισμό την 1Νοε.1940.

96. ΔΡΟΓΚΟΥΛΗΣ Αθανάσιος του Αντωνίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Γλαύκη Λάρισας το 1914 ,του 52 Σ.Π. Πέθανε στο ΧVα Ορεινό Χειρουργείο (Κοσίνα) στις 19 Δεκ.1940.

97. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ιωάννης του Βασιλείου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στη Ροδιά Λάρισας το 1916, του 4 Σ.Π.Φονεύθηκε στην Κόνιτσα στις 15 Νοε.1940.

98. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Νικόλαος του Πέτρου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μέγα Ελευθεροχώριο Λάρισας το 1912, τουν 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 897 (προ Κλεισούρας)στις 23 Δεκ. 1940.

99. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Ιωάννης του Δημητρίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1916, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.897(προ Κλεισούρας)στις 23 Δεκ.1940.

100. ΕΥΘΥΜΙΟΥ Γεώργιος του Ευθυμίου. Δεκανέας, γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας το 1914 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.897 (προ Κλεισούρας) στις 30 Δεκ.1940.

101. ΖΑΓΚΑΝΑΣ Ιωάννης του Αθανασίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Σιατερλί(Δίλοφο- Δένδρα) Φα-ρσάλων το 1909 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 18 Ιαν.1941.

102. ΖΑΓΚΟΤΗΣ Τηλέμαχος του Δημητρίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1919 ,του 7 Σ.Π. Φονεύθηκε στη Γκρόπα (Τρεμπεσίνα) στις 22 Ιαν.1941.

103. ΖΑΡΑΓΚΟΤΤΑΣ Πέτρος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1918, του 4 Σ. Π. Φονεύθηκε στο Υψ.735 (προ Κλεισούρας) στις 5 Ιαν.1941.

104. ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Κων/νος του Γεωργίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1906.Πέθανε στο ΧVI Ορεινό Χειρουργείο (Βρέπσκα) στις 16 Μαρ.1941.

105. ΖΑΦΕΙΡΗΣ Νικόλαος του Κων/νου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Σπηλιά Λάρισας το 1911, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Ορεινό Χειρουργείο Κοσίνας στις 24 Δεκ. 1940.

106. ΖΑΦΡΑΚΗΣ Νικόλαος του Ζαφειρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Αμπελάκια Λάρισας το 1916, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην περιοχή Β. Πεκλάρι Κόνιτσας στις 25 Νοε.1940.

107. ΖΑΧΑΡΟΣ Αθανάσιος του Αχιλλέα. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Ραψάνη Λάρισας το 1912 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 7 Μαρ.1941.

108. ΖΑΧΟΣ Γεώργιος του Αποστόλου .Στρατιώτης,γεννήθηκε στη Ραψάνη Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Τσούκας την 1Νοε.1940.

109. ΖΑΧΟΣ Ζαχαρίας του Δημητρίου. Λοχίας το 1909, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκο-μείο Αθηνών στις 30 Μαρ.1941.

110. ΖΕΙΚΟΣ Στυλιανός του Κων/νου. Λοχίας, γεννήθηκε στη Δογάνη(Ανάβρα) Αγιάς Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 21Δεκ.1940.

111. ΖΗΚΑΣ Ανδρέας του Αντωνίου. Δεκανέας ,γεννήθηκε στο Λυκούδι Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φο-νεύθηκε στο Υψ. 1920 (Κλεισούρας)στις 24 Δεκ.1940.

112. ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Στεφάνου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Πουρνάρι Λάρισας το 1914 ,του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στη Μοκρίτσα (περιοχή Τρεμπεσίνας) το Α' δεκαήμερο Ιαν.1941.

113. ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος του Στεφάνου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Πουρνάρι Λάρισας το 1916 ,του Σ23 Λόχου Εργατών .Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 20 Απρ. 1941.

114. ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος του Θωμά .Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Λάρισας το 1917, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στι Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας)στις 23 Δεκ.1940.

115. ΖΙΑΚΑΣ Βασίλειος του Δημητρίου. Στρατιώτης , γεννήθηκε στη Μελίβοια Λάρισας το 1912 ,του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1220 (Α Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

116. ΖΙΡΑΝΤΙΔΗΣ Μωυσής του Σάββα. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ολυμπιάδα Λάρισας ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 12 Μαρ.1941.

117.ΖΙΩΓΑΣ Γεώργιος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Παραπόταμο Λάρισας το1919, του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. Χωριού Βινάν την 1 Φεβ. 1941.

118. ΖΟΡΜΠΑΣ Κων/νος του Δημητρίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πλάτανο Λάρισας το 1912, του 2 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1620 (Τρεμπεσίνας) στις 26 Ιαν..1941.

119. ΖΟΥΛΟΥΛΗΣ Σταύρος του Νικολάου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας το 1906 ,του Σ2 Λόχου Διτρόχων .Φονεύθηκε στη Λάρισα σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 3 Μαρ.1941.

120. ΘΑΔΟΥΛΗΣ Μιλτιάδης του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας το 1912 ,του Β' Όρχου Αυτοκινήτων στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο .

121. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Κατωχώρι Φαρσάλων το 1908.Πέθανε στο Σταθμό Διακομιδής Κορυτσάς στις 14 Απρ.1941.

122 ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Χρήστου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Ρεματιά Λάρισας το 1919, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 15 Φεβ.1941.

123. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Βάιος του Ρήγα. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Μεγαλόβρυση Λάρισας το 1912 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο ψάρι Τρεμπεσίνας στις 26 Φεβ. 1941.

124. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Ευσταθίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Μέλισσα Λάρισας το 1912 ,του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Μπάτα στις 14 Νοε.1940.

125. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Περικλής του Δημητρίου. Λοχίας ,γεννήθηκε στην Αμπελειά Φαρσάλων το 1920 ,της 501 Μονάδος .Φονεύθηκε στην Κόσνιτσα (κοιλάδα Τομορίτσα) στις 19 Δεκ.1940.

126. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Απόστολος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Αγία Τριάδα Λάρισας το 1916, του 2 Σ.Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 20 Ιαν.1941.

127. ΘΕΟΧΑΡΗΣ Βασίλειος του Κων/νου. Λοχίας ,γεννήθηκε στη Ραψάνη Λάρισας το 1914 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στι Υψ. 1067 (Κλεισούρας)στις 23 Δεκ.1940.

128. ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημήτριος του Αχιλλέα. Δεκανέας ,γεννήθηκε στη Λαζαρμπούγα (Σιτόχωρο) Φαρσάλων το 1913, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Α' Πεδινό Νοσηλευτικό Τμήμα στις 5 Φεβ.1941.

129. ΚΑΙΣΑΡΛΗΣ Ιωάννης του Εμμανουήλ. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μεγάλο Μοναστήρι Λάρισας το 1914 ,του 33 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μπούμπεσι (ΒΔ Κλεισούρας) στις 25 Ιαν.1941.

130. ΚΑΛΑΙΤΖΟΓΛΟΥ Πολύκαρπος του Αλεξίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1914 ,του 29 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. Σεντέλι (ΒΑ Τεπελενίου) στις 9 Μαρ.1941.

131. ΚΑΛΑΡΑΣ Νικόλαος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Σταυρό Φαρσάλων το 1913 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Ορεινό Νοσοκομείο χωριού Κούταλι τον Ιαν.1941.

132. ΚΑΛΕΣΗΣ Δημήτριος του Μιχαήλ .Λοχίας, γεννήθηκε στη Δογάνη (Ανάβρα) Αγιάς Λάρισας το 1907, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη Λούμνιτσα (Στενά Κλεισούρας) στις 29 Δεκ.1940.

133. ΚΑΛΦΑΣ Στέργιος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στοΛειβάδι Ελασσόνας το 1918 , 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Αγίου Αθανασίου Κόνιτσας στις 14 Νοε.1940.

134. ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ Κων/νος του Κων/νου. Στρατιώτης , γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1907 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Λαγκουρίτσας στις 27 Νοε. 1940.

135. ΚΑΝΑΒΑΤΖΟΓΛΟΥ Αθανάσιος του Γεωργίου. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (Κοκιάρι-Βαρυμπόμπη) στις 23 Δεκ.1940.

136. ΚΑΝΑΒΟΥΡΑΣ Ιωάννης του Χρήστου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισας το 1910 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη Μπόροβα στις 19Νοε.1940.

137. ΚΑΝΑΒΟΥΡΗΣ Δημήτριος του Κων/νου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισα το 1907, του 33Σ.Π.Φονεύθηκε στο Υψ.1200 (Κλεισούρας) στις 10 Ιαν.1941

138. ΚΑΝΙΑΤΣΟΣ Θεόδωρος του Ιωάννη .Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Λάρισα το 1910, του 33 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μπούμπεσι (ΔΒ Κλεισούρας) στις 3Φεβ.1941.

139. ΚΑΝΤΑΡΑΣ Χρήστος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πυργετό Λάρισας το 1913 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη Λάρισα σε αεροπορικό βομβαρδισμό την 1Νοε.1940.

140. ΚΑΡΑΒΑΓΙΟΣ Γεώργιος του Αποστόλου. Λοχίας, γεννήθηκε στη Ρευματία Φαρσάλων το 1910,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1067 (Κούκιαρι-Βαρυμπόμπη) στις 23 Δεκ.1940.

141. ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ Νικόλαος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Γιάννουλη Τυρνάβου το 1918, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.897 ( προ Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

142. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος του Χρήστου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκοτούσσα Φαρσάλων το 1907, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Υψ. 1200(Κλεισούρα) τον Ιαν.1941.

143. ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ Γεώργιος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισας το 1911 ,του 1 Συντάγματος Ορειβατικού Πυροβολικού. Φονεύθηκε στο Βινοκάζιτ (ΝΑ Μπούμπεσι) στις 30 Ιαν.1941.

144. ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ Δημήτριος του Χρήστου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1920, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1150 (Κλεισούρα)στις 21 Δεκ.1940.

145. ΚΑΡΑΔΟΝΤΑΣ Ιωάννης του Σπυρίδωνος. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στα Αμπελάκια Λάρισας το 1904, της Β',Μοίρας Αυτοκινήτων .Φονεύθηκε στο Πετράνι (Κοιλάδα Αώου)σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 28 Ιαν.1941.

146. ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ Κων/νος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Σπηλιά Λάρισας το1910 ,του 52 Σ.Π. Πέθανε στο XVα Ορεινό Χειρουργείο (Κοσίνα)στις 5 Ιαν.1941.

147. ΚΑΤΣΟΥΔΗΣ Χρήστος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Δογάνη (Ανάβρα) Αγιάς Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1220(Α Κλεισούρας)στις 23 Δεκ.1940.

148. ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ Ζήσης του Άστερ. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Πύθιο Ελασσόνας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 14 Δεκ.1940.

149. ΚΕΡΚΥΡΑΣ Δημήτριος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ανατολή Λάρισας το 1916, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην μάχη Υψ.1067 (Χότοβα) στις 23 Δεκ.1940.

150. ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ιωάννης του Αριστείδη. Λοχίας, γεννήθηκε στην Ανατολή Λάρισας το 1913, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 1067(Χότοβα)στις 23 Δεκ.1940.

151. ΚΕΦΑΛΑΣ Ιωάννης του Κων/νου. Δεκανέας, γεννήθηκε στα Δένδρα Τυρνάβου το 1907. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 11 Δεκ.1940.

152. ΚΛΑΜΟΥΖΗΣ Ηλίας του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Γιάννουλη Λάρισας το 1908, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λουζίτ (ΒΔ Κλεισούρας) στις 9 Μαρ.1941.

153. ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ Χρήστος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας το 1912 ,του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 23Δεκ.1940.

154. ΚΟΙΜΑΣ Δημήτριος του Γεωργίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας το 1908, του 34 Σ.Π. Πέθανε στο Α' Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 14 Φεβ.1941.

155. ΚΟΚΚΑΛΗΣ Ιωάννης του Χρήστου. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Δογάνη (Ανάβρα) Αγιάς Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Πέθανε από πολεμικά τραύματα στο Υψ. 1220(Α Κλεισούρας)στις 23 Δεκ.1940.

156. ΚΟΚΚΙΝΟΣ Βασίλειος του Δημητρίου. Στρατιώτης , γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1909, της Μοίρας Ελαφρών Αυτοκινήτων .Πέθανε στο 1 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 31 Ιαν.1941.

157. ΚΟΚΚΟΛΗΣ Διονύσιος του Βασιλείου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Κοκκινότοπο Λάρισας το 1913, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 5 Δεκ.1940.

158. ΚΟΛΟΥΣΙΟΣ Νικόλαος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ελάτεια Λάρισας το 1915 ,του 5 Σ.Π. Φονεύθηκε στο χωριό Πάβαρι Κλεισούρας στις 30 Μαρ.1941.

159. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος του Ιωάννη.Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ιτέα Τυρνάβου το 1907 ,του 1 Λόχου Διαβιβάσεων .Φονεύθηκε στο Μπαλαμπάνι Κλεισούρας στις 19 Μαρ. 1941.

160. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Κων/νος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στους Γόννους Τυρνάβου το 1914, του 4Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1150 (Χότοβα) στις 9 Δεκ.1940.

161. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος του Μηνά .Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1912 ,του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Κλεισούρας)στις 23 Δεκ. 1940.

162. ΚΟΡΔΕΛΑΣ Λάμπρος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1916, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Ορεινό Χειρουργείο Κοσίνας στις 25 Δεκ.1940.

163. ΚΟΣΜΑΣ Γεώργιος του Κων/νου. Δεκανέας, γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Ελασσόνας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λουζίτ Τρεμπεσίνας στις 9 Φεβ.1941.

164. ΚΟΤΣΑΡΗΣ Ιωάννης του Αντωνίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Λάρισας το 1918, . Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου στις 20 Απρ.1941.

165. ΚΟΥΘΑΡΟΥΛΗΣ Παύλος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύτηκε στο Υψ.1220 (Α Κλεισούρας)στις 28 Δεκ.1940.

166. ΚΟΥΚΟΣ Δημήτριος του Ιωάννη.Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1913, του 51 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 731 στις 27 Ιαν 1941.

167. ΚΟΥΚΟΥΜΗΤΡΟΣ Δημήτριος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Ραψάνη Λάρισας το 1909, του Σ.Π. Πέθανε στο Ια Ορεινό Χειρουργείο (Κοσίνα)στις 12Φεβ.1941.

168. ΚΟΥΚΟΥΤΗΣ Βασίλειος του Σωτηρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Φάρσαλα Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας)στις 21 Δεκ.1940.

169. ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ Ανδρέας του Δημητρίου. Δεκανέας, γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας το 1908, του 90 Σ.Π. Πέθανε στο Α1 Πεδινό Νοσηλευτικό Τμήμα (Μονή Βελλάς)στις 26 Ιαν.1941.

170 ΚΟΥΡΔΑΜΠΑΛΟΣ Βασίλειος του Ζήση .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βερδικούσα Ελασσόνας το 1905 .Πέθανε σε Δημοτικό Νοσοκομείο στις 21Μαι.1941.

171. ΚΟΥΡΔΗΣ Αθανάσιος του Αναστασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βαλανίδα Ελασσόνας το 1911 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1308(Τρεμπεσίνας)στις 24 Ιαν.1941.

172. ΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ Αθανάσιος του Γεωργίου. Δεκανέας, γεννήθηκε στο Βλαχογιάννιο Ελασσόνας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λουζίτ (ΒΔ Κλεισούρας) στις 9 Φεβ.1941.

173. ΚΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ Κυριάκος του Ελευθερίου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στο Μακρόλοφο Λάρισας το 1911 ,του 28 Σ.Π. Πέθανε στο 8ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 26 Μαρ. 1941.

174. ΚΟΥΤΙΝΑΣ Τριαντάφυλλος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Αργυροπούλι Τυρνάβου το 1915, της Γ' Ομάδος Αναγνωρίσεως. Φονεύθηκε ενώ υπηρετούσε στη Γ' Ομάδα Αναγνωρίσεως στις 15 Νοε.1940.

175. ΚΟΥΤΣΙΑΡΗΣ Θωμάς του Αντωνίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Λάρισας το 1910, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 8ο Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 8 Ιαν. 1941.

176. ΚΟΥΤΣΙΑΡΗΣ Κων/νος του Χρήστου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Λάρισας το1916 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1308 ( Ψάρι Τρεμπεσίνας ) στις 15 Μαρ. 1941.

177. ΚΡΑΒΑΡΗΣ Ηλίας του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Κιοπεκλί (Ναρθάκι) Φαρσάλων το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1150(Κλεισούρας)στις 22 Δεκ.1940.

178. ΚΡΟΖΟΣ Αθανάσιος του Θωμά. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας .Πέθανε στο 2 Στρα-τιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 3Φεβ.1941.

179. ΚΥΡΙΑΚΗΣ Νικόλαος του Ευαγγέλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Αρμένιο Λάρισας το 1907, του Γενικού Εμπέδου Λάρισας. Πέθανε στο Αρμένιο στις 4 Ιουλ.1941.

180. ΚΥΡΙΤΣΗΣ Δημήτριος του Θεμιστοκλή. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Φάλαννα Τυρνάβου το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο χωριό Μερτίνι Κλεισούρας στις 8 Ιαν.1941.

181. ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνιος του Στεφάνου .Λοχίας, γεννήθηκε στη Δρίσκολη (Κρήνη) Φαρσάλων το 1917 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1308 (Τρεμπεσίνας) στις 24Ιαν.1941.

182. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Απόστολος του Γεωργίου. Λοχίας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1914, του 33 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Ροντέν (Β Κλεισούρας) στις 15 Ιαν.1941.

183. ΚΩΣΤΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος του Παναγιώτη. Λοχίας, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1919 ,του 27 Σ.Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Θεραπευτήριο της 570 Μονάδος στις 24 Μαρ.1941.

184. ΚΩΣΤΑΡΙΓΚΑΣ Κων/νος του Δήμου. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1919 ,του 4 Σ.Π. Φονεύ-θηκε στο Υψ.897 (προ Κλεισούρας) στις 30 Δεκ.1940.

185. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ Ιωάννης του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας το 1913, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897(προ Κλεισούρας)στις 23 Δεκ.1940.

186. ΛΑΓΟΓΕΡΟΣ Νικόλαος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1915, του 50 Σ.Π. Πέθανε από πολεμικό τραύμα στο Μάλι Σπαντάριτ (Β Κλεισούρας)στις 13 Φεβ.1941.

187. ΛΑΖΙΔΗΣ Γεώργιος του Σεραφείμ .Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1200 (Κλεισούρας)στις 3Ιαν.1941.

188. ΛΑΛΗΣ Μαργαρίτης του Σταματίου. Δεκανέας ,γεννήθηκε στη Λάρισα το 1910 ,του 4 Σ.Π. Φο-νεύθηκε στο Κιάφε Λουζίτ Τρεμπεσίνας στις 13 Μαρ. 1941.

189. ΛΑΜΠΟΝΙΚΟΣ Απόστολος του Γεωργίου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στην Κονιατσή (Ευαγγελι-σμός)Ελασσόνας το 1908, του 33 Σ.Π. Πέθανε στο 3ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 13 Φεβ.1941.

190. ΛΑΠΟΥΔΗΣ Βασίλειος του Νικολάου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μεγάλο Μοναστήρι το 1912 ,του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας)στις 23 Δεκ.1940.

191. ΛΑΤΣΙΟΣ Αθανάσιος του Θεοδώρου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λυκούδι Ελασσ'ονας το 1914,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (Κλεισούρα) στις 30 Δεκ.1940.

192. ΛΑΧΑΝΑΣ Απόστολος του Θωμά .Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο το 1904 ,της Μοίρας Σκόντα 150 (929 Μονάδος). Φονεύθηκε στη Λάρισα σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 14 Νοε 1940.

193. ΛΕΚΑΣ Δημήτριος του Θεοδώρου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Δριάνοβο(Δρυμός) Ελασσόνας το 1918 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 1067(Κλεισούρας) στις 29 Δεκ.1940.

194. ΛΕΛΕΤΖΗΣ Σπύρος του Περικλέους .Λοχίας, γεννήθηκε στη Σκοπιά Φαρσάλων το 1912 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 897 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

195. ΛΕΜΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Ακρίβα. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Νίκη Λάρισας το 1908, του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. Κιάφε Μουρίτ (Β Κλεισούρας) στις 21 Ιαν.1941.

196. ΛΕΜΤΣΟΥΛΗΣ Ιωάννης του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Χάλκη Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 21 Ιαν.1941.

197 . ΛΕΥΤΕΡΗΣ Δημήτριος του Χρήστου. Λοχίας,γεννήθηκε στη Βουβάλα (Άζωρος) Ελασσόνας το 1911 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Νοσοκομείο Κούταλι στις 12 Φεβ. 1941.

198. ΛΕΩΝΙΔΑΣ Χρήστος του Δημητρίου ή Τζίμη. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Βερδικούσα Λάρισας το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 9 Φεβ.1941.

199. ΛΙΑΛΙΑΣ Γεώργιος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Θωμαί (Μάνδρες) Λάρισας το 1912 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 7Μαρ.1941.

200.ΛΙΑΝΝΟΣ Ιωάννης του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1918 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 20 Δεκ. 1940.

201. ΛΙΑΠΗΣ Ευάγγελος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Ραψάνη Τυρνάβου το 1908, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.1067(Κλεισούρας)στις 28 Δεκ.1940.

202. ΛΙΑΠΗΣ Σταύρος του Θεοδώρου .Στρατιώτης,γεννήθηκε στην Τσαπουρνιά Ελασσόνας το 1918, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (Κλεισούρας) στις 30Δεκ. 1940.

203. ΛΙΑΠΗΣ Χρήστος του Ζήση. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Αργυροπούλι Τυρνάβου το 1918, του 41 Σ.Π. Φονεύθηκε στην περιοχή Σιδηροκάστρου στις 10 Απρ.1941.

204. ΛΙΓΓΕΡΗΣ Γεώργιος του Βασιλείου .Στρατιώτης,γεννήθηκε στη Μελίβοια Αγιάς Λάρισας το 1907 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.753(προ Κλεισούρας)στις 9 Ιαν.1941.

205. ΛΙΤΣΟΥΛΗΣ Χαρίλαος του Αστερίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας το 1917 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 897.(προ Κλεισούρας)στις 30 Δεκ.1940.

206. ΛΟΥΓΚΟΣ Γεώργιος του Παναγιώτη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Τοίβασι (Καλοχώρι) Λάρισας το 1915 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 15 Δεκ.1940.

207. ΜΑΓΓΑΣ ή ΣΕΜΕΛΗΣ Θεόδωρος του Ιωάννη. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στον Πυργετό Τυρνάβου το 1913, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1308 (Τρεμπεσίνας)στις 24 Ιαν.1941.

208. ΜΑΓΕΙΡΑΣ ή ΣΔΡΑΛΗΣ Ευάγγελος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1910, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 950 στις 12 Δεκ.1940.

209. ΜΑΙΝΑΡΑΣ Σπυρίδων του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Αιγάνη Τυρνάβου το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λουζίτ Τρεμπεσίνας στις 10 Μαρ.1941.

210. ΜΑΚΡΟΔΗΜΟΣ Ιωάννης του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στους Νερόμυλους Λάρισας το 1913 του 1ο Συντάγματος Ορειβατικού Πυροβολικού .Φονεύθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 3 Δεκ. 1940.

211. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Ίκαρος του Εμμανουήλ. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Χάλκη Λάρισας το 1918, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Δίστρατου Κόνιτσας στις 11 Νοε. 1940.

212. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Κων/νος του Κων/νου Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1913 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 10 Ιαν.1941.

213. ΜΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος του Ιωάννη. Λοχίας, γεννήθηκε στο Τοίβασι (Καλοχώρι) Λάρισας το 1918, του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τσούκα Φεσίτ (Β Κλεισούρας) στις 16 Ιαν.1941.

214. ΜΑΝΔΑΛΟΣ Βασίλειος του Γεωργίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βουλγαρινή (Έλαφος) Αγιάς

Λάρισας το 1916, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Σ4 Νοσοκομείο Διακομιδής Αμφιλοχίας στις 10 Ιαν.1941.

215. ΜΑΝΗΣ Ιωάννης του Γεωργίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1918 του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 28 Νοε.1940.

216. ΜΑΝΤΖΑΚΑΣ Αθανάσιος του Ανδρέα .Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας το 1915 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Ελεύθερου Κόνιτσας στις 11Νοε.1940.

217. ΜΑΝΩΛΗΣ Αθανάσιος του Δημητρίου. Δεκανέας,γεννήθηκε στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας το 1914, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μάλι Κελκές στις 27 Νοε.1940.

218. ΜΑΡΑΜΗΣ ή ΚΡΙΑΡΑΣ Σπυρίδων του Αστερίου. Λοχίας ,γεννήθηκε στο Αργυροπούλιο Τυρνάβου το 1918, του 91 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη κοντά στο Στρυμόνα στις 8Απρ.1941.

219. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Δημήτριος του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Κιοπεκλί(Ναρθάκι) Φαρσά-λων το 1909 του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Υψ. 1200(Κλεισούρας)από πολεμικά τραύματα στις 24 Δεκ.1940.

220. ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος του Μαργαρίτη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Δρίσκολι (Κρήνη) Φαρσάλων το 1915,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Μελισσίων Αττικής στις 9 Ιαν.1941

221. ΜΑΡΙΤΣΑΣ Φίλιππος του Ευθυμίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1908, του 90 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 27 Ιαν.1941.

222. ΜΑΡΚΟΥ Νικόλαος του Κων/νου .Στρατιώτης,γεννήθηκε στα Αμπελάκια Λάρισας το 1915, του 50 Σ.Π. Πέθανε στο Β' Πεδινό Χειρουργείο (Κοσίνα) στις 22 Μαρ.1941.

223. ΜΑΤΣΑΣ Βάιος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Αγιά Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Τσούκας Πίνδου την 1Νοε.1940.

224. ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Αλέξανδρος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισας το 1909, του 50 Σ.Π. Πέθανε σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις 4 Μαρ.1941.

225. ΜΕΜΤΣΑΣ Θεόδωρος του Αστερίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τερψιθέα Λάρισας το 1907, του 3 Τάγματος Σιδηροδρόμων .Φονεύθηκε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Γαρέφη Αλμωπίας κατά τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στις 5 Φεβ.1941.

226. ΜΕΝΤΟΣ ή ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ Παναγιώτης του Ελευθερίου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στο Περιβόλι Φωκίδας ή στον Κραννώνα Λάρισας το 1913, του 42 Συντάγματος Ευζώνων. Φονεύθηκε στο Λεκντούσι (ΝΔ Τεπελενίου) στις 17 Μαρ. 1941.

227. ΜΗΛΙΟΣ Ανδρέας του Ιωάννη. Στρατιώτης,γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Λάρισας το 1916, του 29 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. Σεντέλι στις 8 Μαρ.1941.

228. ΜΗΤΣΙΝΙΩΤΗΣ Δημήτριος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 11 Μαρ.1941.

229. ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος του Αποστόλου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Ζάππειο Λάρισας το 1911, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στς 31 ΔΕΚ 1940.

230. ΜΙΧΑΛΟΥΔΗΣ Αναστάσιος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Χειρουργείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρτης στις 14 Ιαν.1941.

231. ΜΙΧΑΛΟΥΔΗΣ Ιωάννης του Αποστόλου. Λοχίας, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1914, του 33 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. Μουζάκα στις 8 Ιαν.1941.

232. ΜΙΧΟΛΙΤΣΗΣ Ιωάννης του Γεωργίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Αγναντερό Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λουζίτ Τρεμπεσίνας στις 10 Μαρ.1941.

233. ΜΟΓΙΑΣ Δημήτριος του Αθανασίου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στο Κυπαρίσσι Λάρισας το 1916, της 541 Μονάδος .Φονεύθηκε στο Ροντέν (Β Κλεισούρας) στις 26 Φεβ. 1941.

234. ΜΟΡΑΚΑΛΗΣ Κων/νος του Γεωργίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Λειβάδι Ελασσόνας το 1914, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.1150 στις 18 Δεκ.1940.

235. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Γεώργιος του Ευαγγέλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Αλβανικό Μέτωπο στις 28 Φερ.1941.

236. ΜΠΑΓΚΑΣ Παναγιώτης του Ιωάννη. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912, του 52 Σ.Π. Φο-νευθηκε στο Υψ.1220 (Α Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

237.ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΣ Δημήτριος του Χαραλάμπους. Δεκανέας, γεννήθηκε στο Σταυρό Φαρσάλων το 1915, του 2 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 21 Ιαν.1941.

238. ΜΠΑΚΑΛΗΣ Κων/νος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκαμνιά Ελασσόνας το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 753 (προ Κλεισούρας) στις 12 Ιαν.1941.

239. ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1903, των Εμπέδων Λάρισας. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Βόλου στις 10 Απρ.1941.

240. ΜΠΑΚΑΛΟΥΛΗΣ Μενέλαος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Χάλκη Λάρισας το 1909, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Χειρουργείου Ιης Μεραρχίας (περιοχή Πρεμετής) στις 15 Δεκ.1940.

241. ΜΠΑΚΟΣ Αχιλλεύς του Δημητρίου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1911, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ.1200 (Κλεισούρας) στις 13 Δεκ. 1940.

242. ΜΠΑΚΡΙΝΙΩΤΗΣ Βασίλειος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Ομόλιο Λάρισας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 3Μαρ.1941.

243. ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ Νικόλαος του Κων/νου. Λοχίας,γεννήθηκε στη Λαζαρμπούγα (Σιτόχωρο) Φαρσάλων το 1912, του 4Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Νταλιαπόλεως Σμόλικα στις 10 Νοε.1940.

244. ΜΠΑΛΑΦΑΣ Ευάγγελος του Σπύρου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας το 1920, της Β' Μοίρας Αυτοκινήτων .Φονεύθηκε στο Αλβανικό Μέτωπο στις 23 Δεκ.1940.

245. ΜΠΑΡΑΣ Θεόδωρος του Μιχαήλ. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας το 1913, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1067 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

246. ΜΠΑΡΜΠΑΣ Αντώνιος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Καρίτσα Αγυιάς Λάρισας το 1914, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 897 (προ Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

247. ΜΠΑΣΛΗΣ Ιωάννης του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Κρανιά Τυρνάβου το 1916, του 27 Σ.Π. Πέθανε στο Πρόσκαιρο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Κορυτσάς στις 26 Μαρ.1941.

248. ΜΠΑΤΖΑΡΟΥΧΑΣ Κων/νος του Ευαγγέλου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1911, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 897(προ Κλεισούρας)στις 23 Δεκ. 1940.

249. ΜΠΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λειβάδι Ελασσόνας το 1915 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 12 Φεβ. 1941.

250. ΜΠΕΝΟΣ ή ΜΠΕΗΣ Γρηγόριος του Ιωάννη.Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βαμβακού Φαρσάλων το 1915, του 4Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1036 (περιοχή Κούκιαρι-Βαρυμπόπη) στις 23 Δεκ.1940.

251. ΜΠΙΔΕΛΙΑΣ Νικόλαος του Γεωργίου. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 23 Δεκ. 1940.

252. ΜΠΙΝΟΣ Δημήτριος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκοτούσα Φαρσάλων το 1914, του 14 Σ.Π. Φονεύθηκε στις 14 Νοε.1940.

253. ΜΠΙΣΜΑΣ Λάζαρος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λειβάδι Λάρισας το 1907, του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Μουρίτ (Β Κλεισούρας) στις 21 Ιαν.1941.

254. ΜΠΛΑΝΑΣ Δημήτριος του Ιωάννη .Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ανατολή Αγιάς Λάρισας το 1912 ,του 52 Σ.Π. Πέθανε από τραύμα στη μάχη έξω από το χωριό Μαζάνι Τρεμπεσίνας στις 21 Ιαν.1941.

255. ΜΠΟΛΓΓΟΡΑΝΙΔΗΣ Γεώργιος του Σιδέρη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στις Νέες Καρυές Λάρισας το 1914, του 33 Σ. Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1050 (Κλεισούρας) στις 31 Δεκ.1940.

256. ΜΠΟΥΡΑΣ Θεόδωρος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας το 1914 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 1067 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

257. ΜΠΟΥΡΑΣ Κων/νος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Αργυροπούλειο Τυρνάβου το 1913 ,του Σ23 Λόχου Εργατών. Φονεύθηκε στα Ιωάννινα στις 20 Απρ.1941.

258. ΜΥΛΩΝΑΣ Γεώργιος του Κων/νου. Δεκανέας ,γεννήθηκε στο Στόμιο Λάρισας το 1911, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 12 Φεβ. 1941.

259. ΜΥΛΩΝΑΣ Γεώργιος του Σταύρου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Δογάνη (Ανάβρα) Αγιάς Λάρισας το 1917, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

260. ΜΥΛΩΝΑΣ Κων/νος του Γεωργίου. Στρατιώτης γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1918, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Διδύμων Λόφων στις 19 Νοε.1940.

261. ΝΑΣΙΟΣ Αντώνιος του Αθανάσιου .Στρατιώτης , γεννήθηκε στο Σκλήθρο Αγιάς το 1908, του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μάλι Τοπόγιαννιτ στις 4 Ιαν.1941.

262. ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ Βασίλειος του Σπυρίδωνος .Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Λάρισας το 1909 ,του 90 Σ.Π. Πέθανε από το ψύχος στο Υψ. Μποροσόσκας στις 27 Δεκ.1940.

263. ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ Ιωάννης του Αθανάσιου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Λάρισας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στι Υψ. 820 (Κλεισούρας) στις 7 Ιαν.1941.

264. ΝΑΤΣΙΟΥΔΗΣ Ηλίας του Χρήστου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στις Νέες Καρυές Λάρισας το 1903 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 14 Μαρ.1941.

265. ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑΣ Στέφανος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Μελιά Λάρισας το 1914 ,του 33 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μπούμπεσι στις 2 Φεβ.1941.

266. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Νικόλαος του Ανδρέα. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

267. ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ Αθανάσιος του Στεργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Δομένικο Ελασσόνας το 1907 ,του 90 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Κλεισούρα στις 9 Μαρ.1941.

268. ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ Βασίλειος του Στεργίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1904, του Γενικού Εμπέδου Λάρισας. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Βόλου στις 10 Απρ.1941.

269. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος του Θωμά. Υποδεκανέας ,γεννήθηκε στην Όσσα Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Τραυματίστηκε στη μάχη Μπάτρας και πέθανε την επομένη 15 Νοε.1940.

270. ΝΙΚΟΥ Απόστολος του Ιωάννη. Στρατιώτης,γεννήθηκε στα Γεράνια Ελασσόνας το 1911, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Ορεινό Χειρουργείο Χότιτσας στις 13 Μαρ. 1941.

271. ΝΤΑΜΠΑΛΕΤΣΟΣ Αχιλλεύς .Στρατιώτης ,γεννήθηκε στον Τύρναβο της 3ης Ομάδος Αναγνωρί-σεως .Φονεύθηκε στο Υψ. Κορτσές στις 17 Νοε.1940.

272. ΝΤΑΝΑΒΑΡΑΣ Ιωάννης του Κων/νου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου (τραυματίστηκε στο Υψ. Κλεισούρας)στις 7 Ιαν.1941.

273. ΝΤΑΝΟΣ Γεώργιος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πυργετό Τυρνάβου το 1908, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. Κλέφτης Σμόλικα στις 9 Νοε.1940.

274. ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ Ιωάννης του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Θωμαί (Μάνδρα) Λάρισας το 1913, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη Λάρισα σε αεροπορικό βομβαρδισμό την 1 Νοε. 1940.

275. ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Απόστολος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Νταλιάπολης Σμόλικα στις 9 Νοε 1940.

276. ΝΤΙΝΤΟΥΜΗΣ Νικόλαος του Βασιλείου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας το 1912 ,του 52 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 3 Ιαν. 1941.

277. ΝΤΟΜΠΡΗΣ Κων/νος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1915, του ΙΧ Όρχου Πυροβολικού .Φονεύθηκε στο Ποντζάρε στις 21 Νοε.1940.

278. ΝΤΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Τσούκας Πίνδου την 1Νοε.1940.

279. ΝΤΟΥΛΑΣ Λεωνίδας του Νικολάου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 23 Δεκ. 1940.

280. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Χαρίλαος του Παύλου. Δεκανέας, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1913, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 24 Δεκ.1940.

281. ΞΥΣΤΑΣ Γεώργιος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισας το 1916 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 31 Δεκ.1940.

282. ΟΥΖΟΥΝΗΣ Κων/νος του Χρήστου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στις Νέες Καρμές Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 837 στις 23 Δεκ.1940.

283. ΠΑΓΚΕΑΣ Ηλίας του Ευαγγέλου. Λοχίας , γεννήθηκε στο Δριάνοβο ( Δρυμός) Ελασσόνας το 1916 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (Α Κλεισούρας) στις 30 Δεκ.1940.

284. ΠΑΛΗΟΥΡΑΣ Αντώνιος του Σωτηρίου .Στρατιώτης ,γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1067 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

285. ΠΑΜΠΕΡΗΣ Αθανάσιος του Κων/νου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λειβάδι Λάρισας το 1914, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Κλεισούρα στις 9 Φεβ.1941.

286. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Κων/νος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Μεσορράχη Λάρισας το 1917 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 9 Ιαν .1941.

287. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Σωτήριος του Θωμά. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Νίκαια Λάρισας το 1917, του 1ου Μηχανοκινήτου Συντάγματος Ιππικού(191 Μονάς).Φονεύθηκε κοντά στα Λουτρά Σιδηροκάστρου στις 9 Απρ.1941.

288. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Χριστόφορος του Βαίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Βασιλικά Φαρσάλων το 1911, του Λόχου 220 Ναυτικής Μονάδος. Φονεύθηκε έξω από το λιμάνι του Βόλου (πρόσκρουση πλοίου σε νάρκη) στις 24 Απρ. 1941.

289. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ανδρέας του Αντωνίου. Δεκανέας, γεννήθηκε στις Ελευθερές Λάρισας του 33 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 717 (Μπούμπεσι) στις 25 Ιαν.1941.

290. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννης του Κων/νου. Λοχίας ,γεννήθηκε στις Ελευθερές Λάρισας το 1915 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη θέση Λιάφα Κλεισούρας στις 13 Μαρ. 1941.

291. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Αθανάσιος του Ιωάννη. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1919, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. Μαρίας στις 19 Νοε. 1940.

292.ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Απόστολος του Αντωνίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Λάρισας το 1909, της 514 Μονάδος . Πέθανε 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 6 Ιαν.1941.

293. ΠΑΠΑΚΑΛΟΥΣΗΣ Ιωάννης του Αχιλλέως. Στρατιώτης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1919, του Β' Όρχου Αυτοκινήτων. Πέθανε στο Σ2 Υγειονομικό Συρμό (τραυματίας σεισμού Λάρισας στις 3 Μαρ. 1941.

294. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ Παναγιώτης του Κων/νου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1906, του Ιου Συντάγματος Ορειβατικού Πυροβολικού .Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 12 Ιαν. 1941.

295. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Νικόλαος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σπηλιά Λάρισας το1913 ,του 4 Σ.Π Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 897(Α Κλεισούρας )στις 30 Δεκ.1940.

296. ΠΑΠΑΠΟΥΛΙΟΣ Ιωάννης του Εμμανουήλ. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1894, της Παθητικής Αεραμύνης. Πέθανε στο 8ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 19 Μαι. 1941.

297. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Δημήτριος του Θωμά. Λοχίας,γεννήθηκε στο Πύθιο Ελασσόνας το 1915 ,του 4 Σ.Π. (541 Μονάδας).Φονεύθηκε στο Υψ. 2134 (Χότοβα) στις 4 Δεκ.1940.

298. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Κων/νος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1905, του Γενικού Εμπέδου Λάρισας. Πέθανε στο 1οΣτρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας στις 14 Απρ. 1941.

299. ΠΑΠΗΣ Αθανάσιος του Κλεάνθη. Λοχίας, γεννήθηκε στην Ποταμιά Αγιάς Λάρισας του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε (δυστύχημα)στο Υψ. 1030 (Κλεισούρας) στις 9 Μαρ.1941.

300. ΠΑΡΙΣΗΣ Αθανάσιος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Ραψάνη Τυρνάβου το 1909, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 1ο Χειρουργείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρτας στις 6 Ιαν.1941.

301. ΠΑΣΧΟΣ Πασχάλης του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Ομόλιο Λάρισας το 1919 ,του 50 Σ.Π.Φονεύθηκε στη μάχη Κατσέροβου (Μάλι Σπαντάριτ) στις 12 Μαρ. 1941.

302. ΠΑΤΣΙΑΣ Κυριαζής του Χρήστου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στην Αγιά το 1918,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 16 Μαρ. 1941.

303. ΠΕΝΤΑΡΗΣ Βασίλειος του Αστερίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1915, του 4 Σ.Π. Πέθανε από τις κακουχίες στο Δίστρατο στις 10 Νοε. 1940

304. ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Θεόδωρος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1918 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (προ Κλεισούρας) στις 30 Δεκ.1940.

305. ΠΙΑΖΑΣ Γεώργιος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Χατζόμπαση (Υπέρεια) Φαρσάλων το 1904 ,της 501 Μονάδος .Φονεύθηκε στην Κοζάνη σε αεροπορική επιδρομή στις 27 Νοε.1940.

306. ΠΙΚΡΟΣ Γεώργιος του Νικολάου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στα Δελέρια Τυρνάβου το 1918 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ευαγγελισμός) στις 11Μαρ.1941.

307. ΠΙΛΤΣΟΥΛΗΣ Χαράλαμπος του Αθανασίου. Λοχίας, γεννήθηκε στο Θωμαί (Μάνδρες) Λάρισας το 1918, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.1067 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

308. ΠΛΙΑΓΓΑΣ Ευάγγελος του Αστερίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Ευαγγελισμό Λάρισας το 1911, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

309. ΠΛΙΑΚΑΣ Χρήστος του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας το 1914, του 24 Σ.Π. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Κορυτσάς στις 29 Δεκ.1940.

310. ΠΟΛΥΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ή ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Ζάππειο Λάρισας το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. Σέβρανης (Α Κλεισούρας ) στις 11 Δεκ.1940.

311. ΠΟΛΥΖΟΣ Θωμάς του Γεωργίου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύ-θηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 23 Δεκ. 1940.

312. ΠΟΥΛΙΟΣ Χαράλαμπος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Σκλήθρο Αγιάς Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μάζανι (Κλεισούρας)στις 19 Μαρ.1941.

313. ΠΟΥΛΟΥΛΙΑΣ Αχιλλέας του Αποστόλου. Λοχίας ,γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. Μπάτρας στις 14 Μαρ.1941.

314. ΠΟΥΡΤΣΙΔΗΣ Χρήστος του Σιδέρη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Νέα Λεύκη Λάρισας το 1910 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1600 (Τρεμπεσίνας) στις 27 Ιαν.1941.

315. ΠΡΑΣΑΣ Θεόδωρος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1907, του Εμπέδου Λάρισας. Πέθανε στο 1οΣτρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας στις 15 Νοε. 1940.

316. ΠΡΑΣΣΑΣ Γεώργιος του Δημητρίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Νίκη Λάρισας το 1909, του Β1 Πεδινού Νοσηλευτικού Τμήματος .Πέθανε στο Β1 Πεδινο Νοσηλευτικό Τμήμα (Λεσκοβίκι) στις 17 Δεκ. 1940.

317. ΠΡΑΤΟΣ Κυριαζής του Πάτροκλου. Λοχίας, γεννήθηκε στην Ανατολή Αγιάς Λάρισας το 1909, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 14 Νοε.1940.

318. ΡΗΓΑΣ Κων/νος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πυργετό Τυρνάβου το 1915 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λουζίτ Τερμπεσίνας στις 10 Μαρ.1941.

319. ΡΙΖΑΚΗΣ Χρήστος του Αναστασίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στην Αιγάνη Τυρνάβου το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη Λάρισα σε αεροπορική επιδρομή την 1 Νοε.1940.

320. ΡΟΚΟΥΔΗΣ Χρήστος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Αγίου Αθανασίου Κόνιτσας στις 14 Νοε. 1940.

321 ΣΑΚΑΣ Χρήστος του Αχιλλέα. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας το 1917 ,του YΕΣΑΒ/Β. Φονεύθηκε σε σεισμό στη Λάρισα την 1 Μαρ.1941.

322. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ Χρυσόστομος του Γεωργίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912, του 33 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 16 Μαρ.1941.

323. ΣΑΜΠΟΥΡΔΑΝΗΣ Μενέλαος του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Χάλκη Λάρισας το 1918 ,του 5 ΥΕΣΑΘ. Φονεύθηκε στη Λάρισα κατά τη διάρκεια σεισμού την 1 Μαρ.1941.

324. ΣΑΜΩΤΑΣ Γεώργιος του Ιωάννη .Μόνιμος Λοχίας,γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1918 ,του Δ' Όρχου Αυτοκινήτων. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Καβάλας στις 30 Δεν.1940.

325. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Κων/νος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Στεφανόβονο Ελασσόνας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 15 Φεβ.1941.

326. ΣΑΡΙΓΓΟΥΛΗΣ Αθανάσιος του Γεωργίου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στη Μελίσσα Λάρισας το 1916, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Β1 Πεδινό Νοσηλευτικό Τμήμα στις 12 Φεβ.1941.

327. ΣΑΣΩΝ Σαμουήλ του Ηλία .Λοχίας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1917 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Β' Στρα-τιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 13 Ιαν.1941.

328. ΣΑΤΡΑΣ Σωτήριος του Γεωργίου. Λοχίας ,γεννήθηκε στη Σπηλιά Λάρισας, του 52 Σ.Π. Πέθανε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 30 Δεκ.1940.

329. ΣΕΒΑΣΤΟΣ Δημήτριος του Λεωνίδα .Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας το 1912 ,του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 24 Δεκ.1941.

330. ΣΕΡΔΕΝΗΣ Στάμος του Μιχαήλ. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1919. του 1 Συντάγματος Πεδινού Πυροβολικού. Φονεύθηκε στο Κάτω Ψάρι Τρεμπεσίνας στις 21 Μαρ.1941.

331. ΣΕΡΙΝΗΣ Στυλιανός του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Νίκαια Λάρισας το 1917 ,του 30 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Μόροβας στις 21 Νοβ. 1941

332. ΣΙΜΟΥΛΗΣ Γεώργιος του Ζήση. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1913, του 13Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 802 (συγκρότημα Υψ. Σπαντάριτ) στις 28 Μαρ. 1941.

333. ΣΙΩΜΜΟΣ ή ΣΟΜΜΟΣ Γεώργιος του Αντωνίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1912 , της VI Ομάδος Αναγνωρίσεως .Πέθανε από τις κακουχίες στο χωριό Νίτσα στις 5 Δεκ. 1940.

334. ΣΚΟΥΠΡΑΣ Ανδρέας του Φωτίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Αργυροπούλου Τυρνάβου το 1918 ,του 1ου Λόχου Πετριτσίου. Φονεύθηκε στο Πετρίτσι στις 6 Απρ. 1941.

335. ΣΚΡΕΤΑΣ Αθανάσιος του Θεοδώρου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Πύθιο Ελασσόνας το 1914, του Σ 24 Λόχου Εργατών Κορυτσάς .Φονεύθηκε στα Τρίκαλα σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 15 Απρ. 1941.

336. ΣΛΟΥΤΣΑΣ Δημήτριος του Νικολάου. Λοχίας, γεννήθηκε στον Πυργετό Τυρνάβου το 1918, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 753 (προ Κλεισούρας) στις 5 Ιαν. 1941.

337. ΣΟΥΚΟΣ Βασίλειος του Ελευθερίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πυργετό Τυρνάβου το 1911, του 1911 του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μπρέγκου Ψάρι (Τρεμπεσίνας) στις 20 Μαρ. 1941

338. ΣΟΥΡΛΑΣ Γεώργιος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Μαρμάρινη Αγιάς Λάρισας το 1918 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (προ Κλεισούρας) στις 30 Δεκ.1940.

339. ΣΠΥΡΙΔΗΣ Γεώργιος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας το 1910 ,του 33 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μπούμπεσι (ΒΔ Κλεισούρας ) στις 7 Φεβ. 1941.

340. ΣΤΑΘΟΥΔΗΣ Γεώργιος του Παρασκευά. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μεγάλο Μοναστήρι το 1910 ,του 33 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων την 1Φεβ. 1941.

341. ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ Αστέριος του Γρηγορίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Δένδρα Τυρνάβου το 1910 ,του 33 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 10 Φεβ. 1941.

342. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Δανιήλ του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Αγναντερή Λάρισας το 1915, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 30 Ιαν. 1941.

343. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Σταύρος του Ιωάννη. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1919, του Β' Συντάγματος Βαρέος Πυροβολικού .Φονεύθηκε στην περιοχή Κλεισούρας στις 5 Ιαν. 1941.

344. ΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ Στέφανος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Μελιά Λάρισας το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 ( προ Κλεισούρας ) στις 29 Δεκ.1940.

345. ΣΤΡΑΚΑΤΣΑΛΟΣ Απόστολος του Αστερίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στις Ελευθερές Λάρισας το 1911, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. (προ Κλεισούρας ) στις 23 Δεκ. 1940.

346. ΣΧΙΣΜΕΝΟΣ Σπυρίδων του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Μύρα Λάρισας το 1914 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1030 (Μάζιανη Τρεμπεσίνας ) το Φεβ. 1941.

347. ΤΑΜΠΟΥΡΗΣ Ευάγγελος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Κοιλάδα Λάρισας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1200 (Κλεισούρας ) στις 23 Δεκ. 1940.

348. ΤΑΧΟΣ Απόστολος του Στεργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Νέο Περιβόλι Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας ) στις 14 Δεκ. 1940.

349. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Κων/νος του Αθανασίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1913 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 897 (προ Κλεισούρας ) στις 30 Δεκ. 1940.

350. ΤΖΗΚΑΣ Δημήτριος του Κων/νου .Στρατιώτης , γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1912,του 1 Συντά-γματος Ορειβατικού Πυροβολικού. Πέθανε στο Α' Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 30 Μαρ.1941.

351. ΤΖΗΚΑΣ Δημήτριος του Χρήστου .Δεκανέας, γεννήθηκε στο Κοκκινόγειο Ελασσόνας το 1907, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα (Μάζανη- Ψάρι )στις 13 Μαρ. 1941.

352. ΤΖΙΚΑΣ Αντώνιος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λυκούδι Ελασσόνας το 1918, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. Δερβένι στις 19 Νοε.1940.

353. ΤΖΙΚΑΣ Απόστολος του Ιωάννη .Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Γεράνια Ελασσόνας το 1919, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 1150 (Κλεισούρας ) στις 23 Δεκ. 1940.

354. ΤΖΙΚΑΣ Δημήτριος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1912, του 1 Συντάγμα-τος Ορειβατικού Πυροβολικού .Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 30 Μαρ. 1941.

355. ΤΖΙΟΥΤΖΟΥΚΗΣ Ιωάννης του Παναγιώτη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βουβάλα (Άζωρος) Ελασσόνας το 1906, του 27 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μνήμα Γραίας (Κάμια) στις 4 Απρ. 1941.

356. ΤΖΙΤΖΙΝΙΚΟΣ Ευάγγελος του Χρήστου .Λοχίας, γεννήθηκε στο Πουρνάρι Λάρισας το 1913, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1067 (Κλεισούρας ) στις 27 Δεκ. 1940.

357. ΤΗΓΑΝΗΣ Ευάγγελος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκαμνιά Ελασσόνας το 1915, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λουζίτ Τρεμπεσίνας στις 9 Μαρ. 1941.

358. ΤΟΜΠΡΟΣ Κων/νος. Δεκανέας, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1915 ,της 58 Μονάδος -ΙΧ Συντάγματος Ορειβατικού Πυροβολικού .Φονεύθηκε στο Ποντζάρε στις 21 Νοε. 1940.

359. ΤΟΠΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας το 1918. Φονεύθηκε στη Λάρισα κατά τη διάρκεια σεισμού την 1 Μαρ. 1941.

360. ΤΟΥΡΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βαμβακού Φαρσάλων το 1910, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Τσούκας (Πίνδου) την 1 Νοε. 1940.

361. ΤΟΥΡΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας το 1911, του Ι Συντάγματος Ορειβατικού Πυροβολικού. Πέθανε στο Ορεινό Χειρουργείο Β' Σώματος Στρατού (Κοσίνα) στις 20 Μαρ. 1941.

362. ΤΟΥΦΕΞΗΣ Κων/νος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ιτιά Λάρισας το 1910 ,του 90 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 8 Φεβ. 1941.

363. ΤΡΑΜΠΑΣ Απόστολος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1907, του 4 Σ.Π. Φο-νεύθηκε στο Υψ. 897 (προ Κλεισούρας ) στις 30 Δεκ. 1940.

364. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Αθανάσιος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκαμνιά Ελασσόνας το 1911, της Ναυτικής Μονάδας 220 (Λόχος Πεζικού Οχυρού Βορείου Ευβοίας ) Φονεύθηκε ή πνίγηκε έξω άπο το λιμάνι του Βόλου στις 25 Απρ. 1941.

365. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Αχιλλεύς του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1905, του Β' Συντάγματος (Σκαπανέων ) Φονεύθηκε στο Καλπάκι στις 10 Απρ. 1941.

366. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Χρίστος του Αστερίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ιτιά (Μπαλαμούτι) Τυρ-νάβου το 1914, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Ορεινό Χειρουργείου Κόσινας στις 19 Μαρ. 1941.

367. ΤΣΑΚΙΡΑΣ Απόστολος του Ιωάννη. Λοχίας, γεννήθηκε στο Σταυρό Φαρσάλων το 1913 ,του Β' Συντάγματος Βαρέος Πυροβολικού . Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 17 Μαρ. 1941.

368. ΤΣΑΚΙΤΣΑΡΑΣ Αλέξανδρος του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Πύθιο Ελασσόνας το 1916 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 ( προ Κλεισούρας) στις 23 Δεκ. 1940.

369. ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ Δημήτριος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας το 1911, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο ΥΨ. 897 (προ Κλεισούρας ) στις 23 Δεκ.1940.

370. ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ Κων/νος του Βασιλείου. Δεκανέας, γεννήθηκε στο Πύθιο Ελασσόνας το 1909, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Κιάφε Λουζίτ Τρεμπεσίνας στις 10 Μαρ. 1941.

371. ΤΣΑΜΠΑΛΗΣ Στέργιος του Δημοσθένη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας το 1916 ,του 67 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Σεντέλι στις 11 Μαρ. 1941.

372. ΤΣΑΝΤΖΟΣ Ιωάννης του Νικολάου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Φάλαννα Τυρνάβου το 1916, του 40 Συντάγματος Ευζώνων. Πέθανε στο Νοσοκομείο Διακομιδής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρτας στις 20 Φεβ. 1941.

373. ΤΣΑΤΣΑΝΗΣ Παναγιώτης του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκοτούσα Φαρσάλων το 1915 ,της 541 Μονάδος . Φονεύθηκε στο Υψ. Ροντέν (Β Κλεισούρας ) στις 26 Φεβ. 1941.

374. ΤΣΑΤΣΙΚΟΣ Παντελής του Ηλία. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1915 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 897 (προ Κλεισούρας) στις 30 Δεκ.1940.

375. ΤΣΙΑΜΗΣ Ευάγγελος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Λάρισας το 1916, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1067 (πλησίον Κλεισούρας) στις 24 Δεκ. 1940.

376 ΤΣΙΑΜΠΙΡΑΣ Κων/νος του Θεοδώρου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ερέτρια Φαρσάλων το 1917, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Ιου Ορεινό Χειρουργείο στις 31 Δεκ. 1940.

377. ΤΣΙΑΝΗΣ Αθανάσιος του Αποστόλου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βαλανίδα Ελασσόνας το 1914 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1150 (Κλεισούρας) στις 16 Δεκ. 1940.

378. ΤΣΙΑΡΑΣ Γεώργιος του Μιλτιάδη .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Μελίβοια Αγιάς Λάρισας το 1911, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 28 Φεβ. 1941.

379. ΤΣΙΑΤΑΣ Χρίστος του Ιωάννη. Δεκανέας, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας το 1914, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 7 Μαρ. 1941.

380. ΤΣΙΒΟΥΛΗΣ Βασίλειος του Ευθυμίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Νίκαια Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Πέθανε στο ΙΒ' Ορεινό Χειρουργείο (Πακομίτι) στις 20 Ιαν. 1941.

381. ΤΣΙΓΑΡΑΣ ή ΔΗΜΤΣΙΟΥ Κων/νος του Γεωργίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Νίκαια Λάρισας το 1915 ,του 91 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Οχυρό Ιστίμπεη (Μπέλες) στις 6 Απρ. 1941.

382.ΤΣΙΚΑΣ ή ΤΖΙΚΑΣ Ιωάννης του Χρήστου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στης Νέες Καρυές Λάρισας το 1910,του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στην περιοχή Μοκρίτσαςστις 31 Δεκ.1940.

383. ΤΣΙΚΟΥΡΚΙΤΟΥΛΗΣ Ιωάννης του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μεγάλο Μοναστήρι Λάρισας το 1915 του 4 Σ. Π. Πέθανε αιχμάλωτος στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Κολόνια Μιλανέζε Ιταλίας στις 7 Αυγ. 1943.

384. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ Βασίλειος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας)στις 14 Δεκ.1940.

385. ΤΣΙΜΠΟΛΗΣ Κων/νος του Νικολάου. Λοχίας, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1916, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Λούφτσας στις 25 Νοε.1940.

386. ΤΣΙΟΤΣΟΥΡΑΣ Βάιος του Ιωάννη. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στον Πυργετό Τυρνάβου το 1919, του 5 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. Κόνιτσας στις 14 Νοε. 1940.

387. ΤΣΙΡΙΜΩΝΑΣ Αθανάσιος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βαμβακού Φαρσάλων το 1913 ,των Μεταγωγικών Σώματος .Πέθανε στο Νοσοκομείο {Σισμανόγλειο} Μελισσίων Αττικής στις 27 Μαρ. 1941.

388. ΤΣΙΡΩΝΗΣ Κων/νος του Βασιλείου . Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Τοϊβαση (Καλοχώρι) Λάρισας το 1916, του 7 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Σπι Καμαράτ (Ν Μπούμπεσι) στις 22 Ιαν. 1941

389. ΤΣΙΤΖΙΡΟΥΛΗΣ Γεώργιος του Αποστόλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Γλαύκη Λάρισας το 1905 ,του Γ' Συντάγματος Ιππικού. Πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Κιλκίς στις 15 Δεκ 1940.

390. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ Παναγιώτης του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Μύρα Λάρισας το 1915, της 541 Μονάδος .Φονεύθηκε στο Ροντέν (Β Κλεισούρας) στις 26 Φεβ. 1941.

391. ΤΣΙΩΡΑΣ Δημήτριος του Αποστόλου. Λοχίας, γεννήθηκε στον Βρυότοπο Λάρισας το 1907, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (προ Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

392. ΤΣΟΛΑΣ Αναστάσιος του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου της Β' Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού. Φονεύθηκε στο Χάνι Μπαλαμπάνι (Β Κλεισούρας) στις 11 Φεβ. 1941.

393. ΤΣΟΡΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Εμμανουήλ του Παναγιώτη .Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1910 ,του 66 Σ.Π. Πέθανε στο ΧΙα Ορεινό Χειρουργείο (Τσερεβόντε) στις 17 Ιαν.1941.

394. ΤΣΟΥΚΑΡΑΣ Πέτρος του Δημητρίου. Στρατιώτης , γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1907 ,του 4 Σ.Π. Πέ-θανε απο κρυοπαγήματα στην περιοχή Κλεισούρας στις 2 Ιαν. 1941'

395. ΤΣΟΥΛΚΑΣ Αλκιβιάδης του Φιλίππου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Αμπελάκια Λάρισας το 1912, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 7 Μαρ. 1941.

396. ΤΣΟΥΤΣΟΥΛΙΑΝΟΥΔΗΣ Δημήτριος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μέγα Μοναστήρι Λάρισας το 1914, του 33 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. Συνοικισμού Τόσκεσι (Κλεισούρα) στις 14 Ιαν. 1941.

397. ΤΥΡΧΑΣ Γρηγόριος του Νικολάου. Στρατιώτης,γεννήθηκε στον Άγιο Κων/νου Φαρσάλωντο 1910, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 στις 23 Δεκ.1940.

398. ΦΑΡΔΕΛΑΣ Σωτήριος του Μιχαήλ . Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ.1067 (Κλεισούρα) στις 23 Δεκ. 1940.

399. ΦΑΣΙΑΝΗΣ Ηλίας του Αθανασίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1913, του Λόχου Στρατη-γείου Ιης Μεραρχίας .Φονεύθηκε στο Ροντέν (Β Κλεισούρας) στις 8 Φεβ.1941.

400. ΦΑΣΦΑΛΗΣ Δημήτριος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον πλατύκαμπο Λάρισας το 1915 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 ( προ Κλεισούρας) στις 30 Δεκ.1940.

401. ΦΕΥΓΑΣ Αθανάσιος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1919 ,του Β' Συντάγματος Βαρέος Πυροβολικού . Φονεύθηκε στη θέση Σούκα (Β Κλεισούρας) στις 9 Μαρ. 1941.

402. ΧΑΔΟΥΛΗΣ Μιλτιάδης του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1912, του Β' Όρχου Αυτοκινήτων. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών {Ευαγγελισμός} στις 28 Ιουν.1941.

403. ΧΑΛΙΚΙΑΣ Γεώργιος του Φιλίππου. Δεκανέας, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1907 ,του 33 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Μπούμπεσι στις 8 Ιαν.1941.

404. ΧΑΛΚΙΑΣ Αναστάσιος του Αθανασίου .Στρατιώτης ,γεννήθηκε στο Αμούριο Ελασσόνας το 1909, του 4 Σ.Π. Πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 26 Φεβ. 1941.

405. ΧΑΝΤΖΙΔΗΣ Αλέξανδρος του Γεωργίου. Δεκανέας,γεννήθηκε στη Λάρισα το 1915, της Α' Παθητικής Αεράμυνας Λάρισας. Φονεύθηκε στην Α' Παθητική Αεράμυνα Λάρισας σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 21 Δεκ. 1940

406. ΧΑΠΙΤΑΣ Νικόλαος του Ιωάννη. Στρατιώτης,γεννήθηκε στη Μελίβοια Λάρισας το 1910, της V Ταξιαρχίας Πεζικού . Φονεύθηκε στη Μπόροβα στις 25 Νοε.1940.

407.ΧΑΡΑΤΣΗΣ Αθανάσιος του Ευαγγέλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκήτη Αγιάς Λάρισας το 1916, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στη μάχη Υψ. 897 (προ Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

408. ΧΑΣΙΩΤΗΣ Αντώνιος του Ιωάννη. Στρατιώτης,γεννήθηκε στη Μυλόγουστα (Μεσοχώρι) Ελασσόνας το 1914, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Ψάρι (Τρεμπεσίνας)στις 20 Ιαν . 1941.

409. ΧΑΤΖΗΔΗΜΟΥ Αναστάσιος του Νικολάου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στα Αμπελάκια Λάρισας το 1911 ,του Στρατιωτικού Αποσπάσματος Παθητικής Αεράμυνας Λάρισας. Φονεύθηκε στη Λάρισα σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 21 Δεκ. 1940.

410. ΧΑΤΖΗΚΟΜΙΤΣΑΣ Γεώργιος του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μεταξοχώρι Αγιάς Λάρισας το 1917, της Ιης Μεραρχίας (1ου Λόχου Διαβιβάσεων ).Φονεύθηκε στο Λεσκοβίκι σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 4 Δεκ.1940.

411. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ Ανέστης του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1913, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 15 Φεβ. 1941.

412. ΧΑΤΖΗΜΠΥΡΟΣ Ιωάννης του Μιχαήλ. Δεκανέας, γεννήθηκε στο Πραιτώριο Λάρισας το 1915 του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1319 (Τρεμπεσίνας) στις 12 Φεβ.1941.

413. ΧΑΤΖΗΣ Νικόλαος του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Καρυά Λάρισας το 1915 του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στην περιοχή Κούκιαρι -Βαρυμπόπη στις 23 Δεκ.1940.

414. ΧΑΤΖΗΣ Στέργιος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Νέο Περιβόλι Λάρισας το 1919 ,του 18 Σ.Π. Φονεύθηκε στην περιοχή Πόγραδετς στις 17 Μαρ. 1941.

415. ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ Μενέλαος του Μιλτιάδη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Νίκαια Λάρισας το 1917 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στη Νίκαια Λάρισας στις 17 Μαι. 1941.

416. ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής του Αστερίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Αμπελάκια Λάρισας το 1915, του 24 Σ.Π. Πέθανε στο Πρόσκαιρο Νοσοκομείο Κορυτσάς στις 8 Ιαν.1941.

417. ΧΟΥΡΛΙΑΣ Ευθύμιος του Αντωνίου. Στρατιώτης γεννήθηκε στα Νάματα Λάρισας το 1916, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 897 (προ Κλεισούρας) στις 30 Δεκ.. 1940.

418. ΧΡΥΣΙΚΟΣ Λάζαρος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λειβάδι Λάρισας το 1914, του 52 Σ.Π. Πέθανε στο 7ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις 15 Μαρ. 1941.

419. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΣ ή ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Ευριπίδης του Κων/νου. Λοχίας, γεννήθηκε στα Φάρσαλα Λάρισας το 1915 ,του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο ΥΨ. 897 (προ Κλεισούρας) στις 28 Δεκ. 1940.

420. ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ή ΧΡΥΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος του Χρήστου. Στρατιώτης , γεννήθηκε στη Βαμβακού Φαρσάλων το 1912, του 52 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας)στις 23 Δεκ. 1940.

421. ΨΑΡΟΥΛΗΣ Χρήστος του Ζήση. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου το 1916, του Β' Συντάγματος Βαρέος Πυροβολικού .Φονεύθηκε στο Χάνι Μπαλαμπάνι (Β Κλεισούρας) στις 26             Ιαν. 1941.

422. ΨΑΡΡΑΣ Ευριπίδης του Αποστόλου. Στρατιώτης γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1917, του 4 Σ.Π. Φονεύθηκε στο Υψ. 1923 (Τρεμπεσίνας) στις 30 Ιαν. 1941.

423. ΨΕΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Νικόλαος του Χρήστου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Λάρισας το 1916 ,του 4 Σ.Π. Πέθανε στο Σταθμό Επιδέσεως 4ο Συντάγματος (τραυματίας μάχης Υψ. 1150 Αλή Ποστιβάνι ) στις 23 Δεκ. 1940.

424. ΩΡΟΛΟΓΙΑΔΗΣ Ηλίας του Ανθίμου.Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1913,του 13 Σ.Π. ( 4 Λόχου Ασφαλείας ΄Εργων Συγκοινωνίας). Φονεύθηκε στην περιοχή Κλέισούρας -Μάλι Σπαντάριτ στις 15 Μαρ. 1941.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

1. ΚΑΝΔΥΛΑΣ Δημήτριος του Βασιλείου. Έφεδρος Ανθυπίατρος, γεννήθηκε στο Καλαμάκι Αγιάς Λάρισας το 1902 .Εξαφανίσθηκε στην Κάτω Αδριατική στο ναυάγιο του Α/Π [Citta di Genova] (τορπιλισμός) μεταφε-ρόμενος ως όμηρος στην Ιταλία λόγω της συμμετοχής του στον πόλεμο στις 21 Ιαν.1943.

2. ΜΑΚΡΗΣ Βασίλειος του Φιλίππου. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός, γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας το 1915. Εξαφανίσθηκε στην Κάτω Αδριατική στο ναυάγιο του Α/Π [Citta di Genova] (τορπιλισμός)μεταφερό-μενος ως όμηρος στην Ιταλία λόγω της συμμετοχής του στον πόλεμο στις 21 Ιαν. 1943.

3. ΤΣΙΡΙΚΟΓΛΟΥ Παναγιώτης του Θεοδώρου. Ανθυπολοχαγός, γεννήθηκε στη Λάρισα του Υπουργείο Αεροπορίας. Εξαφανίσθηκε σε Επιθετική Αποστολή στη Μέση Ανατολή (Παρατήρηση Ν. Παραλιών) στις 24 Οκτ.1943.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ

1. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ Αντώνιος του Ιωάννη. Υποδεκανέας, γεννήθηκε στη Σκαμνιά Ελασσόνας το 1911, της 220 Μονάδος Οχυρού Ευβοϊκού Κόλπου .Εξαφανίσθηκε έξω από το λιμάνι του Βόλου από πρόσκρουση σε νάρκη πλοίου με το οποίο μεταφερόνταν αιχμάλωτος από τους Γερμανούς στις 23 Απρ.1941.

2. ΑΝΤΩΝΟΥΛΗΣ Ευάγγελος του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Βρυότοπο Τυρνάβου το 1910, του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο ΥΨ. 1200 (Τρεμπεσίνα) στις 18 Ιαν. 1941.

3. ΒΑΜΒΟΥΛΗΣ Χρήστος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας το 1910, του 28 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Μπούμπεσι (ΒΔ Κλεισούρας ) στις 6 Φεβ. 1941.

4. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Απόστολος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Νίκη Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 24 Δεκ. 1940.

5. ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΛΗΣ Παντελής του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μεγαλόβουνο Αγιάς το 1907, του 90 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Κιάφε Μουρίτ (Β Κλεισούρας) στις 25 Ιαν. 1941.

6. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος του Αποστόλου. Λοχίας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912 ,του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 122Ο (Σεβράνη) στις 23 Δεκ. 1940.

7. ΓΚΑΣΓΑΝΗΣ Νικόλαος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Δογάνη Αγιάς Λάρισας το 1908, του 33 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στα Τρία Αυγά ( Κλεισούρας ) στις 14 Ιαν.1941.

8. ΓΚΙΑΚΑΣ Δημήτριος του Στεφάνου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Βουβάλα(΄Αζωρος) Ελασσόνας το 1913, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε κατά τη μάχη Κόνιτσας στις 12 πρός 13 Νοε.1940.

9. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ Στυλιανός του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας το 1915, του 10 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στα Γρεβενά στις 15 Απρ. 1941.

10. ΓΟΥΛΗΣ Γεώργιος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Παλαιόπυργο Τυρνάβου το 1913, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στην περιοχή Τρεμπεσίνας μεταξύ 17-18 Φεβ.1941.

11. ΔΕΡΒΕΝΗΣ Χριστόδουλος του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας το 1907, της 20 Μοίρας Τραυματιοφορέων .Εξαφανίσθηκε στην Κλεισούρα Καστοριάς στις 14 Απρ.1941.

12. ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Κλεάνθης του Παναγιώτη Στρατιώτης,γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1907, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 857 (Κλεισούρα ) στις 27 Δεκ.1940.

13 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος του Στεφάνου .Στρατιώτης , γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1909 ,του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο χωρίο Μάζανι αρχές Φεβ. 1941.

14. ΘΕΟΧΑΡΗΣ Γεώργιος του Κων/νου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τερψιθέα Λάρισας το 1910 ,του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Χάνι Μπαλαμπάνι (Β Κλεισούρας) σε βομβαρδισμό το Μαρ. 1941.

15. ΙΩΑΝΝΟΥ Γεώργιος του Αλκιβιάδη .Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Νίκαια Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 24 Δεκ.1940.

16. ΚΑΚΑΡΔΑΚΗΣ Αχιλλεύς του Αθανασίου .Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Λάρισα το 1918, του 29 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στην Μετζγκοράνη στις 9 Μαρ.1941.

17.ΚΑΝΑΡΑΣ Αθανάσιος του Αριστείδη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκήτη Αγιάς Λάρισας το 1911, του 18 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. ΒΔ Πόγραδετς (Σουλερίτ) στις 7 Απρ. 1941.

18. ΚΑΝΩΤΑΣ Δημήτριος του Μιλτιάδη .Δεκανέας,γεννήθηκε στο Λειβάδι Ελασσόνας το 1914, του 52 Σ.Π Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας ) στις 24 Δεκ.1940.

19. ΚΑΨΑΛΗΣ Γεώργιος του Θωμά. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στην Παλαβιά Αγιάς Λάρισας το 1912, του 5 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 731. στις 9 Μαρ.1941.

20. ΚΟΜΑΤΗΣ Ιωάννης του Δημητρίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στη Μελοίβια Αγιάς Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 23 Δεκ.1940.

21. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Κων/νος του Βησσαρίωνος. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1917, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. Κόνιτσας στις 30 Νοε.1940.

22. ΚΟΥΤΕΛΙΔΗΣ Γεώργιος του Σταύρου .Στρατιώτης ,γεννήθηκε στην Καλλιθέα Ελασσόνος το 1911,του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο λιμάνι Βόλου (πρόσκρουση πλοίο σε νάρκη) στις 23 Απρ. 1941.

23. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ Ελευθέριος του Βασιλείου. Λοχίας γεννήθηκε στην Βαλανίδα Ελασσόνας το 1914, του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) 13 Δεκ.1940.

24. ΛΕΛΕΚΑΝΟΣ Αλέξανδρος του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας το 1919, του 28 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1200 (Μπούμπεσι)στις 5 Φεβ. 1941.

25. ΛΕΤΣΙΑΣ Γεώργιος του Αθανάσιου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1907, του 4 Σ.Π. Εξα-φανίσθηκε στο 1200 (Κλεισούρα) το Α' 10ήμερο Ιαν.1941.

26. ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ Νικόλαος του Γεωργίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας το 1919 ,του 90 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Μάλι Ταμπαγιάν στις 15 Ιαν.1941.

27. ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ Απόστολος του Νικολάου. Δεκανέας ,γεννήθηκε στο Αργυροπούλι Τυρνάβου το 1908, του 90 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Κιάφε Μουρίτ στις 25 Ιαν. 1941.

28. ΜΟΥΣΜΟΥΛΗΣ Θεόδωρος του Γεωργίου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στην Ανατολή Αγιάς Λάρισας το 1910, του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ.1220 ( Α Κλεισούρας) στις 24 Δεκ.1940.

29 ΜΠΑΓΚΑΣ Ιωάννης Σωτηρίου .Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τερψιθέα Λάρισας το 1915, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ.1200 (Κλεισούρας ) στις 24 Δεκ.1940.

30. ΜΠΑΚΑΛΕΖΗΣ Ιωάννης του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Σκοπιά Φαρσάλων το 1918, του VII Υποτομέος .Εξαφανίσθηκε στο 18 Οχυρό σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 7 Απρ. 1941.

31. ΜΠΑΝΤΖΟΣ Βασίλειος του Φωτίου. Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Βρυσιά Φαρσάλων το 1912, του 52 Σ.Π.Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας) στις 24 Δεκ.1940.

32. ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ Μιχαήλ του Γεωργίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Πολυνέρι Φαρσάλων το 1913, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στην Κλεισούρα στις 14 Ιαν.1941.

33. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ Παναγιώτης του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1912 ,του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 (Σερβάνι) στις 12 Δεκ.1940

34. ΜΩΥΣΙΔΗΣ Σάββας του Πέτρου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας το 1911, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε (πνίγηκε) έξω από το Βόλο μετά από πρόσκρουση σε Νάρκη του πλοίου στο οποίο επέβαινε στις 23 Απρ. 1941.

35. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Βησσαρίων του Τριανταφύλλου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Κατωχώρι Λάρισας το 1907, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στην Κόνιτσα στις 14 Νοε. 1940.

36. ΝΤΑΒΑΡΗΣ Σπυρίδων του Γεωργίου. Δεκανέας , γεννήθηκε στην Κυψέλη Λάρισας το 1918, του 50 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε σε νυκτερινό εγχείρημα στην περιοχή Σπαντάριτ (Β Κλεισούρας) στις 13 Φεβ. 1941.

37. ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ Βασίλειος του Χαράλαμπου. Γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας το 1915, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 ( Α Κλεισούρας ) το Β΄10ήμερο Δεκ. 1940.

38. ΠΑΝΤΑΖΗΣ Ιωάννης του Βασιλείου. Στρατιώτης ,γεννήθηκε στον Πυργετό Λάρισας το 1918, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Κούταλι τον Ιαν. 1941.

39. ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ Χρήστος του Χαράλαμπου. Δεκανέας ,γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας ) στις 23 Δεκ.1940.

40. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Αθανάσιος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Δελέρια Λάρισας το 1914, του 33 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στα Τρία Αυγά ( Βερατίου ) στις 2 Φεβ. 1941.

41. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ Δημήτριος του Αστερίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας το 1918, του VI Συνοριακού Τομέως .Εξαφανίσθηκε στο 155 Φυλάκιο ( Πετρίτσι ) στις 6 Απρ. 1941.

42. ΠΑΠΑΣΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος του Παναγιώτη. Δεκανέας, γεννήθηκε στην Αγιά Λάρισας το 1912, του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1200 (Κλεισούρας ) στις 23 Δεκ. 1940.

43. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ Φίλιππος του Γεωργίου. Δεκανέας, γεννήθηκε στη Μυλόγουστα (Μεσοχώρι) Ελασσόνας το 1917, του Β' Συντάγματος Βαρέος Πυροβολικού. Εξαφανίσθηκε στο Χάνι Μπαλαμπάνι ( Β Κλεισούρας ) στις 10 Απρ. 1941.

34. ΠΕΡΒΑΝΑΣ Χρήστος του Γερασίμου.Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Δομένικο Ελασσόνας το 1917, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στην Κλεισούρα στις 31 Δεκ. 1940.

45. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1918, του 50 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Μάλι Σπαντάριτ ( Β Κλεισούρας )στις 13 Φεβ. 1941.

46. ΣΑΛΑΒΑΚΗΣ Αναστάσιος του Σπυρίδωνος. Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Μοσχοχώρι Λάρισας υο 1914, του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας ) στις 24 Δεκ.1940.

47. ΣΕΦΕΡΙΔΗΣ Βασίλειος του Ιορδάνη .Στρατιώτης, γεννήθηκε στους Χαλκιάδες Φαρσάλων το 1914, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στη Μάζιανη Τρεμπεσίνας ( Τρία Πηγάδια ) στις 9 Μαρ. 1941.

48. ΣΙΤΡΑΣ Αντώνιος του Βασιλείου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Χάλκη Λάρισας το 1915 ,του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στη μάχη Κόνιτσας στις 14 Νοε. 1940.

49. ΣΤΑΜΝΑΣ Ευάγγελος του Ιωάννη. Στρατιώτης, γεννήθηκε στη Μέλισσα Λάρισας το 1918, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στον Παγασητικό στις 26 Απρ. 1941.

50. ΣΧΙΣΜΕΝΟΣ Σπυρίδων του Νικολάου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στα Μύρα Λάρισας το 1914, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στην Τρεμπεσίνα στις 9 Φεβ. 1941.

51. ΤΖΙΛΙΑΛΗΣ Ευθύμιος του Δημητρίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1911, του 16 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε σε ναυάγιο έξω από το Βόλο στις 23 Απρ. 19041.

52. ΤΣΙΑΔΕΣ Πέτρος του Αντωνίου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Ελασσσόνα το 1910, του 52 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Υψ. 1220 (Α Κλεισούρας ) στις 24 Δεκ. 1940.

53 ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ Χαραλάμπος του Χαραλάμπους,Στρατιώτης, γεννήθηκε στο Δομένικο Ελασσόνας το 1911 της 220 Ναυτικής Μονάδος Οχυρού Ευβοϊκού. Εξαφανίσθηκε έξω απο το Βόλο (πρόσκρουση πλοίο σε νάρκη )στις 23 Απρ. 1941

54. ΧΑΛΚΙΑΣ Γεώργιος του Στεφάνου. Στρατιώτης, γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας το 1914, του 4 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στιο Υψ. 1210 (Κλεισούρας )στις 31 Δεκ. 1940.

55. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χρήστος του Ζήση. Στρατιώτης, γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας το 1909, του 90 Σ.Π. Εξαφανίσθηκε στο Ψάρι Τρεμπεσίνας στις αρχές Φεβ. 1940.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass