«Η αλλαγή στον Δήμο Κιλελερ ξεκινάει την Κυριακή»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΝ. ΜΟΥΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2019 22:08

«Ο κόσμος διψάει για αλλαγή στον Δήμο Κιλελέρ», δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Ε», ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ» κ. Θανάσης Μούσιος.

Οραματίζεται να δημιουργήσει «με ανοιχτούς ορίζοντες, χωρίς διακρίσεις και με ενότητα, ένα Δήμο υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων» και να εργαστεί με πάθος πάνω σ’ αυτόν τον στόχο «ως υπηρέτης και συμπαραστάτης όλων των δημοτών».

Ο κ. Μούσιος υποστηρίζει ότι δεν έθεσε υποψηφιότητα «για να ικανοποιήσει την προσωπική του ματαιοδοξία» και εξηγεί: «Πονάω τον τόπο μου και με στεναχωρεί η σημερινή εικόνα των περισσότερων χωριών μας…

Εισπράξαμε, πολύ έντονα, κατά τις περιοδείες μας στα χωριά, τη δυσαρέσκεια των δημοτών για το γεγονός ότι πέντε χρόνια τώρα δεν είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται».

Καλεί τους συνδημότες του να τον εμπιστευτούν και δεσμεύεται

λέγοντας: «Δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε».

Συνέντευξη στη Λένα Κισσάβου

* Κύριε Μούσιο, ποια είναι η αίσθησή σας για την επικείμενη εκλογική μάχη στον Δήμο Κιλελέρ; Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί το αποτέλεσμα;

- «Ο κόσμος διψάει για αλλαγή στον Δήμο μας και αυτό εκτιμώ ότι θα εκφραστεί με τρόπο εμφατικό στην κάλπη. Εισπράξαμε, πολύ έντονα, κατά τις περιοδείες μας στα χωριά, τη δυσαρέσκεια των δημοτών για το γεγονός ότι πέντε χρόνια τώρα δεν είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται. Πολλά χωριά μας είναι σήμερα σε χειρότερη μοίρα από ό,τι ήταν το 2014 και οι πολίτες αισθάνονται απομονωμένοι, εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους. Προσβλέπουν σε μας για ένα καλύτερο αύριο. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε. Έχουμε το όραμα και το σχέδιο να πάμε τον Δήμο Κιλελέρ μπροστά. Με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους η αλλαγή στον Δήμο μας ξεκινάει την Κυριακή».

 

* Μιλάτε για έμπρακτη αλληλεγγύη στους δημότες. Πώς θα το πετύχετε και γιατί κατά τη γνώμη σας δεν πέτυχε η δημοτική αρχή του κ. Νασιακόπουλου;

- «Με το να είμαστε πραγματικά δίπλα τους, κάθε μέρα, όχι να μας βλέπουν στο χωριό μόνο σε γιορτές και πανηγύρια. Στο πρόγραμμά μας έχουμε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας, των νέων, των ανέργων, των ηλικιωμένων. Αυτά θα εφαρμόσουμε, δίχως χρονοτριβή και χωρίς να ζητάμε καμία περίοδο χάριτος.

Ο απερχόμενος δήμαρχος απαξίωσε τη διαφορετική γνώμη και κάθε αντίλογο. Συνεργάστηκε μόνο με τους αρεστούς σ’ εκείνον και άφησε στο περιθώριο τους εκλεγμένους με την αντιπολίτευση. Το ίδιο έκανε και με τους δημότες, που τους χώρισε σε ψηφοφόρους και μη. Αυτή η επιλογή είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες και ολόκληρα χωριά να εγκαταλειφθούν στην τύχη τους αυτή την πενταετία».

 

* Πολλοί υποψήφιοι χρησιμοποιούν προεκλογικά τη λέξη «μαζί» αλλά μετά τις εκλογές γρήγορα την ξεχνάνε…

- «Δεν έθεσα υποψηφιότητα για να ικανοποιήσω την προσωπική μου ματαιοδοξία, ούτε για να βιοποριστώ. Και δουλειά έχω και φίλους πολλούς και μια υπέροχη οικογένεια. Όμως, πονάω τον τόπο μου και με στεναχωρεί η σημερινή εικόνα των περισσότερων χωριών μας. Δεν έχω σκοπό να λειτουργήσω δεσποτικά, ως αρχηγός, αλλά ως υπηρέτης και συμπαραστάτης όλων των δημοτών. Θέλω να φανώ χρήσιμος στους συμπολίτες μου. Στο «Ενωμένο Κιλελέρ» είμαστε μία πολύ δεμένη ομάδα και έτσι θα πορευθούμε, δίχως να ξεχωρίζουμε κανέναν. Δεν μας το επιτρέπουν οι αρχές μας να πράξουμε διαφορετικά».

 

* Στο ψηφοδέλτιό σας εντάχθηκαν άτομα απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Τελικά με ποιο κόμμα είστε εσείς και ποια είναι η συγκολλητική ουσία στην παράταξή σας;

- «Είμαι με το μεγαλύτερο κόμμα που υπάρχει, αυτό των απλών πολιτών που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Όταν απευθύνεσαι σε παιδιά, μέσα σε μία σχολική αίθουσα, αν δεν έχεις μάθει να χαμηλώνεις το «εγώ» σου, δεν πρόκειται να κερδίσεις την προσοχή και την εμπιστοσύνη τους. Αυτό έμαθα να κάνω στο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, αυτό σκοπεύω να κάνω και με όλους τους δημότες του Δήμου Κιλελέρ. Πρώτα οι δικές τους ανάγκες και μετά οι δικές μας επιθυμίες.

Θέλω να σας πω ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έβαλα χρωματιστά γυαλιά για να αντικρίσω την πραγματικότητα. Φυσικά δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα. Στο «Ενωμένο Κιλελέρ» υπάρχει σεβασμός στην πολιτική άποψη του καθενός αλλά οι θέσεις μας υπαγορεύονται από τις απαιτήσεις των δημοτών και όχι από κόμματα ή τοπικούς παράγοντες. Η ενότητά μας είναι ισχυρή γιατί εδράζεται στην ουσιαστική συνεννόηση και τη σύνθεση».

 

* Διαβάσαμε στο πρόγραμμά σας ενδιαφέρουσες προτάσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την κοινωνική μέριμνα. Πόσο εύκολα μπορούν να εφαρμοστούν;

- «Οραματίζομαι ένα Δήμο Κιλελέρ πρωτοπόρο και όχι ουραγό στις υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες του. Που αξιοποιεί τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών προς όφελός τους. Έναν Δήμο κοινωνικά ευαίσθητο, που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τη μέριμνα και την αρωγή προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για τον λόγο αυτό καταρτίσαμε πολύ συγκεκριμένες θέσεις στο πρόγραμμά μας, άμεσα εφαρμόσιμες από τις πρώτες ημέρες που θα αναλάβουμε τον Δήμο:

Δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας για τον άνεργο του Δήμου Κιλελέρ. Προχωρούμε σε καταγραφή ανέργων και των δεξιοτήτων τους. Για τις επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν δημότες μας, θεσπίζουμε επιβράβευση με μείωση τελών.

Εφαρμόζουμε πραγματικό κοινωνικό τιμολόγιο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η κρίση έχει φέρει συμπολίτες μας σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να τους βοηθήσουμε να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Δημιουργούμε κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας. Από κοινωνικό παντοπωλείο μέχρι κοινωνικό φροντιστήριο για τα παιδιά που οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Προμηθευόμαστε ειδικό βραχιολάκι έκτακτης ανάγκης για τους ηλικιωμένους. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα ειδοποιείται βοήθεια όλο το 24ωρο.

Ενσωματώνουμε τις νέες τεχνολογίες στην εξυπηρέτηση του δημότη. Με ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας όλοι θα μπορούν να συναλλάσσονται και να αναφέρουν προβλήματα στον Δήμο».

 

* Ζητάτε την ψήφο των δημοτών σε ένα μεγάλο αγροτικό Δήμο. Θα ήθελα να μου περιγράψετε το σχέδιό σας για την υποστήριξη των παραγωγών.

- «Θα συμπλήρωνα πως δεν είναι μόνον ένας μεγάλος αγροτικός Δήμος. Είναι ένας Δήμος με παρακαταθήκη το ιστορικό του όνομα και τους ισχυρούς συμβολισμούς που αυτό εκπέμπει διαχρονικά. Ο αγώνας των προγόνων μας πρέπει να δικαιωθεί στην πράξη. Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας μας πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων τα επόμενα χρόνια. Οφείλουμε και θα είμαστε διπλά στους αγρότες μας, υποστηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία τους, προβάλλοντας, προωθώντας και διεκδικώντας λύσεις προς όφελός τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο αναφέρω ενδεικτικά κάποιες ουσιαστικές παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε:

Εγκαθιστούμε μετεωρολογικούς σταθμούς στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Τα δεδομένα θα «ανεβαίνουν» σε ειδικό site, ώστε οι αγρότες μας να μπορούν να σχεδιάζουν καλύτερα τις εργασίες τους.

Εγκαθιδρύουμε ειδικό αγροτικό γραφείο στον Δήμο. Θα παρέχει υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση στους παραγωγούς μας για όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, τους διαθέσιμους πόρους, τις προκλήσεις των επόμενων ετών.

Φροντίζουμε κάθε χρόνο την αγροτική οδοποιία.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε κεντρικούς άξονες και επισκευές σε ετήσια βάση και πάντοτε σε συνεννόηση με τα τοπικά συμβούλια».

 

* Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους δημότες σας λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες;

- «Φιλοδοξία μου είναι η παρουσία μου στον Δήμο Κιλελέρ να ταυτιστεί με σημαντικές αλλαγές στην εικόνα και στη λειτουργία των χωριών μας, στην ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας. Με ανοιχτούς ορίζοντες, χωρίς διακρίσεις, θα δημιουργήσουμε ένα Δήμο υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων. Με χωριά όπου αξίζει να ζεις και όχι απλά να κατοικείς.

Καλώ τους συνδημότες μας να μας εμπιστευτούν και δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε. Είμαι βέβαιος ότι με την ψήφο τους θα δώσουν το μήνυμα της αλλαγής, θα δώσουν τη μεγάλη νίκη στο «Ενωμένο Κιλελέρ», για να πάμε μαζί τον Δήμο μας πιο μπροστά, πιο ψηλά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass