ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2019 19:45
*ΔΕΝ τον φτάνει ο δήμαρχος τον βυσσινί σεντερμπάκ, είναι όμως κι αυτός πρώτο μπόι.  Ζ. *ΔΕΝ τον φτάνει ο δήμαρχος τον βυσσινί σεντερμπάκ, είναι όμως κι αυτός πρώτο μπόι. Ζ.

Απρόσκλητος

*ΚΑΠΟΙΑ στιγμή πρέπει να σηκωθεί και να φύγει ο Οκτώβριος που ήρθε κι έκατσε απρόσκλητος στο σπίτι του Ιουνίου. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…

Ζ.

 

Ενδιαμέσως ήττα

*«ΜΑΥΡΑ τα μαντάτα για τη Σερενάτα…» σιγοτραγουδούσε χθες ολημερίς στο μαγαζί ο Γ. Β. Με μια εύγλωττη διακοπή στο σε-Ρενάτα. Κι ο ίδιος ήταν στα ‘’μαύρα τα πανιά’’, δεξιός ο άνθρωπος το είχε πάρει προσωπικά. Πήρε χαρά στις ευρωεκλογές, μετά από τόσα χρόνια, κι ενώ έκανε προθέρμανση για γύρο του θριάμβου στις 7 Ιουλίου, έπαθε την Κυριακή το κάζο. Ζορίστηκε.

Ζ.

 

Θέμα προσώπων

*ΔΕΝ ήταν μονάχα η απώλεια της Λάρισας με τη ΝΔ καλπάζουσα προς την εξουσία και τον κόσμο της συσπειρωμένο. Ήταν και το αποτέλεσμα της Ελασσόνας που θορύβησε τους νεοδημοκράτες, εξόν που τους πίκρανε επίσης. Κάποιοι είπαν ότι δεν ήταν ο νέος δήμαρχος Ν. Γάτσας που κέρδισε αλλά ο Ν. Ευαγγέλου που έχασε.

***

*ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ο μεθοδικός, ο ήρεμος Γ. Μανώλης, κωπηλατώντας επιδέξια στο ρεύμα του κόμματος, έκανε την έκπληξη κερδίζοντας χαλαρά τη Δημαρχία Τεμπών. Κι αυτό δεν το πίστευαν τα στελέχη του κόμματος στη Λάρισα.

Ζ.

 

Πρωτιά...

* ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ πρωτιά για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου με ποσοστό 75,63%. Και στη δεύτερη θέση πανελλαδικά πίσω από τον κ. Τριανταφυλλάκη Ιωάννη του Δήμου Ξηρομέρου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 75,94 το υψηλότερο στην Ελλάδα στην εκλογική διαδικασία της Β’ Κυριακής. Ο Φαρσαλινός βιοχημικός (και όχι γιατρός, όπως λανθασμένα γράφηκε), δέχθηκε στο εκλογικό του κέντρο αργά το βράδυ της Κυριακής, τα συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστο Καπετάνο, αλλά και από τους συνυποψηφίους του Μαρία Ιφου, Κώστα Τύμπα και τηλεφωνικά από τον Άρη Καραχάλιο, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη νέα του θητεία.

Γ.Γ.

 

Δύο ουρές

*ΜΙΚΤΟΣ γάμος Λάρισας-Βόλου, όπου η κόρη του Τάκη Παραφέστα, του παλιού ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, η Σοφία παντρεύτηκαν με τον καλό της, τον Κώστα Χρηστομάνο. Και βίον ανθόσπαρτον. Μεταξύ των καλεσμένων κι ο Κ. Αγοραστός, βρέθηκαν να στέκονται σε κάποιο σημείο με τη σύζυγό του, άλλος ένας μικτός γάμος, με τη Βολιώτισσα Χριστίνα Παναγή. Κι εκεί έξω από την εκκλησία στην παραλία του Βόλου δημιουργήθηκε άλλη μια ουρά, εκτός από εκείνη μπροστά στους νεονύμφους. Οι Λαρισαίοι βέβαια αλλά κυρίως όλοι οι Βολιώτες που ήθελαν να τον συγχαρούν για την επιτυχία του στις εκλογές. Ακόμη και περαστικοί που τον είδαν κάνοντας τη βόλτα τους στην παραλία. Γαμπρός στην πόλη τους, τον θεωρούν δικό τους τον περιφερειάρχη οι Βολιώτες. Που για να αποδεχτούν Λαρισαίο…

Ζ.

 

Υπερβολές

*- ΣΤΗ σύντομη δήλωση της ήττας της η Ρ. Καραλαριώτου ανέφερε. «… ό, τι είχαμε να πούμε το είπαμε δημόσια, υπεύθυνα, με επιχειρήματα και όχι ψιθυριστά και πίσω από την πλάτη». Κάποιοι τσίμπησαν αλλά φυσικά και δεν εννοούσε τα ‘’Ψιθυριστά’’. Άλλωστε, τα πρωτοσέλιδα είναι που ανεβοκατεβάζουν δημάρχους, όχι τα σχόλια. Και τα κόμματα επίσης, άμα άλλα σου λένε μπροστά και διαφορετικά πράττουν πίσω σου.

Ζ.

 

Με βαρύτητα

*Η αμήχανη στιγμή που συναντιούνται Βενιζέλος-Καραμανλής-Φίλης στο ασανσέρ της Βουλής, που λέει Άτομα 5 ή 500 kg. Και ο Πάγκαλος να χαζογελάει στη γωνία.

Ζ.

 

Ανταπόδοση

*- ΤΩΡΑ με τον Πατούλη θα πάρουμε εκδίκηση που μας κοροϊδεύατε τόσα χρόνια με τον Ψωμιάδη, είπε ο Θεσσαλονικιός.

Ζ.

 

Ιστορικό χαμηλό

*- ΤΙ έχει καταφέρει ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Ο Λαρισαίος πασοκτζής θύμιζε στην παρέα.

- Είναι αυτός που έχει πετύχει το πιο χαμηλό ποσοστό στην ιστορία του κόμματος, τον Ιανουάριο του 2015, με 4,68% πανελλαδικά. Στην ίδια του δε την εκλογική περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΣΟΚ είχε βγει όγδοο, πιο κάτω ακόμα κι από τον Βασίλη Λεβέντη.

Το συμπέρασμά του;

- Μια μαγική πολιτική εικόνα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με πολλούς κόλακες γύρω-γύρω να υμνούν το πολιτικό του εγώ.

Ζ.

 

Παράξενες

συμμαχίες

*ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ λέει συνάντηση Νασιώκα-Μπαρτζώκη, να συζητήσουν τα αίτια της ήττας; Διότι και ο Van der Μπαρτζ υποστήριξε Ρ. Καραλαριώτου προεκλογικά, υπήρξε συνάντηση με φωτογραφίες, χαμόγελα και χειραψίες, που όμως η υποψήφια δήμαρχος δεν διένειμε αφού άλλαξε γνώμη για τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης υποστήριξης. Ο πορτοκαλένιος αρχηγός όμως είχε προλάβει και τα ανάρτησε.

***

*ΤΟ εναντίον Καλογιάννη, πολλοί έδειξαν να το καταλαβαίνουν για τον Εκτ. Νασιώκα, έπρεπε να δοθούν και τα διαπιστευτήρια στον Μητσοτάκη. Το εναντίον Γκουντάρα όμως δεν το κατάλαβε κανένας από τους παλιούς συντρόφους του γιατρού. Μα κανένας.

Ζ.

 

Από Χάλκη

*ΞΕΚΙΝΗΣΕ ατύπως την προεκλογική του εκστρατεία ο Χρ. Κέλλας, όχι δηλαδή ότι είχε σταματήσει και ποτέ να τρέχει, άλλωστε η ΝΔ ζητούσε πάντα εκλογές και προετοιμαζόταν αναλόγως. Από τη Χάλκη η έναρξη για τον Λαρισαίο βουλευτή, κι ας μην το είχε σχέδιο, μετά την εκκλησία ο κόσμος τον αγκάλιασε, η παρουσία του μετατράπηκε σε προεκλογική συγκέντρωση.

Ζ.

 

Πάντα κερδίζει

*ΟI δημοτικές εκλογές είναι μια διαδικασία όπου αναμετρώνται 4-5 υποψήφιοι δήμαρχοι, προκρίνονται δύο στον β’ γύρο και στο τέλος κερδίζει ο Γκουντάρας. (Η κλασική ρήση για τους Γερμανούς στο ποδόσφαιρο προσαρμοσμένη στην εγχώρια πολιτική σκηνή).

***

 *Ο συνονόματός του απ’ το απέναντι βουνό, ο Αντ. Δάσιος είχε πει κάμποσο καιρό πριν: Τρία είναι κατά την ταπεινή μου άποψη τα ενδεχόμενα που μπορούν να συμβούν στις επερχόμενες εκλογές στον Δήμο Αγιάς.

1. Να κερδίσει τις εκλογές για πολλοστή φορά ο Αντώνης ο Γκουντάρας.

2. Να εκλεγεί εκ νέου ο νυν δήμαρχος.

3. Να ανανεώσουν οι δημότες του δήμου την εμπιστοσύνη τους στον απερχόμενο δήμαρχο.

***

*ΒΓΗΚΑΝ λοιπόν τα αποτελέσματα, κατήφεια στο εκλογικό κέντρο του Γιαν. Αγγελάκα, ωστόσο το πολιτικό σαβουάρ βιβρ επέβαλλε να πάνε στο εκλογικό Γκουντάρα να τον συγχαρούν.

-Πάμε, είπε ο επικεφαλής. Έλα Γρηγόρη, πήρε μαζί του και τον επίσης νεοδημοκράτη Γρ. Καλαγιά που τον υποστήριξε στον β’ γύρο, πάμε να τον χαιρετίσουμε.

-Βρε πάμε, αλλά έχουμε βαρεθεί να τον χαιρετάμε κάθε φορά…

Ζ.

 

Όλοι μαζί

*- ΛΟΙΠΟΝ η αρχή έγινε, διαπιστώνει ο Λαρισαίος Χ . Π. Ο Μπακογιάννης δήμαρχος Αθηναίων, ακολουθεί ο Κυριάκος για πρωθυπουργός. Να κάνουμε την Ντόρα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Σία Κοσιώνη αναπληρωτή υπουργό του Μπάμπη. Διότι σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια πάντα η νύφη είναι η ριγμένη.

Ζ.

 

Τρέχουν

*ΕΚΤΟΣ από τον στάνταρ Δαμ. Ζώκα, εκ Λεβέντη μεταγραφή, υποψήφιοι βουλευτές στη Λάρισα με το κόμμα Βελόπουλου, λέγεται ότι θα είναι ο εκ Καρδίτσης καθηγητής στο ΤΕΙ Λάμπρος Σδρόλιας και ο Ανδρέας Κόκκας με το ελαιοτριβείο στην Ελάτεια. Ακούγεται επίσης ότι θα υπάρχει και μια υποψηφιότητα από Τύρναβο, βλάχικη, ενώ θα μετέχουν και οι απαιτούμενες γυναίκες, ‘’παγκοσμίως άγνωστες’’ κατά τα φαινόμενα. Σημειωτέον πως άμα μπει στη Βουλή το κόμμα Βελόπουλου, τότε βγάζει σίγουρα βουλευτή στη Λάρισα. Ως εκ τούτου θα γίνει χαμός.

Ζ.

 

Γαλάζιο άγχος

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Λαρισαίος σχολάρχης, που δεν θεωρείται δα και μειωμένης αντίληψης, ίσα-ίσα, ωστόσο το νεοδημοκρατικό άγχος θολώνει την κρίση. Χωρίς να διαβάσει τι έγραφε η εφημερίδα στο εξ Αθηνών ρεπορτάζ, πήρε τα λόγια του Κυρ. Μητσοτάκη από τον τίτλο και τα φόρτωσε στον συντάκτη, για να μπορέσει να τον θίξει εν συνεχεία στην ανάρτησή του. Πώς θα διδάξει στα παιδιά νηφαλιότητα, ψυχραιμία, πώς θα πατάξει τον φανατισμό;

Ζ.

 

Με τα σκάφη

*ΣΑΝ δεν είχαν εκλογές, αφού είχαν κερδίσει με τη μία με τον Θαν. Νασιακόπουλο, τη δεύτερη Κυριακή απέπλευσαν από τον κάμπο. Ο μεν Γιαν. Κουκούτσης για την Αγία Κυριακή, η δε Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη εκεί κοντά για νήσο Τρίκερι. Και συνομιλούσαν απ’ το f/b «Ήρθαμε κι εμείς εκεί αλλά δεν είχε χώρο να δέσουμε». (Καμπίσιοι θαλασσόλυκοι;).

Ζ.

 

Αναχωρητής

*ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οι εκλογές στη Λάρισα, με το γνωστό αποτέλεσμα και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Απ. Παπαπαρίσης αναχώρησε για το Άγιο Όρος. Όχι για μόνιμα, για ανασυγκρότηση και περισυλλογή. Άλλοι της παρατάξεως πάλι έχουν σκοπό λέει να πάνε μακρύτερα.

Ζ.

 

Ακινησία

*ΠΟΣΟΙ από τους 11 που έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα μπορεί να πάνε με τον Βενιζέλο; Το πιθανότερο κανένας. Ο πρώην ΔΥΠΕάρχης είναι που περιμένει το «Λάζαρε δεύρο έξω» για να κινηθεί. Προφανώς βάσει σχεδίου του αρχηγού του.

Ζ.

 

Αποτυχία

*ΜΠΟΡΕΙ να έχασε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών ο ντόπιος γκαλοπατζής, τον έφαγε η αποχή, όπως δικαιολογήθηκε, όμως ο Ν. Καρδούλας έκανε λέει και exit poll, επίσης δικό του, στο οποίο έπιασε τη νίκη Καλογιάννη. Αφού έδινε στον δήμαρχο 56-59% και στην αντίπαλό του 41-44%. Ναι, μόνο που δημοσιοποίησε το αποτέλεσμα του exit poll στις 8.15, ενώ το αποτέλεσμα ήταν γνωστό από τις 7.45, με τις κάλπες να έχουν κλείσει στις 7. Δηλαδή αν το επεξεργαζόταν κι ως τις 9 το βράδυ θα έπεφτε μέσα ακριβώς, μέχρι και δεύτερο δεκαδικό… (Έτσι είναι οι ερευνητές, αποτυγχάνουν κιόλας. Πόσο μάλλον οι πιονέροι, εκείνοι που πρωτοπορούν).

Ζ.

 

Κι άλλος;

*ΕΧΟΥΝ βεβαίως τη Στέλλα Μπίζιου, έμπειρη πλέον και ισχυρή υποψηφιότητα στην Ελασσόνα. Αν όμως στη ΝΔ θελήσουν να ενισχύσουν περαιτέρω το βόρειο μέτωπο, έχουν και τον Θαν. Παιδή. Ο οποίος πρώτευσε σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές, έχει φρέσκο αέρα στα πανιά του.

Ζ.

 

Θα πάει;

*ΟΙ συριζαίοι πάλι, διαθέτουν ένα ακόμη ισχυρό όνομα, τώρα που συζητούν να φτιάξουν το ψηφοδέλτιό τους. Να καλύψει μεν την ευαίσθητη περιοχή του Τυρνάβου καθώς από κει κατάγεται ο Γιώργος Μίγας αλλά και να ενισχύσει σημαντικά τη διείσδυση στην πόλη της Λάρισας, όπου εργάζεται και είναι γνωστός ο έμπειρος δικηγόρος. Αν δείξει ενδιαφέρον να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο.

Ζ.

 

Αναμνήσεις

*ΉΤΑΝ καθησυχαστικός προς τους υπόλοιπους της παρέας των Λαρισαίων ο Κ. Λ.

- Θυμάστε ότι η Φώφη συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά; Γιατί να μην το ξανακάνει…

Ζ.

 

Η ταμπέλα

*ΣΤΗ γωνία Υψηλάντου με Μανδηλαρά, αναφέρεται περίοικος. Πάντα υπήρχε πρόβλημα ορατότητας για αυτοκίνητο που ερχόταν από Μανδηλαρά. Τα παρκαρισμένα στην Υψηλάντου μέχρι τη γωνία την περιόριζαν. Φτιάχτηκαν τα νέα πεζοδρόμια, έγινε ωραία διαπλάτυνση στο σημείο αυτό, όλα καλά. Κι όμως. Βάζει το εκεί  παρακείμενο σούπερ μάρκετ μια διαφημιστική ταμπέλα στο πεζοδρόμιο, ακριβώς στο επίμαχο σημείο και κόβει και πάλι την ορατότητα. Τι να καταγγείλει κάποιος και πού, στην Τροχαία, τον Δήμο; Με το σημειωματάκι στην εφημερίδα ελπίζουν πάντως να προκαλέσουν την ευαισθησία κάποιου προϊσταμένου του καταστήματος να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες ή και στην επιμέλεια όποιου εργαζόμενου τοποθετεί εκεί την ταμπέλα να τις τηρεί.

Ζ.

 

Ματαίως

*Η Λαρισαία εξέφρασε φυσιολογικά την περιέργειά της.

- Καλέ έχεις τόσες ώρες που κοιτάς το πιστοποιητικό του γάμου μας. Τι ψάχνεις;

- Την ημερομηνία λήξης.

Ζ.

 

----------

BREUHKAN PARA POOY KLONTA AYTH TH FORAΒΡΕΘΗΚΑΝ πάρα πολύ κοντά αυτή τη φορά ο Βαγγ. Μπαλατσός κι ο Χρ. Καπετάνος, τους ένωσε ο δήμαρχος Μάκης Εσκίογλου κι έτσι θριάμβευσε στα Φάρσαλα.

Ζ.

 

----------

EJHNTA FEGA O EPENEKLOGEIS DHMARXOS*ΕΞΗΝΤΑ φεύγα ο επανεκλεγείς δήμαρχος, όχι ότι δεν έχει μέλλον μπροστά του, τα νιάτα όμως είναι στον thirty something Θάνο Αδαμόπουλο, τον νεότερο εξ όλων σύμβουλό του, ο οποίος πρώτευσε κιόλας σε σταυρούς.

Ζ.

 

----------

EIXE GRAFEI STA CIUYRISTA STIS 23 APR8ILIO

*ΕΙΧΕ γραφεί στα «Ψ» στις 23 Απριλίου, ένα μήνα πριν τις εκλογές, αποτυπώνοντας το κλίμα στην κοινωνία. Η επιβεβαίωση προέκυψε στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ζ.

 

----------

O EYSESBESTATOS BOYLEYTHS TOY SYRIZA• Ο ευσεβέστατος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος. Αν μη τι άλλο τον έχει εκπαιδεύσει καλά η Α. Βαγενά. Και τώρα πια, μόνο σε άνωθεν βοήθεια προσδοκούν.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass