Για μπάνια

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2019 19:04
ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ Γ. Φοιρός, Ντ. Κούης και οι παρατυχόντες, «μα τι δεσπότης είναι αυτός, όλα τα ξέρει;», ακούγοντας τον κ. Ιερώνυμο να γνωρίζει ακόμη και τα παρατσούκλια των Αρειανών.  Ζ. ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ Γ. Φοιρός, Ντ. Κούης και οι παρατυχόντες, «μα τι δεσπότης είναι αυτός, όλα τα ξέρει;», ακούγοντας τον κ. Ιερώνυμο να γνωρίζει ακόμη και τα παρατσούκλια των Αρειανών. Ζ.

* ΤΑ έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν, ο σαρδανάπαλος καιρός του Ιουνίου θα συνεχιστεί και για μεθαύριο ετοιμάζει το μεγάλο κόλπο.

Το σαββατοκύριακο αναμένεται λέει να παρατηρηθούν υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στη Θεσσαλία στους 39-40 βαθμούς. Ευτυχώς τουλάχιστον το προγραμμάτισε Σ/Κ, από Δευτέρα προβλέπεται μικρή υποχώρηση. Πάλι καλά.

Ζ.

 

Περνούν

απέναντι

* ΤΑ νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Στην τελευταία Βουλή σε σύνολο 300 βουλευτών οι 23 ήταν δημοσιογράφοι, και τώρα μόνο στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές 28 δημοσιογράφοι.

Βάλε κι υπολόγισε το σύνολο μετεκλογικά. Συμπέρασμα; Η ανεργία τσάκισε τον κλάδο. Τι άλλο...

Ζ.

 

Μείον, συν...

* Ο Λαρισαίος Γ.Χ. κάνει λόγο για το απόλυτο Μαθηματικό Ρεπορτάζ. «Έγραψαν χειρότερα φέτος στα Μαθηματικά, όμως η αύξηση του αριθμού των θέσεων αποτρέπει τη μεγάλη πτώση των βάσεων».

Ακριβώς αυτό. Χρειάζεται να ξέρεις την προπαίδεια για να δημοσιογραφείς; Μονάχα τα κλισέ.

Ζ.

 

Αλλαγή ρότας

* ΜΠΟΡΕΙ να είναι τα ελληνοτουρκικά στο προσκήνιο, το φλέγον θέμα της περιόδου, ωστόσο η Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε τον ένα χρόνο της. Δίχως ταρατατζούμ. Όχι από την κυβέρνηση που τη δημιούργησε και την υπέγραψε, από τους αντιτιθέμενους που τώρα μάλλον σιωπούν. Άλλωστε στη ΝΔ πιστεύουν ότι μπήκε το νερό στ΄ αυλάκι μετά τις ευρωεκλογές. Κι αν είναι ν΄ αναλάβουν την κυβέρνηση δεν θέλουν να υπάρχουν πρόσφατες σκληρές αναμνήσεις. Εντάξει «κακή η συμφωνία» αλλά όχι και ολέθρια όπως ήταν πέρυσι, προφανώς θα συνεχίζουν να την εφαρμόζουν κι εκείνοι, άλλαξαν τα γράμματα, η νεοδημοκρατική στροφή έγινε.

Το παραδέχεται και ο αρμόδιος Γ. Κουμουτσάκος. Ό, τι ήταν να προσφέρει η αντίθεση Μητσοτάκη, του το προσέφερε.

Ζ.

 

Γαλάζια

πανστρατιά

* ΟΛΟΙ μάχιμοι στη ΝΔ για τη μητέρα των μαχών. Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής ρίχνεται στην προεκλογική αρένα με ομιλία στο Βελίδειο της Θεσσαλονίκης, στις 26 Ιουνίου, όπου θα ζητήσει καθαρή νίκη και αυτοδυναμία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Γ.Ρ.

 

Νεολαία

* Ο νεαρός Λαρισαίος νοιαζόταν για το γενικότερο καλό.

- Κορίτσια, προσοχή. Για την αποφυγή ηλίασης να φοράτε άσπρα μπλουζάκια χωρίς σουτιέν και να τα βρέχετε συχνά.

* * *

* ΕΙΧΕ και διαβάσματα η φοιτητριούλα, είχε και τα άγχη της.

Τι ωραία είναι να κάθεσαι το βραδάκι έξω. Δροσούλα, μπυρίτσα, φεγγαράκι, κουνούπια, βρωμοζούζουλα ένα σωρό. Πάω μέσα.

Ζ.

Ενισχύει

* ΤΟ ξεκαθάρισε, και προς τιμήν της, η Φώφη Γεννηματά. Ότι επιμένει εναντίον της απλής αναλογικής και εφόσον χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την κατάργησή της μαζί με τη ΝΔ.

Τώρα όλοι ξέρουν ότι άμα οι γαλάζιοι δεν επιτύχουν τούτη τη φορά αυτοδυναμία, τότε το ΚΙΝΑΛ θα συνεισφέρει ώστε να τα καταφέρουν στις αμέσως επόμενες εκλογές.

Θα ενισχύσουν για την ενισχυμένη, κόντρα στην ακυβερνησία που επιδιώκουν αενάως και διαχρονικά οι κομμουνισταί.

Ζ.

 

Μπάζα

Μεζούρλου

* ΕΦΤΙΑΞΑΝ τον κυκλικό κόμβο στην περιφερειακή Τρικάλων, για το Γήπεδο. Και για το Μουσείο ναι και μπράβο πολύ ωραίος.

Ο εργολάβος όμως πέταξε τα μπάζα δίπλα, στο χαντάκι και στον Λόφο του Μεζούρλου, έτσι βόλευε, προφανώς δεν ήταν στη συμβατική υποχρέωση. Διαμαρτυρήθηκε ο κόσμος που είδε το χάλι, έγραφε η εφημερίδα σχετικά, έστειλαν έναν φορτωτή λέει και τα σκέπασε με χώμα. Ναι; Και το δέχονται αυτό από τον Δήμο, μιας και πρόκειται για δική του έκταση;

Η Περιφέρεια το παραλαμβάνει το έργο;

 (Άμα είναι, αυτή η βολική μέθοδος να εφαρμόζεται γενικότερα με τα μπάζα.)

Ζ.

 

Παιδική χαρά

* ΜΕ αφορμή την καινούργια παιδική χαρά στη γειτονιά τους, στον Αγ. Κων/νο, ο Λαρισαίος παππούς, που είναι και τεχνικός άρα γνωρίζει, επισημαίνει προς τους αρμόδιους του Δήμου.

Πρώτον ότι στην τσουλήθρα παράγεται στατικός ηλεκτρισμός από τη χρήση, επομένως χρειάζεται να υπάρχει γείωση.

Δεύτερον, πολύ ωραία και ντιζαϊνάτη η νέα βρύση, όμως άμα τρέχει ίσα κάτω το νερό, δίχως γούρνα, δεν βοηθάει καθόλου τα πιτσιρίκια να μπορούν να πιούν. Άρα καλύτερα να επανασυνδέσουν δίπλα την παλιά βρύση.

* * *

* ΚΑΙ τρίτον, επειδή γίνεται χαμός από παιδάκια, πυκνοκατοικημένη η περιοχή, προκύπτει καθημερινά πρόβλημα. Η μία κούνια με τις δύο θέσεις δεν φτάνει.

Χρειάζεται να προστεθεί τουλάχιστον άλλη μία. Ίσως, λέει, στη θέση της ρόδας με τον γύρο, που δεν μοιάζει και τόσο ασφαλής. (Όταν οι παρατηρήσεις γίνονται καλοπροαίρετα βοηθάνε. Αρκεί οι αρμόδιοι να μην τα ξέρουν όλα...)

Ζ.

 

Γλώσσα

* ΤΑ συνήθη γλωσσικά μπερδέματα.

- Έκανα ρε παιδιά τόσα χρόνια Αγγλικά και το μόνο που μου έχει μείνει είναι το «I don’t speak English»...

* * *

* - ΕΛΑ λιγάκι να με βοηθήσεις. Ο κύριος εδώ μου ζητάει κάτι, στα ιταλικά μάλλον, όλο για ένα ‘’ματζαφλάρι’’ μου λέει.

- Λαρσινός είναι. Δώστου το τηλεκοντρόλ.

Ζ.

 

Το ίδιο

* ΤΗΝ περιοχή Αμάρι έπληξε αυτή τη φορά το χαλάζι που έπεσε στον Τύρναβο. Λίγες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές, όπου το χαλάζι είχε βαρέσει τον Αμάρι Σάμερ αποκλείοντάς τον από τον β΄ γύρο.

Ζ.

 

Συλλογική

ατομικότητα

* ΚΑΤΑ τα άλλα, συλλογική η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Εξαιρουμένου βέβαια του συνεργαζόμενου Β. Κόκκαλη. Ομαδικά λοιπόν βγαίνουν σε περιοδεία οι υποψήφιοι βουλευτές, η Νομαρχιακή υποτίθεται φτιάχνει το πρόγραμμα, εκδίδει κιόλας μετά και δελτίο Τύπου, διανέμοντάς το στα ΜΜΕ μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες.

Το ίδιο όμως κάνει και ο μηχανισμός του βουλευτικού γραφείου του Ν. Παπαδόπουλου, δικό τους δελτίο Τύπου και φωτογραφίες, από την περιοδεία όμως μονάχα του κλιμακίου υποψηφίων όπου μετέχει και ο δικός τους.

Το άλλο βουλευτικό γραφείο οργανώνει συνάντηση για τσίπουρο «to know us better» με τους δημοσιογράφους. Ναι ακριβώς, «να γνωριστούμε καλύτερα» αναφέρει η πρόσκληση της Α. Βαγενά, «να συζητήσουμε», για την προσπάθειά της λέει και την πολιτική της δράση στο μέλλον.

Ζ.

 

Μαυρομάτικα

* ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ανησυχίες είχαν κι οι Λαρισαίοι μαθητές.

- Ήταν δύο φασόλια που τσακώθηκαν και έριξε μπουνιά το ένα στο άλλο και μετά ήταν μαυρομάτικα.

* * *

* - ΤΟ ‘’τσάκωσ΄ ένα φάσκελο’’ προδίδει επαρχιωτισμό ενώ το ‘’πάρτα να μη στα χρωστάω’’ αποπνέει όσο να πεις επαγγελματισμό.

* * *

* - ΠΑΩ στον ΟΑΕΔ και γράφει σε μια πόρτα «απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία» . Τέτοια ειρωνεία βρε; Δε ντρέπεστε;

Ζ.

 

Τυχαίο ή...

* ΕΧΟΥΝ τις βουλευτικές μπροστά τους αλλά και οι δημοτικές πίσω τους, δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν στην τοπική ΝΔ.

Συνεργάτες της Ρ. Καραλαριώτου τονίζουν πως «μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για κείνη στη ΝΔ. Όπου αναγνωρίζουν ότι και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή πέτυχε ένα σημαντικά υψηλότερο ποσοστό από το ποσοστό που κέρδισε η ΝΔ στις ευρωεκλογές στον Δήμο Λαρισαίων». Θυμίζουν και τα ποσοστά 33% η ΝΔ στις ευρωεκλογές, 40 και 42% α΄και β΄ Κυριακή στις δημοτικές.

Βέβαια, όλους «τους προβληματίζει το γεγονός ότι τη δεύτερη Κυριακή δεν προσήλθαν στις κάλπες 3.800 κεντροδεξιοί ψηφοφόροι».

Τόσους λιγότερους από την πρώτη Κυριακή έλαβε η γαλάζια υποψήφια. Και αναρωτιούνται αν «είναι αυτό τυχαίο ή κάποιοι από τον χώρο της ΝΔ υπονόμευσαν την πορεία προς τη νίκη».

 

Αποκλεισμός

* ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ο Α. Θ. από το χωριό Ψυχικό. Δύο δρόμοι για το περιβόλι του κι οι δύο αποκλεισμένοι από λάσπες, πέτρες και φερτά υλικά. Πέντε μέρες λέει μετά τη βροχή. Διαμαρτύρεται που ο μηχανισμός του Δήμου Κιλελέρ δεν ανταποκρίθηκε παρά τις προφορικές και τις γραπτές οχλήσεις.

Καρφάκι δεν τους καίγεται λέει που ο ίδιος καίγεται, αφού δεν μπορεί να φτάσει στην επιχείρησή του για τις καλλιεργητικές φροντίδες.

Αγρόν αγοράζουν, πώς αλλιώς να το πει...

Ζ.

 

Σκουπιδομάνι

* ΔΕΝ είναι μόνο ο Πλαταμώνας που πνίγεται στα σκουπίδια. Ανεξέλεγκτη η κατάσταση και στη Λεπτοκαρυά. Στολισμένο το καλοκαιρινό θέρετρο και στην είσοδό του, καλωσορίζει τους επισκέπτες του καλοκαιριού. Τις καλύτερες αναμνήσεις θα τους αφήσει φεύγοντας ο δήμαρχος Κ. Δημόπουλος, που έχασε τις πρόσφατες εκλογές. Φυσικά ο διάδοχός του Βαγγ. Γερολιόλιος τίποτε δεν μπορεί να κάνει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Χάλι, χάος...

Ζ.

 

Ανακύκλωση

* ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ σακούλες ο Λαρισαίος πήγαινε να πετάξει ρούχα στον ειδικό κάδο του Δήμου στη γειτονιά του. Ήταν το ξεσκαρτάρισμα που είχαν κάνει στο σπίτι, όταν ανεβοκατέβασαν τον ρουχισμό για την αλλαγή της σεζόν. Εκεί που ετοιμαζόταν να τα ρίξει μέσα, τον σταμάτησε η τσιγγάνα που ανασκάλευε δίπλα τον μπλε κάδο ανακύκλωσης για λουμίνια.

- Κύριος, κύριος; Να μου δώσεις εμένα ρούχα; Για παιδιά...

- Ναι αλλά δεν είναι παιδικά, είναι από μεγάλους.

- Δε πειράζει, για μας. Θα δώσω και γειτονιά.

- Πολύ ευχαρίστως, πάρτα. (Πιο πολύ τόπο θα έπιαναν στη Ν. Σμύρνη, απ΄ ό,τι στον εργολάβο της Δημαρχίας.)

Ζ.

 

Κι αν;

* - ΠΑΩ φούρνο, θες τίποτα;

Ο Λαρισαίος είπε να διαλέξει, πεινούσε κιόλας, παρότι ήξερε ότι το πρόθυμο φιλαράκι του ήταν λιγάκι ψυχαναγκαστικός.

- Μια τυρόπιτα φέρε μου.

- Αν δεν έχει;

- Μια σπανακόπιτα.

- Αν δεν έχει;

- Τότε πάρε μου μια μπουγάτσα.

- Αν δεν έχει;

- Μμμ... Πες του, δεν τον κλείνει καλύτερα τον φούρνο;

Ζ.

 

Κόμματος

* ΤΟ αστυνομικό δελτίο μας έδωσε μια είδηση απ’ αυτές που είχαμε καιρό να διαβάσουμε. Έτσι προλογίζει ο σχολιογράφος της εφημερίδας, το ανασυρθέν υπό του αρχειοφύλακος Ε.Ρ. δημοσίευμα. Ήταν καλοκαιράκι του 1949, εβδομήντα χρόνια πριν: Κάποιος νεαρός πήρε την καλή του απ’ το χωριό-με το καλό ή με το ζόρι;- την έφερε στη Λάρισα κι εδώ περνούσαν ζωή χαρισάμενη οι δυό τους. Την ευτυχία τους όμως ήρθε να διακόψει η αστυνομία με την άκαιρη επέμβασή της που πήρε τους δύο ερωτευμένους και τους έχωσε στο κρατητήριο. Να τους έβαζε τουλάχιστο στο ίδιο κελί για να περάσουν τις μέρες της φυλακής τους θα μετρίαζε τη στενοχώρια τους αλλά τους χώρισε.

* * *

* ΕΤΣΙ ο νεαρός Θανάσης Μπουρονίκος έχασε για την ώρα το ίνδαλμά του, την Παρασκευή Κομάτου, που τόσα και τόσα διακινδύνεψε για το χατήρι της. Αλλά ποιος δεν θα διακινδύνευε, για έναν τέτοιο κόμματο, όπως η Παρασκευή Κομάτου;                    

Ζ.

 

 

---------------------------

2MPARGIVTAS 20 6 2019

ΣΤΟ Γενικό Νοσοκομείο περιόδευσε ο Κ. Μπαργιώτας, όπου συζήτησε με τη διοίκηση και εργαζομένους. Στον διάδρομο συνάντησε παλιά του ασθενή, που τον σταμάτησε. «Γιατρέ, θέλω να δεις την ακτινογραφία». Κι όπως φαίνεται, δεν της χάλασε το χατίρι.

 

3ESKIOGLOY 20 6 2019

• ΣΤΑ γραφεία της εφημερίδας χθες ο νέος δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου. Προσηνής, με καλή διάθεση, εγκαινιάζοντας μια περίοδο συνεργασίας με τους δημοσιογράφους, για την πρόοδο της περιοχής του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 Ζ.

 

 

4PRESBHS 20 6 2019

• ΣΤΗ Λάρισα ο Αμερικανός πρέσβης, δεν θα μπορούσε να μην τα πει με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς.

Ζ.

 

5DIEYUYNTRIES CIU

• ΟΙ διευθύντριες του Θεσσαλικού και της Αρχαιολογικής δέχονται τα σέβη του προέδρου του Ωδείου, υπό τα όμματα του κυρίου πρυτάνεως.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass