Μα όλα;

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2019 19:08
• ΕΤΣΙ κι αλλιώς στην ορκωμοσία το ενδιαφέρον το προκαλούν πάντοτε οι κυρίες της Βουλής. «Λαμπερό πρωτάκι», την παράσταση έκλεψε αυτή τη φορά μια Λαρισαία, η δικηγόρος Στέλλα Μπίζιου, συγκεντρώνοντας τα φλας των φωτογράφων.  Ζ. • ΕΤΣΙ κι αλλιώς στην ορκωμοσία το ενδιαφέρον το προκαλούν πάντοτε οι κυρίες της Βουλής. «Λαμπερό πρωτάκι», την παράσταση έκλεψε αυτή τη φορά μια Λαρισαία, η δικηγόρος Στέλλα Μπίζιου, συγκεντρώνοντας τα φλας των φωτογράφων. Ζ.

* ΠΟΤΕ είναι καλοκαίρι στη Λάρισα; Όταν κλείνουν τα μαγαζιά τα Σάββατα; Ό-χί... Άλλωστε δεν κλείνουν κι όλα.

Καλοκαίρι στη Λάρισα θεωρείται η εποχή που είναι κλειστά απαξάπαντα τα ιατρεία της πόλης τις Πέμπτες τα απογεύματα. Να, όπως αυτή την περίοδο. (Κουρασμένοι γιατροί στα πρόθυρα διακοπών.)

Ζ.

 

Ζέστανε

* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι καλοκαιρινές κρυάδες Λαρισαίων, μπας και ζεσταθεί η ατμόσφαιρα.

- Μια γυναίκα να βρούμε βρε παιδιά, να μας ζεσταίνει τις κρύες μέρες του καλοκαιριού. Τον χειμώνα ανάβουμε καλοριφέρ.

* * *

* - ΘΕΛΩ να χωρίσουμε.

- Και μου το λες έτσι στην ψύχρα;

- Σόρρι αλλά δεν φταίω εγώ που έχει μόνο 20 βαθμούς Ιούλιο μήνα...

* * *

* - Η άλλη νιώθει χάλια με τέτοιο καιρό λέει. Εν τω μεταξύ και πριν χάλια ήταν.

Ζ.

 

Επιβάλλεται

* ΣΠΟΥΔΑΙΟ το έργο της Περιφέρειας με την αναμόρφωση της λεωφόρου Καραμανλή, την αναβάθμιση της παλιάς εθνικής οδού στο τμήμα που διασχίζει τη Λάρισα. Έργο που εξελίσσεται επεκτεινόμενο και όλοι ευχαριστημένοι.

* * *

* ΝΑ όμως που πάντα χρειάζεται κάτι παραπάνω. Να διασφαλιστεί η κυκλοφορία από τις εξόδους της ΠΑΘΕ μέχρι τη Λάρισα.

Αυτά τα ιδιαιτέρως επικίνδυνα τμήματα του δρόμου, με βαριά κυκλοφορία, κυρίως Λαρισαίων και με αρχαίες προδιαγραφές.

Τα οποία, όλως παραδόξως, δεν είχαν ενταχθεί προ τριακονταετίας στο μεγάλο έργο της παράκαμψης της πόλης από την εθνική οδό. Κι έτσι οι Λαρισαίοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να σκοτώνονται στα ισιάδια πριν τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και στο ύψος της πρώην ROCA, σε εθνική οδό χωρίς διαχωριστική νησίδα, δίχως παράπλευρους δρόμους.

* * *

* Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός το έχει συνειδητοποιήσει και σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας προχωράει τη σημαντική αυτή υπόθεση.

Αρκεί να βρει και τα λεφτά, που εν προκειμένω δεν είναι και λίγα. Αλλά κι η Λάρισα δεν είναι μικρή.

Ζ.

 

Μαρούδας

* ΔΕΥΤΕΡΟΣ στην κατάταξη στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ο Ρίζος Μαρούδας και πλέον είναι επίσημα ο πρώτος επιλαχών πίσω από τον βουλευτή εκ νέου, Γιώργο Λαμπρούλη.

Τα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο Λάρισας έφεραν μια μικρή ανατροπή στα όσα είχαν γνωστοποιηθεί μια ημέρα μετά τις εκλογές από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών. Ενώ ο Τ. Τσιαπλές είχε 2.639 και ο Ρ. Μαρούδας εμφανιζόταν ως τρίτος με 2.631 ψήφους εν τέλει αυτά άλλαξαν και ο αγροτοσυνδικαλιστής πέρασε τον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου καθώς έλαβε 2.655 έναντι 2.637.

Αυτά βέβαια για την ιστορία καθώς οι σύντροφοι δεν έχουν τέτοια «κολλήματα».

Κ.Γ.

 

Αταίριαστος

* - ΕΙΝΑΙ γνωστό αυτό...

Ο Λαρισαίος περιέπαιζε τους νεοδημοκράτες της παρέας.

- Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες. Όχι για τους Φλώρους.

Ζ.

 

Φιλοσοφούντες

* ΤΟ είχαν ρίξει στη βαριά φιλοσοφία οι μεσήλικες της τριγωνοπλατειακής παρέας.

- Τα βρώμικα χέρια είναι δείγμα καθαρών χρημάτων.

* * *

* - ΑΠΟ τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι να κάνεις αυτό που σου απαγορεύουν να κάνεις.

* * *

* ΚΙ ύστερα μίλησε αυτός που του αρέσει να δρα.

- Ο γιατρός πριν ένα μήνα είπε να κόψω τις μπύρες. Σήμερα είπε να κόψω και το κρέας. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξω γιατρό.

Ζ.

 

Οι επιτόπου

* «Ουρά πάλι οι βουλευτές που τρέχουν στα χωράφια με τα σκαρπίνια, και κοιτούν με δέος τις σπασμένες ρώγες και τα σπασμένα κλωνάρια από την πρόσφατη χαλαζόπτωση». Είναι ένας υποψήφιος βουλευτής που ενίσταται. «Στοίχημα πως αν τους ζητήσετε να εκτιμήσουν, έστω κατά προσέγγιση, το οικονομικό μέγεθος της ζημιάς ενός δεδομένου χωραφιού, δεν θα έχουν την παραμικρή ιδέα». (Στις φωτογραφίσεις πάντως κοιτάζουν εμβριθώς πάνω από τα φυτά).

* * *

* ΕΙΝΑΙ ο υποψήφιος της ΝΔ Γ. Καραβάνας που λέει τα αυτονόητα. «Δεν είναι δουλειά των βουλευτών η «επί τόπου εκτίμηση των ζημιών» και μπράβο σε όσους δεν πήγαν. Αυτή είναι δουλειά των ειδικών γεωπόνων του ΕΛΓΑ. Για να εκτιμηθεί η ζημιά απαιτούνται ειδικές γνώσεις, που οι φωτογραφιζόμενοι δεν διαθέτουν».

Και καταλήγει: «Δουλειά των βουλευτών είναι να ψηφίσουν ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο αποζημιώσεων και να ασκούν έλεγχο στην εκάστοτε κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι ειδικοί δεν καταφθάνουν εγκαίρως. Όλα τα υπόλοιπα είναι τριτοκοσμικές γελοιότητες που πρέπει κάποτε να σταματήσουν». (Τέτοια λέει, όλοι συμφωνούν, δεν τον ψηφίζουν όμως. Άμα φορούσε τα χωραφοσκάρπινα όμως...).

Ζ.

 

Στον διάδρομο

* - ΒΛΕΠΩ είσαι σε αρίστη κατάσταση...

Ο γνωστός Λαρισαίος Μ. Μ. δεχόταν τον έπαινο του γνωστού του.

- Ε, ο διάδρομος...

- Γυμνάζεσαι, ε;

- Μπα... Λέω αυτός που πάω απ’ το καθιστικό στην κρεβατοκάμαρα.

Ζ.

 

Στης λίμνης

τον βυθό

* - ΜΕ ποιον θα πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, με τον Αλέξη ή με τον Κυριάκο που στα τελευταία μέτρα ανέβασε στροφές και απειλεί;

Τα πειράγματα έδιναν κι έπαιρναν χθες στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Στη ΝΔ δείχνουν πια τόσο ενθουσιασμένοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών που θα προτείνουν οι ίδιοι την υποψηφιότητα του Κυριάκου.

* * *

* ΚΑΙ δεν είναι ότι τους έπνιξε ο Μαυρωτάς στην πισίνα, οι γαλάζιοι μακεδονομάχοι ακούνε τους υπουργούς τους και δεν το πιστεύουν. Νιώθουν σαν την Κυραφροσύνη όταν την πήγαινε βαρκάδα ο Αληπασάς. Λίμνη στα Γιάννινα, λίμνη και στις Πρέσπες κι οι δύο έχουν πυθμένα. Στη Λάρισα ο Απ. Παπαπαρίσης, ο Σωτ. Μουντζούρης κι οι υπόλοιποι το φυσάν και δεν κρυώνει. (Λογικό πάντως να κάνει η ΝΔ τη θεαματική κυβίστηση αμέσως. Ένα σοκ και πέρασε, με τη μικρότερη δυνατή ζημία).

Ζ.

 

Μόνο Βολιώτες

* Η γνωστή ανωτερότητα των Λαρισαίων, υπεράνω και οι ντόπιοι γαλάζιοι, οπότε καθίστε τώρα από κάτω. «Τέσσερις Μάγνητες σε κυβερνητικά πόστα» αναδεικνύουν οι εφημερίδες του Βόλου. Τέσσερις γενικοί και ειδικοί γραμματείς στην κυβέρνηση, Βολιώτες.

Πρώτος και καλύτερος ο επιχειρηματίας και πλειοψηφών σύμβουλος Βόλου Κώστας Λούλης, που ανέλαβε καθήκοντα γ.γ. Τουρισμού. Πλειοψηφών με τον συνδυασμό Μπέου φυσικά. Κατά τα άλλα η ΝΔ είχε επισήμως υποψήφια δήμαρχο στον Βόλο τη Νάνσυ Καπούλα.

* * *

* ΕΠΙΣΗΣ γ.γ. στο Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Μαγνησία, καταλαμβάνοντας την 6η θέση σε σταυρούς.

Και γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής ορίστηκε ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο οποίος κατάγεται από τα Κάτω Λεχώνια. Ενώ τέταρτος εκ Μαγνησίας είναι ο ειδικός γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου Δημήτρης Γεωργίκος από τον Αλμυρό. (Μέχρις εκεί, εκ Λαρίσης ουδείς, ουδεμία...).                

Ζ.

 

Ό,τι έχει

ο καθείς...

* ΒΡΙΣΚΕΙ ο Βελόπουλος τον Βαρουφάκη χθες στη Βουλή. Το διηγιόταν ο Λαρισαίος Β. Μ.

- Συγχαρητήρια.

- Συγχαρητήρια και σε σένα.

- Ρε συ, λέει ο Βελό, βλέπω είσαι φαλακρός. Έχω μια αλοιφή σούπερ. Σε μια βδομάδα βγάζεις μαλλιά.

 - Σώπα ρε, φέρτη λέει ο Βαρού.

- Ξέρεις, είναι λίγο ακριβή, κάνει 10 χιλιάδες ευρώ...

- Βρε φέρτη που σου λέω...

- Ορίστε πάρτη.

Παίρνει ο Βαρού την αλοιφή και βγάζει ένα χαρτί.

- Πάρε.

- Τι είναι αυτό;

- Ένα «IOU» αντίστοιχο με 10 χιλιάδες, σαν αυτά που έλεγα να λανσάρουμε το ‘15.

Ζ.

 

«Αδέρφια»

* ΤΟΥΣ είδαν όλοι. Οι πρώην πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου δίπλα-δίπλα στα βουλευτικά έδρανα. Ο πολιτικά θετός χτύπησε φιλικά στην πλάτη τον βιολογικό γιο.

- Τα αδέρφια καλά είναι να τα βρίσκουν, σχολίασε ο Λαρισαίος.

Ζ.

 

Πονεμένη

γιαγιά

* ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές, ανάμεσα στις βουτιές.

- Γιαγιά, πού πονάς;

- Κάτω απ’ το δεξί βυζί, στο γόνατο.

* * *

* - ΤΙ έχεις ρε και πίνεις τόσο;

- Πενηντάευρο.

* * *

* - ΤΟ μόνο αυτοκίνητο κάποιου που μπορεί να με εντυπωσιάσει πλέον είναι η καντίνα.

Ζ.

 

Υπόδειγμα

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ πρωτοσέλιδο της χθεσινής «Εστίας», απ’ άκρου εις άκρον του φύλλου της. «Ορκωμοσία υπόδειγμα για Δυτική Δημοκρατία. Οι 195 βουλευτές στους 300 έδωσαν θρησκευτικό όρκο». (Όντως.)

Ζ.

 

Παλαιολόγου

* ΕΙΝΑΙ πλέον καθημερινότητα να διαμαρτύρονται αναγνώστες συνεχώς για την κατάσταση του πεζοδρομίου στην οδό Παλαιολόγου έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Κάποιοι με ήρεμο τρόπο άλλοι έξαλλοι και να φωνάζουν πως πληρώνουν χρήματα σε γιατρούς γιατί έπεσαν συγγενικά τους πρόσωπα. Σίγουρα το γνωρίζουν εκεί στον Δήμο. Κάποια στιγμή θα καθίσουν να συζητήσουν το πρόβλημα με τον ΟΣΕ.

Κ.Γ.

 

Θορυβεί το ΓΝΛ

* ΠΑΛΙ τα ίδιααα... Περίοικοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διαμαρτύρονται και φέτος.

Τις τελευταίες μέρες λένε έχει ενταθεί ο θόρυβος που κάνουν τα κλιματιστικά του νοσοκομείου.

Ειδικά τη νύχτα το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Κοιμάται ο κόσμος και μ’ ανοιχτά παράθυρα. Κάθε καλοκαίρι τα ίδια. Παραπονούνται οι γείτονες, γράφει η εφημερίδα, επιλαμβάνεται η διοίκηση, παρεμβαίνουν οι τεχνικοί, ησυχάζει ο κόσμος. (Εύκολη διαδικασία.)

Ζ.

 

Στον ίσκιο

* ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ όμως υπάρχει και στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς αυτή είναι πια σκιώδης, ξεκουράζονται υπό σκιάν, αφού κάηκαν στις εκλογές.

Ο ίδιος λοιπόν και μ’ εκείνη του «ήλιου», ο Β. Κόκκαλης ορίστηκε από τον Αλ. Τσίπρα αναπληρωτής τομεάρχης Αγ-ροτικής Ανάπτυξης, με «υπου

ργό» πάλι τον Στ. Αραχωβίτη. Το ίδιο δίδυμο και ως αντιπολίτευση στα αγροτικά.

* * *

* ΣΚΙΩΔΗΣ υπουργός Πολιτισμού ο ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος βουλευτής Αττικής, ο οποίος μαζί με τη συνάδελφό του Α. Βαγενά έσωσαν τις έδρες τους αφού ο Αλ. Τσίπρας διάλεξε να την στερήσει από τον Πατρινό υποψήφιο.

* * *

* ΤΟ ιδιαιτέρως ενδιαφέρον που σκιώδης Προστασίας του Πολίτη ορίστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης. Απέναντι στον άσπονδο φίλο και πρώην σύντροφό του Μιχ. Χρυσοχοϊδη. Έχει να γίνει...

* * *

* ΣΤΟ ίδιο «υπουργείο», από το ΚΙΝΑΛ ορίστηκε ο Γ. Καμίνης. Δίνει βάρος στο θέμα κι η Φ. Γεννηματά. Η οποία όρισε πρώτη τη τάξει υπουργό της, εντάξει τομεάρχη, δεν θα κυβερνήσουν κιόλας, στο Εσωτερικών λοιπόν έβαλε τη Λίτσα Λιακούλη.

Ο Χρ. Σπίρτζης κι αναπληρωτής του ο Παύλος Πολάκης οι σκιώδεις του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, στον ίσκιο του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ζ.

 

Ψαράδες

* ΠΑΝΕ για εκλογές οι ψαράδες του Κάτω Ολύμπου. Θα πάρουν φωτιά τα εκλογικά καλάμια εκεί στο Καστρί Λουτρό και τα Μεσάγγαλα. Αγωνία για την ψαριά που θα βγει. Κάποιοι βέβαια μιλάνε για μεγάλη επιστροφή του θηριώδους ψαρά και παλαίμαχου αθλητή του στίβου, Γιώργου Νάτση. Για να δούμε, θα κάνει θόρυβο ο Λαρισαίος παίρνοντας ξανά τα ηνία του συλλόγου;

Κ.Γ.

 

ΕΦΕΤ

* ΑΜΕΣΗ ήταν η αντίδραση του ΕΦΕΤ στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης 4 παιδιών, τα οποία, προ 15 περίπου ημερών, είχαν προσέλθει στο Κέντρο Υγείας Αγιάς για τις πρώτες βοήθειες.

Τότε οι υποψίες είχαν στραφεί στην κατανάλωση κρέατος από οβελιστήριο της παραλιακής ζώνης. Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ έκανε έλεγχο την επομένη της καταγγελίας, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν επιβεβαιώθηκαν τα καταγγελόμενα σύμφωνα με τα οποία η κατανάλωση γύρου, ήταν η αιτία. Σημασία έχει πάντως ότι ο ΕΦΕΤ δραστηριοποιήθηκε πάραυτα, με το που άνοιξε την επομένη το κατάστημα.

Δ.Χ.

 

Ναυαγοσώστης

* «Μ’ ΕΝΑΝ άνθρωπο που έχεις φιλήσει στο στόμα δεν μπορεί να μείνεις απλά φίλος», είπε ο Μήτσος απ’ τα Ταμπάκικα στον ναυαγοσώστη που τον είχε σώσει στους Ν. Πόρους.

Ζ.

 

------

TVRA POY TOYS EDVSE H NEA

• ΤΩΡΑ που τους έδωσε η νέα κυβέρνηση και κυβερνησιμότητα, είναι να μην χαίρονται;

Ζ.

 

------

 

O LARISAIOS KAI O BOLIVTHS MAJIMOS

• Ο Λαρισαίος κι ο Βολιώτης ξανά πρώτοι, πάλι μαζί στη Βουλή, πάντα σε γαλάζιες αποχρώσεις Χαρακόπουλος -Μπουκώρος.

Ζ.

 

 ------

AYTO TO KALAUI BRISKETAI

• ΑΥΤΟ το καλάθι βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, επί της Ερ. Σταυρού. Εχει υπερχειλίσει από σκουπίδια και το ερώτημα είναι πότε σκέφτονται να το αδειάσουν, να το καθαρίσουν. Ο συμπολίτης επίσης δεν λέει να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται παραδίπλα και προτιμά να αφήνει και τα δικά του σκουπίδια, ακόμη και έξω από το καλάθι, αρκεί να… «σταθεροποιηθεί» το πλαστικό του καφέ, να ισορροπήσει. Ο πολίτης ωστόσο, σε γενικές γραμμές, λειτουργεί με βάση τους κανόνες. Αν είναι καθαρά θα ντραπεί να κάνει σκουπίδια, αν τα βρει βρώμικα θα πετάξει και τα δικά του. Λοιπόν, πότε θα καθαρίσουν το καλάθι;

Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass