ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2020 19:00
*ΔΕΝ είναι μόνο οι Κινέζοι με τα καπέλα-ελικόπτερα στα κεφάλια των μαθητών, υπάρχουν κι άλλες πατέντες για ασφαλείς τάξεις.  Ζ. *ΔΕΝ είναι μόνο οι Κινέζοι με τα καπέλα-ελικόπτερα στα κεφάλια των μαθητών, υπάρχουν κι άλλες πατέντες για ασφαλείς τάξεις. Ζ.

Πού;

*ΤΟ επόμενο Σαββατοκύριακο, όχι το ερχόμενο μεθαύριο, η πρόγνωση μιλά για 30 και 32 βαθμούς μπορεί και 33. Ποιος δεν θα πάει για μπάνιο τότε; Χαρδαλιά Χαρδαλιά πες μου πού θα κάνω τη βουτιά.

Πού; Όχι πάντως στον Πλαταμώνα, ούτε στη Λεπτοκαρυά, αφού εκτός από νομό ο Λαρισαίος πρέπει ν’ αλλάξει και περιφέρεια.

Οπότε Μεσάγγαλα με το αυτοκίνητο κι από κει κολυμπώντας; (Λογικά δεν θα τεθεί από τις αρχές θέμα υφαλοκρηπίδας της Πιερίας, όμως...)

Ζ.

 

Σε εξέλιξη

*ΤΗΝ απλή λογική μετέφερε στη συζήτηση ο Λαρισαίος.

- Δεν θέλουν την Πρωτομαγιά για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, απλό είναι. Σε μια βδομάδα-δέκα μέρες, ως το επόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή, θα έχει βελτιωθεί περαιτέρω η κατάσταση με τον ιό. Και δεν θα είναι και τριήμερο, ε...

***

*ΚΑΤΑ τα άλλα εξελίσσεται κανονικά η αναμέτρηση: Παμεβολτάκηδες απ’ τη μια, Μενουμεσπιτάκηδες απ’ την άλλη. Στη μέση ο ανήσυχος Λαρισαίος.

-Παλιά, ρε σεις, το «ανοσία της αγέλης» το λέγαμε «όποιον πάρει ο χάρος».

Ζ.

 

Χάρη

*ΣΤΑ βαρέα και ανθυγιεινά, λέει, γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων. Άντε... Μα στα ανθυγιεινά; Χάρη τους κάνουν, τι ιδιαίτερη μεταχείριση είναι αυτή πάλι... Εντάσσονται λοιπόν στη συγκεκριμένη κατηγορία, που σημαίνει κάποια μισθολογική αύξηση και συνταξιοδότηση νωρίτερα. Έπρεπε να γυρίσει ο κόσμος τούμπα για να αντιληφθούν οι κρατούντες τα αυτονόητα.

Ζ.

 

Διεθνείς

*ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ στη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ε. Ε. της ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο φροντιστής Αγγλικών Ηρακλής Γερογιώκας. Ο πιο υψηλόβαθμος πλέον Λαρισαίος στην κομματική ιεραρχία, είναι υποψ. διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Μπόλτον, μιλά Αγγλικά, Ιταλικά, Ρωσικά και Τουρκικά. Ξεκίνησε μαθητής από τη ΜΑΚΙ, διήλθε τα κομματικά αξιώματα και από διετίας είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

***

*ΕΙΝΑΙ πια δύο οι Λαρισαίοι διεθνείς. Το ίδιο ακριβώς αξίωμα φέρει από χρόνια και ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, είναι υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος. Είναι από χρόνια διδάκτορας (PhD) Παιδαγωγικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας και συγγραφέας βιβλίων παιδικής ψυχολογίας.

(Ναι βέβαια, οι διεθνείς σχέσεις για τα δύο κόμματα είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.)

Ζ.

 

Συλλογικά

*Η επισήμανση από Λαρισαίο που παρακολούθησε προσεκτικά και αυτό το διάγγελμα.

- Τα πολλά «εγώ», η χρήση πρώτου προσώπου, μπορεί να δημιουργούν την επιδιωκόμενη αίσθηση του ηγέτη, του υπεράνω όλων αρχηγού, αλλά αναδεικνύουν και μια ενοχλητικά για τον απλό άνθρωπο εγωιστική εικόνα. Ιδίως σε καταστάσεις όπου η προσπάθεια είναι συλλογική, όχι μόνο με τη συμμετοχή υπουργών και επιτελείων ή των ειδικών και του Τσιόδρα αλλά κυρίως του λαού που προσπαθεί και υπομένει.

Ζ.

 

Ως εδώ

*ΤΑ 800 τέλος; Θέλει και ρώτημα;

Η επισήμανση έγινε αμέσως. Ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε κάθε σχετική αναφορά στο αναλυτικό του διάγγελμα. Δεν είπε κάτι για περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Το επίδομα των 800 ευρώ ήταν για την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου. Προφανώς δεν πρόκειται να ισχύσει και τον Μάιο, διαφορετικά θα το είχε ανακοινώσει. Όμως οι περισσότερες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές, τα χιλιάδες καταστήματα εστίασης θ’ ανοίξουν μετά την 1η Ιουνίου. Ενώ οι κάθε είδους τουριστικές επιχειρήσεις...

Ζ.

 

Σχεδιάζοντας

*ΣΙΓΑ που θα καταργήσουν τα πλάνα τους οι Λαρισαίοι.

-Τι σχέδια κάνεις για το καλοκαίρι;

-Σχέδια; Κάτι μουτζούρες.

***

*- ΝΑ απαντήσει κάποιος υπεύθυνα. Το καλοκαίρι, στις παραλίες γυμνιστών θα πρέπει να φοράνε υποχρεωτικά μάσκα;

***

*- ΑΝ έχουν χιούμορ τα μαγαζιά, θα πρέπει να βάλουν φίλτρα αδυνατίσματος στα πλεξιγκλάς στις παραλίες για να δείχνουμε όλοι κορμάρες...

***

*ΤΡΕΙΣ και μία για να κυκλοφορήσουμε έξω και τριάντα μία μέρες μέχρι να ανοίξουν τα τσιπουράδικα. Κουράγιο...

Ζ.

 

Δηλώνουν έτοιμοι

*ΟΛΑ τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας των εργαζομένων (οδηγών) και των επιβατών λαμβάνει η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, ενόψει και της επιστροφής στην κανονικότητα. Ήδη έχουν τοποθετηθεί πλεξιγκλάς, περιμετρικά των θέσεων του οδηγού, ενώ για το επιβατικό κοινό θα υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά στα λεωφορεία. Ακόμη συνεχίζεται εντατικά η απολύμανση του στόλου και των κλιματιστικών, ενώ κάθε άλλη πρόταση που πέφτει στο τραπέζι, η διοίκηση δηλώνει πρόθυμη να την επεξεργαστεί.

Γ.Ρ.

 

Απολύμανση

*ΕΝΤΟΝΗ ανησυχία αλλά και αμφισβήτηση, εκφράζεται μέχρι και σήμερα, από δημοτικούς υπαλλήλους των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Δημαρχείου Λάρισας, για το αν έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του κτιρίου, όταν διαπιστώθηκε θετική στον κορονοϊό συνάδελφός τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ε» και βάσει πληροφοριών από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλο το κτίριο και συγκεκριμένα, στον τέταρτο όροφο του Δημαρχείου (όπου εργαζόταν η δημοτική υπάλληλος που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό) τις πρωινές ώρες της ημέρας που έγινε γνωστό το γεγονός, ενώ ακολούθησε απολύμανση των υπόλοιπων ορόφων του κτιρίου μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν οι δημοτικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν στην εργασία τους εκείνη την ημέρα είχαν αποχωρήσει.

 

Εκτιμήσεις

*ΚΑΤΑ 95% πιθανότητες να κολλήσουν μυστηριωδώς κορονοϊό παρουσιάζουν τα μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκε υποβιβασμό του Ολυμπιακού, ενώ μπορεί να παρουσιάσουν άλλες επιπλοκές, να εξαφανιστούν ή να εμπλακούν σε ατύχημα, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου του Πειραιά, που επικαλείται τον νόμο των πιθανοτήτων και τη θεωρία παιγνίων. Αυτό προβλέπει το Κουλούρι. Αν και η απόφασή τους δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, άλλωστε είναι πρόσφατη η τροπολογία που εμπόδισε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, η τεχνική αποτελεί πλέον κλασικό δρόμο για την κυβέρνηση.

***

*ΤΟ Βατράχι εκτιμά ότι με νέο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει την άρση του μέτρου της πραγματοποίησης διαγγελμάτων. Στο νέο διάγγελμα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους Έλληνες ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένα-δύο διαγγέλματα το πολύ ακόμα. Ωστόσο, όπως τονίζεται, το μέτρο είναι πιθανόν να επανεξεταστεί, αν κριθεί ότι απαιτούνται νέα διαγγέλματα.

Η ανακοίνωση της σταδιακής κατάργησης των διαγγελμάτων είναι μια κίνηση που αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά τους πολίτες, καθώς ο πρωθυπουργός έχει πραγματοποιήσει περισσότερα διαγγέλματα από όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς της χώρας μαζεμένους, ενώ πολλοί πολίτες έχουν εκφράσει φόβους ότι μπορεί να αρχίσει να τους χτυπάει τα κουδούνια και να τους διαβάζει τα διαγγέλματα από το θυροτηλέφωνο.

Ζ.

 

Άρση

*ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ από την πλευρά του ο Πιτσιρίκος: Αισιοδοξία σκόρπισε στην ελληνική κοινωνία το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα του 2025.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έδωσε συγχαρητήρια για την επιτυχία μας να έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας και να έχουμε πάθει κατάθλιψη, ενώ είπε πως είμαστε ήρωες αλλά αυτό δεν χρειαζόταν να το πει γιατί όλοι ξέρουμε πως οι Έλληνες γεννιόμαστε ήρωες και πεθαίνουμε ήρωες, αν και ενδιάμεσα είμαστε κάπως κότες.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις 4 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς να στέλνουν sms, οπότε δεν θα χρειάζεται πια να στέλνετε sms ότι πάτε στη δουλειά σας, αν και, ούτως ή άλλως, δεν θα χρειάζεται, αφού θα απολυθείτε όλοι πολύ σύντομα και δεν θα έχετε δουλειά, οπότε δεν θα υπάρχει λόγος να βγαίνετε από το σπίτι σας, να κάνετε περιττές μετακινήσεις και να κολλήσετε κάναν ιό.

Ζ.

 

Με άποψη

*ΑΜΕΣΩΣ κάποιοι διατύπωσαν ενστάσεις.

- Πλεξιγκλάς στα τραπέζια στα εστιατόρια; Για να μην μπορούμε δηλαδή να τσιμπάμε πατάτες από το πιάτο του άλλου, το σκέφτηκαν καλά;

- Πλεξιγκλάς κι ανάμεσα στον ταξιτζή και τον επιβάτη; Σοβαρολογούν; Θα μας κόψουν και τη μόρφωση τώρα;

***

*ΑΛΛΟΙ πάλι κινούνται δημιουργικά. Όπως ο Λαρισαίος Χ. Ν.

-Παιδιά έπλυνα τις ντομάτες με απορρυπαντικό πιάτων, τους έκανα ένεση με χλωροκίνη, όπως είπε κάποιος και τις έφαγα. Περιμένω. Να πάθω ανοσία ή το μοιραίο.

-Εγώ πάλι, έβαλα το ψυγείο στην κρεβατοκάμαρα για να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ζ.

 

Ποιος, τι...

*Λοιπόν μισό λεπτό να το πιάσουμε από την αρχή... Έχει μπερδευτεί ο Α. Δ.

Οι μανάδες θέλουν να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής αλλά όχι τα σχολεία. Οι πατεράδες θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία να ησυχάσει το κεφάλι τους. Οι καθηγητές θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά και τα καφέ αλλά όχι τα σχολεία. Οι μαθητές βαρέθηκαν και θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία. Τα μωρά δεν θέλουν να ανοίξει τίποτα για να έχουν τους γονείς τους, αλλά επειδή βαρέθηκαν, θέλουν να ανοίξουν οι παιδικές χαρές και τα Τζάμπο.

Επίσης οι υπερδεξιοί θέλουν να ανοίξουν όλα εκτός από το Ραμαζάνι. Οι υπεραριστεροί δεν θέλουν να ανοίξει τίποτα εκτός από τα σύνορα για τα αδέρφια μας τους πρόσφυγες. Οι κατηγορούμενοι θέλουν να ανοίξουν τα πάντα εκτός από τα δικαστήρια. (Άκρη φυσικά δεν έβγαλε.)

Ζ.

 

Δεξί χέρι

*ΚΙ έτσι ο κόσμος γνώρισε τον Άκη Σκέρτσο. Ο μαέστρος που βγήκε στην τηλεόραση μετά το όγδοο διάγγελμα Μητσοτάκη να διευθύνει με την μπαγκέτα του τη χορωδία των υφυπουργών.

Ο ταλαντούχος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, γενικός κουμανταδόρος αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, που διετέλεσε γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων κατά την παρελθούσα πενταετία. Μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, που καθοδηγεί τα πάντα στην κυβέρνηση, είναι τα δύο δεξιά χέρια του Κυρ. Μητσοτάκη, που αριστερό βεβαίως δεν έχει ως δεξιός που είναι. (Πώς δεν έχει... Κι ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος τι είναι;)

Ζ.

 

Αλλιώς

*ΤΟ αναγνωρίζει ακόμη κι ο Αλέξης Παπαχελάς, στο πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής». Που αφού επισημαίνει τα διάφορα καλά που ανακάλυψε ο κόσμος κλειδωμένος σπίτι, την οικογενειακή ζεστασιά, την ηρεμία, το μαγείρεμα, το περπάτημα κλπ, φροντίζει να κοιτάξει και απέναντι: «... δεν ξέρω αν τα παραπάνω αφορούν ένα κομμάτι της κοινωνίας μόνο που έχει μεν αγωνία για το αύριο αλλά δεν ζει με τον κίνδυνο της απόλυσης ούτε της άμεσης χρεοκοπίας. Αλλιώς βιώνει κάποιος την κρίση έχοντας μια μίνιμουμ εξασφάλιση και ένα άνετο σπίτι, αλλιώς όταν δεν ξέρει κυριολεκτικά τι θα του ξημερώσει σε ένα περιορισμένο χώρο...». Και εξ αυτού φοβάται άγχος, νεύρα και κοινωνικό διχασμό λόγω της ύφεσης.

Ζ.

 

Αλλαγές

*ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ τελικά για παλινωδίες των αρμοδίων μέσα στην τρικυμία του κορονοϊού ή απλώς για αναμενόμενη πορεία σε αχαρτογράφητα νερά, για ευελιξία σε μια ούτως ή άλλως πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο κόσμος θυμάται ότι τα σχολεία έκλεισαν εσπευσμένα γιατί οι μαθητές θεωρήθηκαν ιδιαιτέρως επικίνδυνοι για τη διάδοση του ιού, τώρα εκτιμάται ότι τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα. Οι μάσκες είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι δεν προσφέρουν και κάτι ιδιαίτερο, πως δεν είναι και τόσο απαραίτητες, τώρα χαρακτηρίζονται υποχρεωτικές. Οι ηλικιωμένοι είχαν προειδοποιηθεί να μην το κουνήσουν ρούπι απ’ τα σπίτια τους, τώρα παροτρύνονται να φύγουν για τα εξοχικά τους. Κάποιοι τα θεωρούν όλα αυτά αλλοπρόσαλλα, άλλοι επιμένουν να πιστεύουν ότι πρόκειται για συμπεριφορές ανάλογης της εξελισσόμενης κατάστασης. (Α, και προαναγγέλλουν κιόλας οι αρμόδιοι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν οι αλλαγές στα μέτρα.)

Ζ.

 

Τρίπλα

*ΡΩΤΑΕΙ ο Γιωργάκης τη δασκάλα του. Τότε παλιά, που λειτουργούσαν τα σχολεία.

- Κυρία, θα τιμωρούσατε ποτέ κάποιον για κάτι που δεν έκανε.

- Φυσικά όχι παιδί μου...

- Ουφ... Ωραία, γιατί δεν έκανα την εργασία που μας είχατε βάλει. Ζ.

 

--------

KAUARISE LEEI H LARISAIA THN THLEORASH

*ΚΑΘΑΡΙΣΕ λέει η Λαρισαία την τηλεόραση με αντισηπτικό κι από τότε κάποια κανάλια δεν τα πιάνει.

Ζ.

 

 

--------

MIA EKDROMH KALLIPEYKOIOTN STO EJOTERIKO

*ΜΙΑ εκδρομή Καλαμπακιωτών στο εξωτερικό πριν 112 χρόνια, τον Αύγουστο του 1908.

Το στιγμιότυπο αναδεικνύει το τοπικό ηλεκτρονικό περιοδικό «fatsimare». Προ ημερών, αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής συνοδεύοντας αντίστοιχη φωτογραφία πάνω στον ποταμό Βενέτικο, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας απεφάσισεν όπως εκδράμη εις τινά γείτονα Τουρκικήν πόλιν και ως τοιαύτην επέλεξε τα Γρεβενά.

Ζ.

 

 

--------

KAI KAMASOYTRA GIA PANTREMENOYS STHN EPOXH

*ΚΑΙ καμασούτρα για παντρεμένους, στην εποχή του κορονοϊού.

Ζ.

 

 

--------

TON PROSEXH SPETEMBRIO META TA MPANIA

*ΤΟΝ προσεχή Σεπτέμβριο, μετά τα μπάνια.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass