ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2020 18:00
*ΕΦΤΑΣΕ να χρειαστεί  να συνεργαστούν στενά  στη Λάρισα  η Επιδημιολογία  με την Αστυνομία.  Απαιτήθηκε δίδυμο Χατζηχριστοδούλου -Μαντζιώκα. Ζ. *ΕΦΤΑΣΕ να χρειαστεί να συνεργαστούν στενά στη Λάρισα η Επιδημιολογία με την Αστυνομία. Απαιτήθηκε δίδυμο Χατζηχριστοδούλου -Μαντζιώκα. Ζ.

Πρωτοφανές
*Η χώρα ετοιμάζεται, λένε, να δεχθεί ένα ακραίο πρωτοφανές κύμα καύσωνα για Μάιο μήνα, με παγκόσμιο ρεκόρ ζέστης στην Ελλάδα και πρωταθλήτρια φυσικά, ποια άλλη, τη Λάρισα.

Ανησυχητικές προβλέψεις για 41 βαθμούς στη Λάρισα στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου. Και για μεθαύριο Κυριακή προέβλεψαν κάποια στιγμή έως 44 βαθμούς μέγιστη στις 12 το μεσημέρι. Μετά, οι τρομοκράτες μετεωρολόγοι το συμμάζεψαν πάλι στους 41. Μα πάει καλά ο καιρός; (Αν ζήσει πάντως ο κορονοϊός μετά απ’ αυτό το φούρνισμα, τα πράγματα θα είναι άσχημα.)
***
*ΟΠΟΤΕ χθες το βραδάκι που είχε θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς, ίσχυε η μητρική προτροπή. «Ζακετούλα να πάρεις...»
Ζ.

Αποκλεισμός
*ΟΛΟΙ πανέτοιμοι στην αφετηρία να τρέξουν στη θάλασσα, από σήμερα κιόλας, ένεκα η αργία του πολιούχου. Με το που θα σφυρίξει ο καύσωνας το Σάββατο, κανένας δεν θα μείνει. Τυχεροί τούτη τη βδομάδα οι έχοντες εξοχικό στις περιοχές Αγιοκάμπου, Στομίου, Μεσαγγάλων. Οι του Πλαταμώνος, Λεπτοκαρυάς από βδομάδα, τώρα δεν περνάει το διαβατήριο στα σύνορα της Πιερίας.
***
*ΜΠΟΡΕΙ άνετα να πάει κάποιος στο Καστρί Λουτρό με το αυτοκίνητο κι από κει να διανύσει τα τελευταία πεντακόσια μέτρα για τους Ν. Πόρους περπατώντας, θα περάσει και το ποταμάκι, ωραιότατη διαδρομή. Ή και κολυμπώντας μπορεί να πάει ο άλλος, μα και ακτοπλοϊκώς στον Πλαταμώνα, η θάλασσα δεν έχει σύνορα.
***
*ΚΙ έτσι απέκτησε ξανά νόημα η παλιά διεκδίκηση να προσαρτηθεί ο Πλαταμώνας στη Λάρισα. Αν είχε στεφθεί από επιτυχία ο παλιός εκείνος αγώνας, τώρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Ζ.

Δεν έχει πλοίο...
*ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ στα όρια νομού και υπάρχουν και χειρότερα, καθώς τους Καρδιτσιώτες θα τους φάει ο λίβας. Αποκλεισμένοι στην ενδοχώρα.
Δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό
Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
***
*ΤΑ είχε προβλέψει όλα ο Αλεξανδρινός και για τους Τρικαλινούς.
Καινούριους τόπους δεν θα βρεις,
Δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
Κι έτσι θα βολευτούν σε καμιά λάκα, σε κάνα ρέμα.
***
*ΕΡΩΤΗΜΑ: Καρδιτσιώτης στην καταγωγή, γραμμένος στο χωριό του, ο οποίος όμως ζει μόνιμα στη Λάρισα, αν έχει και καρδιτσιώτικες πινακίδες στο αυτοκίνητο, μπορεί να ταξιδέψει στη Βελίκα; Την απάντηση θα τη δώσει το όργανο που θα τον σταματήσει. (Και να ‘ναι κι απ’ τον Ελληνόπυργο.)
Ζ.

Αναλόγως
*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κουρεύτηκε ο Τσιόδρας. Συμπέρασμα; Κορονοϊός τέλος. Πώς είχε βάλει ο Τσίπρας τη γραβάτα όταν τελείωσαν τα μνημόνια...
Ζ.
Πάλι κανείς;
*ΕΚΤΟΣ από τα σενάρια πρόωρων εκλογών και σε συνδυασμό μ’ αυτά, κυκλοφορούν στην Αθήνα και εκείνα για ανασχηματισμό. Με ορισμένους υπουργούς να θωρείται βέβαιο ότι θα δουν την πόρτα της εξόδου.
Όπως ο Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης...
Προβλέπεται να γίνει επίσης η σφαγή των υφυπουργών, που εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς, κάποιοι δεν ευρέθησαν καν, πουθενά, διψήφιος λέγεται ο αριθμός εκείνων που θα εξοβελιστούν.
***
*ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ενισχύσεις με επιστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Όλγας Κεφαλογιάννη αλλά και διεύρυνση με τα ονόματα του Ηλία Μόσιαλου να παίζει για το Υγείας και του Γιάννη Μανιάτη, που θεωρείται γνώστης των θεμάτων ενέργειας. Παλεύουν, λέει, να ανακτήσουν χαρτοφυλάκιο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος κ.λπ κ.λπ.
Ωστόσο από Λαρισαίους πάλι κανείς, πουθενά στα σενάρια. Από Θεσσαλούς ο Κ. Τσιάρας φημολογείται ότι θα μετακινηθεί από Δικαιοσύνης, ίσως στο Υγείας, ενώ ο Κ. Σκρέκας θεωρείται αμετακίνητος υφυπουργός Γεωργίας. (Πέραν τούτων...)
Ζ.

Το καλσόν
*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι εμβάθυναν στις νυχτερινές τους συζητήσεις.
- Δεν μας φτάνει που δεν τα βγάζαμε πέρα, τώρα δεν θα τα βγάζουμε και δώθε.
***
*- ΠΡΙΝ γίνεις επαναστάτης ρε φίλε, διάβασε καλά τις οδηγίες στη συσκευασία του καλσόν.
***
*- ΜΕΤΑ από πολλή σκέψη ρε παιδιά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο Κύκλωπας δεν μπορεί να δει τα πράγματα με άλλο μάτι.
Ζ.

Ιδιαιτερότητες
*ΑΠΟ Δευτέρα 18, ελεύθερες οι οδικές μετακινήσεις από νομό σε νομό αλλά και οι ακτοπλοϊκές προς τη μεγαλόνησο Κρήτη. Τα υπόλοιπα νησιά θα περιμένουν μία βδομάδα, μάλλον διότι ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο. (Εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε το φετινό σύνθημα του ΕΟΤ. «Live your Covid in Greece».)
***
*ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ πάντως Χαρδάλεια διευκρίνιση για τη Νήσο Εύβοια, από και προς την οποία θα επιτρέπονται οι οδικές μετακινήσεις μέσω της γέφυρας του Ευρίπου, όχι όμως και οι όποιες ακτοπλοϊκές, προς Αιδηψό κ.λπ. Για τα νησιά που μπορεί να πάει κάποιος κολυμπώντας δεν είπαν κάτι. Ενώ αυτονόητη είχε θεωρηθεί εξαρχής η μετακίνηση για την Πελοπόν-Νησο. (Για το Καρπε-Νήσι δεν εκρίθη σκόπιμο να εκδοθεί ανακοίνωση.)
Ζ.

Τερματοφύλακας
*ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, συμβάντα και προτάσεις Λαρισαίων στην περίεργη τρέχουσα περίοδο.
- Ανήκω, ρε παιδιά, στις λεγόμενες ευτραφείς ομάδες.
***
*- ΕΙΧΑΝ δει που λέτε οι πιτσιρικάδες, πριν πιάσουν οι ζέστες, τον παππού με τα γάντια στην πλατεία. Και τον έβαλαν τερματοφύλακα.
***
*- ΘΑ βάλουν, είπαν, πλεξιγκλάς ανάμεσα στις ξαπλώστρες στις παραλίες. Γυψοσανίδες να μπουν καλύτερα, έτσι όπως γίναμε, δεν είναι να βλεπόμαστε.
Ζ.

Ακραιφνής
*ΠΟΛΥ θετική εικόνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ένα αεράκι αισιοδοξίας φυσάει σε άκρως φιλοκυβερνητικό κανάλι, όχι ότι υπάρχει και κανένα αντικυβερνητικό, όμως η υποστήριξη εμφανίζει διαβαθμίσεις. Ο Δ. Κ. καταγράφει δέκα σημεία του δελτίου ειδήσεων σε μια βραδιά. Παντού στον κόσμο μεγάλες δυσκολίες, ανησυχία, στην Ελλάδα όμως μάλλον ευημερία.
- «Ο δείκτης τεστ ανά κρούσμα δείχνει πόσο καλά γίνεται η ιχνηλασιμότητα» (στην Ελλάδα).
- «Ανησυχία από την αύξηση των θανάτων σε ένα 24ωρο» (στη Γερμανία).
- «»Ανάσα» η μείωση ΦΠΑ στο 13%» (στην Ελλάδα).
- «Η οικονομία δέχεται σκληρό πλήγμα» (στην Αγγλία).
- «Θα χαθούν 3.000 θέσεις εργασίας σε αεροπορική εταιρεία» (στη Ryanair, όχι σε ελληνική).
- «Θερίζει η ανεργία» (στην Τουρκία).
- «Άνοιξαν τα καταστήματα - βγήκαν οι καταναλωτές» και «πρώτα βήματα στην κανονικότητα» (στην Ελλάδα).
- «Δυσοίωνες προβλέψεις για χιλιάδες απολύσεις» (στη Γερμανία).
- «Θαύμα αυτό που συμβαίνει με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης» (στην Ελλάδα).
-«Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων» και «μαζικές πληρωμές επιστρεπτέας προκαταβολής» και «δεύτερο κύμα 1 δισ. στην αγορά τον Ιούνιο» (στην Ελλάδα).
Ζ.

Τους έθιξε
*ΣΤΟ στόχαστρο η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη στη Ρόδο, η Αριστοτελεία Δόγκα που τόσους επαίνους συνέλεξε πανελληνίως για την αγόρευσή της. «Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας... Υπάρχει κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι... Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους.
Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί». Είπε αυτά που γνωρίζουν όλοι. Πράγματα όμως που δεν λέγονται. Και βγήκε σύμπας ο δικηγορικός κόσμος ανά την επικράτεια κι η πρόεδρος Νικολέττα Μπασδέκη στη Λάρισα, απαιτώντας να ανακληθεί στην τάξη η εισαγγελέας, να ζητήσει συγγνώμη από τους δικηγόρους και να παραπεμφθεί για πειθαρχικό έλεγχο. («Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος...» είπε επίσης η εισαγγελέας. Τι να είχε ψυχανεμιστεί; Διότι μετά ήρθε και το σκέρτσο του υπουργού Άκη Σκέρτσου.)
Ζ.

Κάμερες
*- ΘΑ μας πεις μάθημα Γιωργάκη;
-Μάλιστα κύριε. Σε ποια κάμερα μιλάω; (Στα σχολεία οργιάζει πλέον το δούλεμα στην υπουργό.)
***
*- ΚΥΡΙΑ, να λύσω εγώ την άσκηση.
- Ναι, Μαρία.
- Κάμερα σε μένα.
Ζ.

Πρωτοετείς
*ΚΑΘΩΣ ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων, στις 10 πανεπιστημιακές σχολές της Λάρισας αντιστοιχούν σχεδόν 1.900 πρωτοετείς φοιτητές. Λιγότεροι από παλιά με το ΤΕΙ, τώρα όμως όλοι τους πανεπιστήμιο, άλλο πρεστίζ. Βέβαια, την ίδια πέραση είχαν και τα ευρώ των παιδιών του ΤΕΙ στο ενοίκιο της γκαρσονιέρας και στα σουβλατζίδικα και τα καφέ της πόλης.
***
*ΩΣ γνωστόν 14 σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, όπου και η έδρα, 2 στα Τρίκαλα, 4 στην Καρδίτσα και 4 στην πανεπιστημιούπολη Λαμία, με πάνω από 700 πρωτοετείς και καλώς να τους δεχτεί. Πάνω από 2.000 νέοι φοιτητές στον Βόλο, 300 μόλις στα Τρίκαλα και 600 στην Καρδίτσα.
Όπως είχε φανεί εξαρχής, αδικημένη η Λάρισα, ειδικά λόγω της προτέρας κατάστασης. Όχι όμως πανταχόθεν. Υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν εικόνισμα σπίτι τους τον Αη Γαβρόγλου. Αίφνης έχει γεμίσει πια η πόλη καθηγητές πανεπιστημίου.
Ζ.

Θέμα μεγέθους
*Η Ελληνοαμερικανίδα μετά από πολλά χρόνια ξανά στη Λάρισα. Ένα πρωινό βγήκε να ψωνίσει φρούτα. Πάει στον μανάβη, μιλάει με προφορά.
- Χάι. Παρακαλόου ένα κιλό μήλα.
Της βάζει ο μανάβης τα μήλα και της τα δίνει. Με το που τα βλέπει αυτή.
- Μάι Γκοντ... Τι μικρά που είναι αυτά... Στην Αμερική έχουμε μήλα τόοοοσοοο μεγάλα, δεν τα θέλω. Βάλε μπανάνες παρακαλώ.
Ψιλονευριάζει ο μανάβης αλλά τις βάζει τις μπανάνες. Τις κοιτάζει εκείνη.
- Τσ - τσ - τς... Τι μικρές μπανάνες... Στην Αμερική έχουμε κάτι μπανάνες τόοοσες. Δεν τις θέλω, βάλε μου φράουλες.
***
*ΤΗΝ κοιτάζει στραβά ο μανάβης αλλά τις βάζει τις φράουλες. Πάλι τα ίδια...
- Πω, πω τι μικρές φράουλες. Στην Αμερική έχουμε κάτι φράουλες τόοοσες. Κράτα τες, βάλε κεράσια.
Ο μανάβης τα ‘χει πάρει κανονικά, αλλά δεν θέλει να δημιουργήσει θέμα και της βάζει τα κεράσια. Ξανά αυτή.
- Τζέσους... Τι κερασάκια είναι αυτά. Στην Αμερική έχουμε κάτι κεράσια τόοοσα...
Κοιτάει γύρω - γύρω και σκέφτεται τι άλλο να του ζητήσει.
***
*ΒΛΕΠΕΙ κάτι πρώιμα καρπούζια στη γωνία, οπότε κοιτάει τον μανάβη που είναι πλέον πυρ και μανία.
- Δεν θέλω τα κερασάκια σου, βάλε μου αυτό το καρπούζι.
Οπότε ο μανάβης τσαντισμένος.
- Δεν έχουμε καρπούζια μαντάμ.
- Αρ γιου τζόκινγκ; Με δουλεύεις; Πώς δεν έχετε...
- Βρε, δεν έχουμε καρπούζια σου λένε, τι θες τώρα...
- Οφκόρς και έχετε και μην με κοροϊδεύεις...
- Έλα κυρά μου, κάνε μου τη χάρη. Δεν έχουμε καρπούζια σου λέω...
- Λες ψέματα, γιατί εγώ βλέπω ότι έχετε καρπούζια.
- Μπα, σοβαρά; Και πού είναι;
- Να, εκεί πίσω.
- Χα... Αυτά δεν είναι καρπούζια μαντάμ, αρακάς είναι.    

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass