Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 09:33

28 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
28 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

 

Συνολικά 28 άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης.

Οι 7 από αυτούς συνελήφθησαν για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ 8 συνελήφθησαν για παραβάσεις του ΚΟΚ. Στο σύνολο και των 5 νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνελήφθησαν 89 άτομα, από τις 17 έως και χθες 22 του μήνα. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 869 άτομα και προσήχθησαν 126.

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

- 7 Ελληνες για ναρκωτικά, και συγκεκριμένα: Ενας 54χρονος στο Πήδημα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για 2,3 γραμ. ηρωίνης, διαμοιρασμένη σε δύο συσκευασίες. Επίσης αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν 66χρονο στο Τρίκορφο για κατοχή χασίς 10,6 γραμ., έναν 58χρονο στην Κυδωνίτσα της Μεσσήνης για 1,7 γραμ. και τσιγαριλίκι χασίς. Ακόμη αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνέλαβαν έναν 19χρονο στο Πλατύ με 1,4 γραμ. χασίς. Τέλος, η ομάδα ΔΙΑΣ συνέλαβε στην Καλαμάτα τρεις 18χρονους να κατέχουν από κοινού 0,8 γραμ. χασίς.

- 2 Ελληνες (71χρονος πατέρας και ο 39χρονος γιος του) για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ο γιος κατηγορείται επίσης και για κλεπταποδοχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες. Ειδικότερα, ο 39χρονος εντοπίστηκε από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή να κυνηγάει παράνομα. Οπως προέκυψε το κυνηγετικό όπλο με το οποίο κυνηγούσε είχε δηλωθεί ως κλεμμένο και έτσι κατασχέθηκε, ενώ στη συνέχεια η Αστυνομία ανέλαβε να κάνει έρευνα στο σπίτι του στη Θουρία και στο πατρικό του στα Αρφαρά όπου βρέθηκαν ακόμη δύο παλιά κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια και δύο φορητοί ασύρματοι, ενώ κατασχέθηκαν και 4 φυσίγγια.

- 3 Ελληνες για ρευματοκλοπή.

- 4 Ελληνες για καταδικαστικά έγγραφα, και συγκεκριμένα: Ενας 42χρονος στον Αγ. Κωνσταντίνο για απόφαση Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας με την οποία είχε καταδικαστεί σε 8 έτη κάθειρξη, για διακεκριμένες κλοπές. Ενας 26χρονος και ένας 57χρονος για αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για κλοπές. Ενας 56χρονος στην Καρδαμύλη, για απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για την προστασία των δασών και τα λατομεία.

- 6 Ελληνες και 2 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- 4 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.


NEWSLETTER