Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 08:31

Αναβρασμός στη Μεσσήνη μετά από νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς!

Γράφτηκε από την
Αναβρασμός στη Μεσσήνη μετά από νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς!

 

Αναβρασμός επικρατεί και πάλι στη Μεσσήνη, μετά από επεισόδιο μεταξύ Ρομά που έριχναν προ 10ημέρου πυροβολισμούς στην οδό Αβέρωφ, με τα σκάγια να καταλήγουν στο παράθυρο της κουζίνας σπιτιού.

Οπως καταγγέλλουν περίοικοι, είναι το ίδιο σπίτι που πέρυσι τον Οκτώβριο δέχτηκε τα σκάγια από καραμπίνα και πάλι στα παράθυρά του, πάνω σε έναν καβγά μεταξύ συγγενών Ρομά, που μένουν στη γειτονιά.

Χθες η "Ε" δέχτηκε μια οργισμένη επιστολή από το γιο ενός ηλικιωμένου ζευγαριού οι οποίοι έχουν σπίτι στην οδό Δαγρέ και Αβέρωφ και καταγγέλλουν ότι λεηλατήθηκε. Ο γιος τους, Βασίλης Αλμπάνης, στην εν λόγω επιστολή καταγγέλλει την κατάσταση ("κάθε μέρα ένας μικρός προπηλακισμός, απειλές, βία, αδέσποτες σφαίρες και εισβολές...") και τον "αντίλογο ότι οι τσιγγάνοι στη Μεσσήνη εκλέγουν δήμαρχο - κι αν είναι κακά παιδιά εντάξει, λίγο χτύπημα στην πλάτη, κάνα τηλέφωνο να μαζευτούν καμιά δυο μέρες, και ξανά προς τη δόξα τραβά...".

Για αδιαφορία όμως των αυτοδιοικητικών και διωκτικών αρχών μιλούν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει σπίτι στη γειτονιά τους που να μην το έχουν ανοίξει και κλέψει, κι ας βάζουν συναγερμούς, κι ας ψηλώνουν τις μάντρες και τις περιφράξεις τους, κι ας τοποθετούν ακόμα και αγκαθωτά σύρματα. Λένε ακόμα ότι οι εισβολείς δεν διστάζουν να σπάσουν και να καταστρέψουν, προκειμένου να μπουν μέσα, αλλά ο μεγαλύτερος φόβος των κατοίκων είναι τα... αδέσποτα σκάγια από πυροβολισμούς, που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε, πού και με ποια ένταση θα ξεσπάσουν.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης, ο οποίος έπεσε και αυτός θύμα κλοπής, μιλώντας στην "Ε" περιγράφει πώς ο ίδιος και η σύζυγός του βρήκαν το σπίτι τους άνω κάτω το περασμένο Σάββατο, όταν έλειψαν για μια ώρα στη λαϊκή. Λέει ότι έφυγαν 7.15 το πρωί από το σπίτι τους και επέστρεψαν 8.10, μόλις όμως ξεκλείδωσαν και μπήκαν μέσα αντίκρισαν τα κομοδίνα και τα μπαούλα αναποδογυρισμένα και τα υπάρχοντά τους πεταμένα στο πάτωμα.

Οι κλέφτες πήδηξαν στην αυλή τους από τη διπλανή αυλή, αφού η μάντρα της γειτόνισσάς τους χαμηλώνει σε ένα σημείο και από εκεί μπήκαν εύκολα. Η κουζίνα στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού βλέπει στην εσωτερική αυλή, κι έτσι οι κλέφτες διέρρηξαν το παράθυρο και εισέβαλαν στο σπίτι χωρίς να τους δουν οι γείτονες.

Βέβαια, ο ίδιος πιστεύει ότι παρακολουθούσαν και είδαν ότι έφυγαν και οι δύο μαζί, αλλιώς δεν θα το τολμούσαν. Αφού ανακάτωσαν τα πάντα οι κλέφτες πήραν δύο ρολόγια της γυναίκας του και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ενώ ο παθών πιστεύει ότι δεν πρόλαβαν να πάρουν τίποτα περισσότερο γιατί είχαν τσιλιαδόρο και ειδοποίησε για την επιστροφή του ζευγαριού.


NEWSLETTER