Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 08:11

Μεσσηνία: 5 προφυλακίσεις για καλλιέργεια και εμπορία χασίς

Γράφτηκε από την

 

Στη φυλακή οδηγούνται ως προσωρινά κρατούμενοι οι 5 από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη 10μελή εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε τις μεγάλες φυτείες χασίς με τα 3.213 δενδρύλλια στα “Κοκκινοχώραφα” Γαργαλιάνων και το Βρωμονέρι, ενώ μέσα από ένα καλά στημένο δίκτυο και κανάλια επικοινωνίας με ντίλερ ναρκωτικών, διακινούσε το χασίς σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι ως μέλη της ίδιας ομάδας αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους.

Χθες, λοιπόν, έκλεισε η κύρια ανάκριση, που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με τις απολογίες και προφυλακίσεις ενός 53χρονου Χωραΐτη και ενός 59χρονου από το Κεφαλληνού.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο και την Κυριακή εισαγγελέας και ανακριτής Καλαμάτας έκριναν ως προφυλακιστέους 4 από τους κατηγορούμενους και έναν κατηγορούμενο ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ χθες προφυλακίστηκε ένας ακόμα, και συγκεκριμένα ο 61χρονος Γαργαλιανιώτης, το σπίτι του οποίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν απείχε πού από τη φυτεία στο Βρωμονέρι και μπορούσε έτσι να παρακολουθεί τι γίνεται περιμετρικά.

ΟΙ 5 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΕΣ

Ετσι, εκτός από τον 61χρονο στη φυλακή οδηγούνται ως προσωρινά κρατούμενοι ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 49χρονος Γαργαλιανιώτης ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικούς, έχει... γράψει ιστορία ως χασισοκαλλιεργητής, ένας 53χρονος Χωραΐτης, που μαζί με τον 61χρονο Γαργαλιανιώτη φέρονται ως πρωτοκλασάτα μέλη της εγκληματικής ομάδας και σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμπλέκονταν κυρίως στις καλλιέργειες χασίς, ένας 39χρονος Νησιώτης, καθώς και ένας 59χρονος από το Κεφαλληνού. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ένα 41χρονος από τη Μεσσήνη, ο οποίος στη δικογραφία φαίνεται να είχε περιφερειακό ρόλο μέσα στην οργάνωση, ένας ακόμα 40χρονος επίσης από τη Μεσσήνη, ο οποίος φύλαγε ναρκωτικά για άλλο μέλος της εγκληματικής ομάδας, ένας 58χρονος Κυπαρίσσιος, που φαίνεται στις συνομιλίες ότι είχε ρόλο περιφερειακού διακινητή, όπως και ένας ακόμη 49χρονος Καλαματιανός και ένας 52χρονος από το Χανδρινού.

Ο 59χρονος από το Κεφαλληνού και ο 39χρονος Νησιώτης, οι οποίοι προφυλακίστηκαν, φέρονται να είχαν “χρεωθεί” κομμάτι της διακίνησης του χασίς, με το Νησιώτη να φέρεται από τις συνομιλίες ότι έκανε πολλές από τις πωλήσεις ναρκωτικών, ενώ ο άλλος από το Κεφαλληνού κανόνιζε για την ευρύτερη περιοχή της Οιχαλίας.

Ν.Κ.