Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 08:12

Παρουσία Δημητρίου το σεμινάριο δικαστών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Παρουσία Δημητρίου το σεμινάριο δικαστών στην Καλαμάτα

 

Με τη συμμετοχή 30 δικαστών και εισαγγελέων όλων των βαθμίδων ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο το οποίο διεξήχθη τη Δευτέρα και Τρίτη στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο-Οξυγόνο", στην Καλαμάτα.

Στις εργασίες του σεμιναρίου συμμετείχε τη δεύτερη μέρα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η πρωτοβουλία άλλωστε γι' αυτά τα σεμινάρια, όπως έγραψε η "Ε" στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, είναι της εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, η οποία σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ εγκαινίασε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης εισαγγελέων και δικαστών όλης της χώρας σε θέματα εξαρτήσεων.

Ετσι, μετά τον Βόλο και τη Λάρισα όπου έγινε η αρχή, το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην Καλαμάτα - κι αφού ολοκληρώθηκε και εδώ με επιτυχία, χθες και σήμερα διεξάγεται στην Πάτρα. Χθες μάλιστα το ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο-Οξυγόνο" έστειλε ανακοίνωση στην οποία περιγράφει πού εστιάστηκε το σεμινάριο την πρώτη και δεύτερη μέρα. Οπως λοιπόν αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τη Δευτέρα το σεμινάριο εστιάστηκε σε διάφορες πτυχές του προβλήματος της εξάρτησης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης των εξαρτημένων ατόμων στην κοινωνία, αλλά και στο πλαίσιο του συστήματος απονομής της ποινικής δικαιοσύνης. Και την Τρίτη, οι λειτουργοί της δικαιοσύνης επισκέφθηκαν τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο-Οξυγόνο" στη Σπερχογεία, όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και συζήτησαν με τα μέλη και το προσωπικό του προγράμματος.

Ν.Κ.


NEWSLETTER