Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 18:23

Καλαμάτα: Με περιοριστικούς όρους για την απάτη με τον ΟΔΔΥ

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Με περιοριστικούς όρους για την απάτη με τον ΟΔΔΥ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 33χρονος Καλαματιανός ο οποίος κατηγορείται ότι έπειθε γνωστούς του ότι μπορεί να μεσολαβήσει για να αγοράσουν αυτοκίνητα και ανταλλακτικά μέσω ΟΔΔΥ και εξαπάτησε, από τον Ιούνιο του 2017 έως και την περασμένη εβδομάδα, συνολικά 6 άτομα παίρνοντάς τους 43.050 ευρώ.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο 33χρονος συνελήφθη μετά από μηνυτήρια αναφορά ενός 49χρονου από τον οποίο είχε αποσπάσει από πέρυσι το καλοκαίρι 7.500 ευρώ, για την αγορά ενός αυτοκινήτου μέσω του ΟΔΔΥ. Οταν λοιπόν ο συλληφθείς ζήτησε άλλα 400 ευρώ από τον 49χρονο, αυτός σε συνεννόηση με την Ασφάλεια έκλεισε την περασμένη Πέμπτη μαζί του ραντεβού για να του τα παραδώσει στο χέρι. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού ο δράστης παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και όταν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, οι αστυνομικοί φανερώθηκαν και τον συνέλαβαν.

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της "Ε" και μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι ξεγελάστηκαν, ο συλληφθείς κέρδιζε την εμπιστοσύνη των άλλων με τον χαρακτήρα και την κοινωνική άνεση που είχε. Αλλωστε, όλοι οι εξαπατηθέντες τον γνώριζαν και έφτιαχναν σε αυτόν τα αυτοκίνητά τους, οπότε τον ήξεραν για χρόνια και τον εμπιστεύονταν.

 

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΟΝ... ΟΔΔΥ

Ο νεαρός άνδρας φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε και το όνομα ενός συγγενή του ο οποίος είναι υπάλληλος στο Τελωνείο Αθήνας και φυσικά δεν γνώριζε τίποτα. Εν αγνοία του ο κατηγορούμενος συγγενής του επικαλείτο το όνομά του για να πείσει ότι έχει τις άκρες και θα φέρει τα ανταλλακτικά ή το αυτοκίνητο που ήθελε ο πελάτης του, δίνοντας και το ανάλογο αντίτιμο. Ετσι συνέβη και στην περίπτωση οικογένειας, οπότε πάνω σε μια κουβέντα ότι ψάχνουν για ένα αυτοκίνητο, αυτός πρότεινε να ρωτήσει το συγγενή του για τις μάρκες οι οποίες τους ενδιέφεραν και να το αγοράσουν σε δημοπρασία του ΟΔΔΥ, με πολύ καλύτερη τιμή.

 

ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Ετσι κι έγινε και η οικογένεια έδωσε 5.000 ευρώ στο χέρι για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο -αφού σε αυτό το οποίο έψαχναν ο 33χρονος τους έδωσε δύο επιλογές, μια φθηνότερη και μια ακριβότερη έκδοση. Ομως το αυτοκίνητο δεν ερχόταν, αλλά αυτός συνέχιζε να μιλάει μαζί τους τακτικά και να τους καθησυχάζει πότε με το ένα αληθοφανές πρόσχημα για κάποιο χαρτί που χρειαζόταν, πότε με άλλη δικαιολογία για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και αγκυλώσεις. Και ούτε μια φορά δεν είχε κρυφτεί ή προσπαθήσει να αποφύγει κανέναν τους. Οταν λοιπόν τελείωσαν και οι δικαιολογίες για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και απέσπασε περισσότερα χρήματα για κάποια εξτρά πάνω στο αυτοκίνητο, ακολούθησε η ανάγκη να περάσει ΚΤΕΟ, να αλλάξει λάστιχα, να κάνουν μια καλή ασφάλεια αυτοκινήτου σε γνωστούς του ανθρώπους στην Αθήνα κι ο καιρός περνούσε, ώσπου στην οικογένεια τηλεφώνησε η Ασφάλεια Καλαμάτας!

Με πανομοιότυπο τρόπο εξαπάτησε συνολικά 6 ανθρώπους και σε άλλον δήθεν μεσολαβούσε για να αγοράσει κοψοχρονιά ανταλλακτικά μηχανής, σε άλλον για γεννήτρια ρεύματος, σε έναν τρίτο για μια μηχανή σκάφους, για αυτοκίνητα κ.ο.κ.

Ν.Κ.


NEWSLETTER