Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 16:08

Μεσσηνία: 5 χρόνια σε 38χρονο γιατί λήστεψε θείο του

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 5 χρόνων -όπως και πρωτόδικα- επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε υπότροπο Ρομά γιατί τον Αύγουστο του 2016 λήστεψε τον... 82χρονο μπάρμπα του.

Ο 38χρονος κατηγορούμενος του επιτέθηκε από πίσω με γροθιές για να του πάρει 320 ευρώ. Πιο πριν ήταν μαζί σε ένα μαγαζί στον Αγ. Κωνσταντίνο Αρφαρών και ο μπάρμπας του τον κέρασε και καφέ!

Ο παθών είχε καταγγείλει στην Αστυνομία και κατέθεσε και χθες στο δικαστήριο ότι ο ανιψιός του άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές και τον πέταξε κάτω για να του πάρει από την τσέπη τα λεφτά. Οταν τα κατάφερε, έφυγε τρέχοντας, αφήνοντας τον ηλικιωμένο πεσμένο στο έδαφος και αβοήθητο κι εκείνος ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι άνδρες της Ασφάλειας και της ΔΙΑΣ δεν άργησαν να βρουν και να συλλάβουν τον 38χρονο, που πάνω του είχε 115 ευρώ ενώ πρόλαβε και να αγοράσει καινούργια παπούτσια!

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τα λεφτά φαίνονταν από την τσέπη του παντελονιού όπως ο θείος του καθόταν στην καρέκλα, και αυτός τα άρπαξε κι έφυγε χωρίς να τον... ακουμπήσει, γιατί το μόνο που ήθελε ήταν να πάρει τη δόση του.

Ν.Κ.