Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 21:04

"Καμπάνες" σε πατέρα και γιο για πώληση κοκαΐνης στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
"Καμπάνες" σε πατέρα και γιο για πώληση κοκαΐνης στη Μεσσήνη

Σε φυλάκιση 2 ετών και 2 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας ένας 34χρονος από τη Μεσσήνη ως τοξικομανής, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του κατηγορείτο ότι πωλούσαν κοκαΐνη σε ναρκομανείς στην περιοχή.

Ο πατέρας του καταδικάστηκε επίσης ως τοξικομανής σε 2,5 χρόνια φυλάκιση, αλλά δεν του δόθηκε αναστολή καθώς βαρύνεται με μια αμετάκλητη καταδίκη για ναρκωτικά.

Πρωτόδικα ο μεν πρώτος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών με αναστολή, ο δε δεύτερος σε 3 χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ο πατέρας και ο γιος ακουγόταν ότι πωλούσαν κοκαΐνη και χασίς στους χρήστες του Νησιού. Οταν καταγγέλθηκε στην Δίωξη τον Απρίλιο του 2011 ότι αυτοί οι δύο κάνουν εμπόριο ναρκωτικών, έγινε έρευνα στα σπίτια τους στη Μεσσήνη. Στο σπίτι του πατέρα βρέθηκαν 6,5 γραμμάρια κοκαΐνη και 28 γραμμάρια χασίς, καθώς και δύο ζυγαριές ακριβείας. Στο σπίτι του γιου βρέθηκαν δύο διαφορετικές ποσότητες κοκαΐνης, βάρους 6,5 γραμ. η μια και 8,8 γραμ. η άλλη. Επίσης σε μια αποθήκη του σπιτιού βρέθηκαν 1 μέτρο φιτίλι και ένας πυροκροτητής.

Στην απολογία του ο πατέρας επικαλέστηκε πως η κοκαΐνη θα τον έφτανε για 3 μέρες και την είχε αγοράσει 150 ευρώ από έναν Αλβανό, ενώ είχε τις ζυγαριές γιατί γέμιζε φυσίγγια.

Απολογούμενος ο γιος ισχυρίστηκε πως τότε "έκανε ό,τι έκανε για τις δόσεις του". Υποστήριξε ακόμη ότι μετά από 3,5 χρόνια που πέρασε εν τω μεταξύ στη φυλακή (σ.σ. το 2013 κρίθηκε ένοχος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που "έσπρωχνε" ναρκωτικά στην Καλαμάτα, και καταδικάστηκε για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής) "απεξαρτήθηκε απ' όλα".

Ν.Κ.


NEWSLETTER